Storczyki Katarzynki

Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Kasiu życzę powodzenia w reanimacji Katlejki, oby się jak najszybciej wykurowała i niech cieszy Ciebie swymi przyszłymi kwiatkami.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję ;:196 Wam kochani za słowa pocieszenia i trzymanie kciuków .Tyle kciuków na pewno pomorze :wink: i niedługo będę się cieszyła pięknymi zdrowymi korzonkami u cattleyki .
Monisiu nie wiem czy to możliwe ale dzisiaj jeszcze zajrzałam do pudełka (bo jest w pudełku plastikowym nie mam tak dużego słoika żeby się zmieściła) i ten zielony punkcik o którym pisałam wczoraj ,dzisiaj wygląda tak Obrazekjuż widać wyraźnie że to będzie korzeń :D Ta kuracja działa, ja wiem że jedna jaskółka wiosny nie czyni ,ALE :D
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Jedna jaskółka wiosny nie czyni...ale za to jak bardzo potrafi podnieść na duchu...:) Bardzo dobrze wiem jak się cieszysz, fajnie, że się udaje! ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Widać, że roślinka aż rwie się do życia! Trzymam kciuki za nią! :heja ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Najważniejsze że coś się dzieje ;:108
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Widzę Kasiu że sprawa katlejki się wyjaśniła ,szkoda,ale jest korzonek ,idzie wiosna ,powinno być dobrze.Trzymam kciuki.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Jest korzonek :D To będzie żyć... Katlejki są bardzo wytrzymale i potrafią "odżyć" nawet bez korzonków ;:108 Powiedziałabym, że pod tym względem, są silniejsze od falków. Oczywiście to tylko moje nikłe oświadczenie z tymi gatunkami...

Ściskam kciuki za katlejkę ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Teraz dobra pora, żeby się kwiatki brały do roboty, bo jak mają odżywać to kiedy, jak nie na wiosnę? :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu i ja trzymam kciuki za Twoją cattleykę :uszy
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam za dobre słowa i kciuki ;:196 :D
Cattleya była moczona jeszcze raz .Po konsultacji z Monią doszłyśmy do wniosku że trzeba powtórzyć kurację (namaczanie) .Pokazała się pleśń w miejscu po korzonkach.Tym razem moczyłam ją dłużej i już leży sobie na spagnum.Powiem tak po cichutku że chyba widziałam maleńkie coś a raczej nie wygląda mi to na korzeń chyba maleńka cattleyka będzie .Jestem w szoku jak ten zabieg pomógł temu zdechlaczkowi ,jak szybko widać poprawę kondycji .Może tak jak pisze Marysia wiosna też się do tego przyczynia ale w przeciągu trzech dni taka reakcja a tyle czasu nic a właściwie powolne umieranie.
Jeszcze dwa moje storczyki, Cytrynek i Piegusek trafiły do sanatorium pod kurować swoją kondycję .
Cytrynek coś zaczęły żółknąć stare liście ,nawet ma maleńki nowy listek ale zaniepokoiło mnie tak szybie obumieranie starych.Więc wyjęłam go z podłoża a tam :shock: prawie wszystkie korzonki zgniłe :( .Obcięłam liście(zżółknięte) ,korzenie (pogniłe) i do kąpieli i na mech wylegiwanie :D
Piegusek mój rocznicowy .Zaczęło się od tego (pamiętacie ile miał pączków?) że pączki już gotowe do rozwinięcia zaczynały żółknąć i opadać :( .A od niedzieli (kąpiel)zauważyłam że najmłodszy listek coś traci wigor zaczyna się pokładać .Więc na co czekać też wyjęłam go z podłoża i też korzenie w stanie nieciekawym .Obcięłam pędy z kwiatami :( ,teraz stoją w wazoniku i nawet jeden pączek się rozwinął ,korzenie i jak Cytrynek moczenie i wylegiwanie .Teraz z niecierpliwością czekam na wszystkie moje słabeusze.
Teraz lepsze wieści Aniołek ma ślicznego grubiutkiego korzonka :D a to wstręciuch tyle mnie trzymał w napięciu. Skrzat ma korzonek i rośnie mu nowy listeczek :D
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Przykro z powodu smutnych wiadomości :( I gratulacje z korzonka ;:138 Cytrynkowi mogłaś nie obcinać starych liści - mógł je jeszcze wykorzystać, "wyssać" z czegoś.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Eh...co wchodzę na wątki, to reanimki wszędzie. Zima dała "popalić" naszym podopiecznym, ale...wiosna juz tuż, tuż...roślinki ruszą z korzonkami i listkami :)
Ściskam kciuki za Twoje biedaki ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Anno obcięłam tylko dwa listki nie wiem czy miały by z nich jakiś pożytek ,a z resztą są dobrze odżywiane co dwa tygodnia :;230 dieta urozmaicona ,raz zmiksowane dżdżownice, raz witaminki :wink:
Justynko no cóż ale i tak straty (o matko co ja mówię ) osłabionych mam niewiele i na mur beton wyjdą z tego .Nie mogę sobie tylko darować jednego ze skrzatów , bo to ja coś źle zrobiłam.
Oj tak trzymaj kciuki ;:196
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu to ja trzymam kciuki za te w sanatorium :wink: ;:215
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, oglądnełąm wątek i wiele storczyków u Ciebie to rarytasy - ciekawie ubarwione ale najciekawszo-śmieszniejszy jest dziwaczek. Widzę,że Twój odwyk się skończył. Ja planuję odwyk ale jakoś ciężko mi wytrwać w postaowieniu "nic nie kupowania" choć omijam sklepy, kwiaciarnie i markety to jeszcze zostaje forum i internet :;230 Postanowiłam sobie,że w kwietniu już kończę zakupy. Jakiekolwiek. Ciekawe czy wytrwam do jesieni ;:113 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”