Szaleństwa z nasionkami
- MadiW
- 200p
- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: szaleństwa z nasionkami
ano witam witam jaki ten świat mały:)))) tez tak mysle z tymi pelargoniami.pojade w maju na gielde kwiatowa tam kupowalam w tamtym roku podwojne sadzonki za 2 zl.bedzie trzebba znowu nastawic aie na wydatek;/;/;/ a podpowiesz mi cos o petuniach?jak je hodowac?bo chetnie obsadzilabym pare doniczek przed domem nimi.interesuja mnie zwisające.to nie jest juz za pozno na nie?
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Petunie szybko wschodzą i jak mają zapewnione słoneczko (a jest jego coraz więcej)dość szybko rosną
tylko należy je przynajmniej dwa razy pikować bo wtedy rozwija się im system korzeniowy
Poczytaj sobie o tej roślinie w wątku poświęconym petuniom 

- MadiW
- 200p
- Kontakt:
ok:)bardzo dziekuje:)zaraz poczytam i najlepiej dzic podjade do nasienniczego.pozdrawiam:)
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No? Posiane tydzień temu na balkonie rośliny powoli zaczęły wschodzić. Na razie łubin i mak lekarski, ale mam nadzieję, że wkrótce przyjdzie pora na resztę.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Moje przeterminowane 3 lata nasiona cynii wyszły chyba wszystkie...nie wiem gdzie ja to wszystko posadzę 

- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
u mnie też nasiona cynii posiane w niedzielę zaczynają pokazywać kolanka 

pozdrawiam
Edyta
Edyta
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
A ja nie mogę się doczekać werbeny - a ona posiana z dwa tygodnie temu dalej nie daje znaku życia, czy to normalne?
Paulina
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hm, trudno powiedzieć... Mi kiełkowała w granicach tygodnia, ale jeszcze do tej pory widzę pojawiające się nowe kiełki, mimo że siałam miesiąc temu i u innych mam już listki właściwe. A ziemię masz wilgotną? Podobno po posianiu nie mozna dopuścić do przesuszenia podłoża.
Ważne jest też zachowanie odpowiedniej temperatury, tzn. musi być cieplutko
Paulinko, ja swoją werbrnę siałam w styczniu, firmy LEGUTKO, ale co najciekawsze ona jest jakaś inna. Masz może doświdczenie z werbenami to proszę o rady. Na opakowaniu pisze Werbena o pędach zwisających/ verbena x hybridaBlutenmeer-fioletowoniebieska.
Mo mieć pędy długie a jej listki są wyjątkowo "postrzępione" ale co najciekawsze sadzić co 5 cm.
Anna
Mo mieć pędy długie a jej listki są wyjątkowo "postrzępione" ale co najciekawsze sadzić co 5 cm.

Anna
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
No właśnie problem polega na tym, że werbena w tym roku to mój debiut. Nigdy wcześniej jej nie siałam. Co prawda na opakowaniu napisali że wschody po około trzech tygodniach ale w moich obu skrzynkach po ponad dwóch tygodniach pustka. Podłoża raczej nie przesuszyłam ale zapobiegawczo to jeszcze zaraz ją podleję
Paulina
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
no:) dzis wykielowaly mi lewkonie:)))))ciesze sie jak szalona:))) nasiona szalwii dostaly takich glutowatych otoczek.nie wiecie czy tak powinno byc?lwiej paszczy i petunii nie ma sladu na razie.
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Co tzn "glutowatych" może jakieś zdjęcie to poradzimy czy tak powinno być 

- MadiW
- 200p
- Kontakt:
nie umiem wklejac zdjec:( no ale sa otoczone w przezroczystej galaretce.kazde jedno.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie z tego co wczoraj wypatrzyłem, zaczął kiełkować kroplik. Oby tak dalej.
Za to mak lekarski wzbudza we mnie lekką frustrację. Wysiałem dwie odmiany ? jedną o kwiatach pełnych, jedną o pojedynczych ? i tak jak w dołkach, do których siałem odmianę o kwiatach pełnych pełno jest siewek, tak w dołkach, do których siałem odmianę o kwiatach pojedynczych są tylko pojedyncze siewki. A najbardziej zależało mi właśnie na tych o kwiatach pojedynczych... 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI