Arletko, mis20/Asiu, Darku, Petro, Lucynko

Sylwio czasem tak bywa, że kwiatek zasuszy pęd nawet nie wiadomo czemu i choć my niecierpliwie czekamy na rozwój kwiatków to różnie to bywa, ale idzie wiosna i trzeba mieć nadzieje że wypuści nowy pęd.
Justynko to może czas pomyśleć o jego zakupie.
Dusiu manni ma kwiatki faktycznie podobne do c-c choć o jaką 1/3 większe i do tego ostatnio w słoneczku wyczułam jego delikatny cytrynowy zapach.
Agatko, zyguś pachnie cudownie, warto go mieć w swojej kolekcji.
Jeane/Asiu

Leszku

Kilka zdjęć kwiatka którego nazywam pieprz i sól, rozwinął już prawie wszystkie kwiatki a łodyżka luzem puszczona jest tak ciężka że musi stać w drugiej ceramicznej doniczce bo się wywracał.

Uploaded with ImageShack.us

W kolejce czeka jeszcze mój prawie rozwinięty pączek na białym sabotku, oraz trzy nowości z OG. Zdjęcia tych kwiatków może jutro.
A i jeszcze najważniejsze obiecałam sobie, że do momentu aż nie rozkwitnie to pary z ust nie puszcze ale jestem tak tym podekscytowana że muszę się tym z Wami podzielić otóż jak dobrze pójdzie to mój ukochany tetraspis C1 zakwitnie na trzech pędach i będzie miał 11 kwiatków. Właśnie pączusie przebarwiają się na czerwono a ja przebieram nogami i nie mogę się doczekać kiedy otworzy swoje piękne kwiatki. Mam nadzieje tylko ze nie zapeszę i kwiatki się pootwierają