Aniu, czy miałaś na myśli tę roślinę ? Jeżeli tak , to jest to Rdest Wężownik . Niech go jasna ch.....Włazi między kamienie , w rozplenicę , między paproć , a irysa . Niczym ośmiornica rozpościera swe macki , co by tu jeszcze zawładnąć ? !
A milin jest już u mnie 16 lat , a zakwitł dopiero po siedmiu latach , natomiast te , które ja ukorzeniałam , to po trzech zakwitły .
Denerwuje mnie , że wychodzi w miejscach najbardziej nieoczekiwanych ; na trawniku , między kostką brukową , w murach domu , pod płytkami . Jest niesamowicie ekspansywnym pnączem , a jeszcze na dodatek zdążył uszkodzić rynienkę , nad zadaszeniem balkonu .
Aguś, smakowało ? ( Ale się

, gdy przeczytałam ; " zjadłam resztę babki ". A co do zmagań z robotnikami , to jak znam mojego M , będzie chciał zrobić po najmniejszej linii oporu z synami , bo taniej

.
Madziu warto , popatrz , jakie ma okazałe kwiaty , to dla Ciebie

.

A teraz z mojego szukania wiosny , oj , jak tak ruszy wszystko naraz , to będzie widok . na razie , pojedyńcze sztuki

.
Krokus , szt 1 (słownie ; jedna )buuuu , a ja tak czekam na więcej , buuuuu.
Przebiśnieg " Flore Pleno ", to jest chore , by układać się na mokrej ziemi , by zrobić fotkę . A sąsiedzi tylko pukają w czoło .
Rannik szt 1 ( słownie ; jeden ) , to się stało z pozostałymi ?
Przebiśnieg turecki .
Śnieżyca wiosenna .
Marne pierwiosnki , dopiero wychylają pojedyńcze kwiatki z kępy na wpół zaschniętych liści .
Ogólnie rzecz biorąc , coś się ruszyło , teraz już będzie z górki .