Też się spotkałam z masdevalliami na podkładkach. I moje marzenie nr jeden m.davisii jest dostępna właśnie na podkładce. Zobaczę, Asiu, jak u Ciebie będzie rosła, może się wtedy skuszę na moje "marzenie"

Dziękuję GrażynkoGrażyna Widera pisze: Zawsze zachwycam się masdevaliami a teraz oddaje palme pierszeństwa Odontoglossum!Po prostu bajeczne!!
Justynko, dobrze że Jovanka uświadomiła nam tę ogromną kwotę - ku przestrodze... :Pjustus27 pisze:Art- Jeeej...Jovanko, ależ "kosmiczna" kwota wyszła za zakup całej "kolekcji" masdevallii. Ale, ja planuję maximum - 10 sztuk
Art pisze:A teraz info dla Moni o tym storczyku. Otóż z premedytacją umieściłam roślinę w taki właśnie sposób - na całej powierzchni podłoża, ponieważ ma b. króciutkie korzonki, które z trudem wrastają w podłoże. Przy niewielkim tylko braku wilgoci listki więdną, a korzonki zasychają. Ponadto roślina lubi wypadać z doniczki Dlatego trzeba jej zapewnić dobre mocowanie i stałe nawilżanie.
No i od tamtego czasu faktycznie .. szargała ta roślina moimi MYŚLAMIZabka_Monis pisze:Po przeczytaniu stwierdzam, że ta roślina nie byłaby dla mnie... szargała by moimi nerwamiNie dość, że lubi wypadać z doniczki, to jeszcze sposób jej prowadzenia by wprowadzał mnie w stan lęku przed gniciem...
![]()
Kamilko, bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowaBaryczka pisze:Asiu, ostatnio rzadziej bywam na forum, ale do Ciebie zawsze zaglądam - bo tutaj zawsze znajdę dobre wiadomości, pięknie okazy na świetnych zdjęciach. Gratuluję!