Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

:wit Jacku, ja już mam żabkę w oczku. Cieszę się,że już wstała!!! Wybierasz się na Śląsk, no to masz blisko do nas!!!! ;:224 Przyjedź na wystawę, będzie połowa Forum!! 13 - 15 maja w Chorzowie!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Alu :!: Ja też od ub. tygodnia czyszczę rabaty bylinowe. Jak sama wiesz, jest to żmudna praca. Każdy suchy listek trzeba ręcznie usunąć a to dopiero początek roboty. Wczoraj czyściłem skalniak. Wiele roślin trzeba przyciąć. Martwi mnie kotula i turzyca rzędowa, którym ostatnie mrozy zaszkodziły.

Tosiu, niestety termin wystawy chorzowskiej jest poza moim zasięgiem :( Coraz rzadziej jeżdżę na Śląsk.
Pisałaś o pierwszej żabce. U mnie dziwna sprawa z oczkiem. W tym roku wyjątkowo ładnie opadała woda i teraz jest jej tylko na dnie oczka. Bez folii się więc nie obędzie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku jestem ciekawa czy moja cieszynianka od Ciebie przeżyła w zeszłym roku bardzo późno wyszła z ziemi , a teraz też na razie nic nie widzę , mam nadzieję że u mnie będzie , jeżeli tak to zrobię odnóżkę dla Ciebie .
Genia
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszyscy mają piękne ranniki wiosenne, tylko te moje jakieś lewe i nie chcą kwitnąć wczesną wiosną tak jak na ranniki przystało :wink:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, bardzo Ci dziękuję ;:196 Mam jednak nadzieję, że cieszynianka się znajdzie, skoro mówisz, że u Ciebie też jeszcze nie wyszła. Choć to dziwne, bo ona wychodzi jako pierwsza :?

Piterku, czytałem już o Twoich rannikach niewiosennych :;230 Ciekawe czy to ich cecha trwała? Jeśli tak, to masz coś nietypowego, wyjątkowego, a ranniki wczesnowiosenne na pewno szybko zdobędziesz :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku w zeszłym roku u Ciebie już kwitła a u mnie nie było nawet śladu , ale w końcu po miesiącu wyszła.

Jak ją przesadzałeś to też może wyjść z opóźnieniem .Tak że nie trać nadziei

Genia
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jacku popatrzyłam sobie na piękne zwiastuny wiosny - aż serce się raduje bo to znaczy, że wiosna tuż tuż.
U mnie nadal zimno i choć było kilka dni słonecznych z temperatura ponad 10 st.C to jednak noce zimne i ziemia nie chce rozmarzać.
Czytałam o tym jak w ub sezonie straciłeś kwitnienie pustynnika - możemy podać sobie rękę bo ja też z ciekawości grzebałam i... :;230
Pozdrowionka śle życząc dużo ciepełka.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Jacku :wit -dawno u Ciebie nie byłam...teraz podziwiam Twoja piękną i bardzo wyraźną wiosnę :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Cieszynianka i ranniki...hmmm tych jegomości to ja nie mam...a fajnie jak coś tak wcześnie kwitnie,bo człowiek po zimie to strasznie takich widoków spragniony :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku piękne roślinki wiosenne, tulipan okazały, inne kwiaty też dorodne, wyglądają tak jak gdyby miały za chwilę rozkwitnąć. Trochę słońca, trochę ciepła i jak może być pięknie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, to rozsądne wytłumaczenie i trochę mnie pociesza. No i mogła się też rozsiać, bo już raz siewkę znalazłem i podarowałem forumce :)

Krysiu, choć okres ten nazywa się przedwiośnie - dla mnie to już wiosna :) Ale fakt - próbowałem zryć kawałek i było zmarznięte więc tylko powierzchownie sprzątam.
Pustynnika olbrzymiego straciłem całkowicie. Nasunęłaś mi wytłumaczenie, że wyłamałem już zgniły pączek.

Witaj Grażynarosa :!: Dziś do wiosennych ranników i przebiśniegów dołączyły śnieżyce. Ale było pochmurno i kwiaty nie chciały się otworzyć.

Fragolu, pewnie szybko zagoszczą te kwiatki u Ciebie, choć ze zdobyciem cieszynianki bywa różnie. Nie spotkałem jej jeszcze w handlu. A ma wyjątkowe płatki kwiatów w kolorze zielonym.

Ienko, zgadza się - słońca coraz więcej a przynajmniej skończyły się mrozy więc nasze ogrody budzą się do życia.
Listki tych tulipanów są bardzo dekoracyjne i lubię je nawet gdy nie kwitną :!: Ale dziś odnotowałem pierwsze straty - nornica zjadła 3 odmiany narcyzów. Wyciągnąłem znaczniki :(
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku jesteś pewny, że to nornica zjadła cebulki narcyzów? Ponoć są "niejadalne" dla gryzoni :roll: Nawet czytałam, że można je stosować jako ochronę dla cebulek tulipanów. Współczuję Ci straty. Wiem jak to boli...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iza :!: Pewny nie jestem, ale coś mi je zjadło, bo tunel był taki od cebulki do cebulki, bo rosły obok siebie. A jak nie nornica to co :?: Mysz :?: Do tej pory nic mi nie jadło narcyzów :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mnie jadło...drutowce :roll: tylko cebule narcyzów, żadnych innych nie ruszają. Ale narcyzy znajda wszedzie , nawet na szczycie skalniaka ;:223
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku ;:167 co ja czytam :shock: nornice, czy jakieś myszowate zjadły Ci cebulki narcyzów :(
Ciekawe co u mnie będzie :?
Wygląda na to, że i cebulki narcyzów do koszyczków trzeba sadzić :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”