W moim ogrodzie - reniazt cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogrodzie - reniazt cz.2
Reniu fajną wiosenkę masz w domu. Widzę piękne pąki na hipeastrum , już za chwilę doczekasz sie wspaniałych kwiatów U mnie też jeszcze nie widać na ogrodzie żadnych oznak, jeszcze gruba warstwa śniegu leży, ale mam nadzieję, słoneczko przygrzeje i śnieg szybko się stopi 

- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
AGNESS zrobiłam sobie taki mini ogródeczek - bo to wszystko z tęsknoty za wiosną.
A tymbrardziej, że mój ogrodowy storczyk coś się w tym roku pośpieszył - to sobie go do pokoju przytachała.
A co będzie gdzieś tam na poddaszu kwitł, a niech chociaż on cieszy nasze oczy.
Już mi strasznie trudno wytrzymać - a jeszcze zajrzałam dziś do Markusa (markussch01) - a tam i przebiśniegi i krokusy i inne takie wczesnowiosenne kwiatuchy.
U nas można z tym śniegiem i zimą chyba zwariować.
A tymbrardziej, że mój ogrodowy storczyk coś się w tym roku pośpieszył - to sobie go do pokoju przytachała.
A co będzie gdzieś tam na poddaszu kwitł, a niech chociaż on cieszy nasze oczy.

Już mi strasznie trudno wytrzymać - a jeszcze zajrzałam dziś do Markusa (markussch01) - a tam i przebiśniegi i krokusy i inne takie wczesnowiosenne kwiatuchy.
U nas można z tym śniegiem i zimą chyba zwariować.
Ja również mam tę roślinkę, która stoi w tle na twoim zdjęcie(pięknie rozrośnięta!), ale moja została w ogrodzie!
Pocieszam się tylko, że moja mama przykryła je starannie igliwiem i widziałam- przy ostatniej wizycie na naszej działce- że jest dla niej szansa!:)

mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Renia
pamietam ze byl rok w ogrodzie Renii bez astrow
moja "dziewczyna " a w szczegolnosci jej chlopak
ma dosc palikowania astrow wysokich
dlatego wiekszosc bedzie niskich
masz piekne kolory astrow
Pozdrawiam Markus
miedzy innymiMrakus - czy to o takie astry chodzi?

moja "dziewczyna " a w szczegolnosci jej chlopak

dlatego wiekszosc bedzie niskich
masz piekne kolory astrow
Pozdrawiam Markus
- reniazt
Markus
Prawda, prawda - do tej pory astrów ani jesiennych ani tych jednorocznych nie było.
Ale wreszcie mi się spodobały i już teraz będą - obiecuje poprawę. Jeszcze mam zamiar upolować takiego niskiego o białych kwiatkach - do kompletu.
Ani "dziewczynie", ani jej chlopakowi
nie dziwie się, że palikowania mają dość. Przejdzie większa ulewa i wszystko leży plackiem - a niskie jakoś dają radę.
lidka1102
daj znać czy ci to zielone przezimowało - jestem bardzo ciekawa - bo sama nie wiedziałam czy zabierać do domu czy zostawić - ale szkoda mi bylo i zabrałam już drugi rok do domu - rośnie sobie od jesieni jako roślina pokojowa - jedna uciążliwość z nią to strasznie dużo pije i latem i zimą.
Prawda, prawda - do tej pory astrów ani jesiennych ani tych jednorocznych nie było.

Ale wreszcie mi się spodobały i już teraz będą - obiecuje poprawę. Jeszcze mam zamiar upolować takiego niskiego o białych kwiatkach - do kompletu.
Ani "dziewczynie", ani jej chlopakowi

lidka1102
daj znać czy ci to zielone przezimowało - jestem bardzo ciekawa - bo sama nie wiedziałam czy zabierać do domu czy zostawić - ale szkoda mi bylo i zabrałam już drugi rok do domu - rośnie sobie od jesieni jako roślina pokojowa - jedna uciążliwość z nią to strasznie dużo pije i latem i zimą.
Tak jak wspomniałam, zajrzałam ostatnio pod gałązki i wydaje mi się, że widziałam młody, zielony pęd..no ale cóz, jedna jaskółka wiosny nie czyni..a szkoda
Oczywiście dam znać jak się miewa mój okaz.
A swoją drogą; czy wiesz jak się nazywa???

Oczywiście dam znać jak się miewa mój okaz.
A swoją drogą; czy wiesz jak się nazywa???
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- reniazt
Lidziu ta roślina się nazywa MULENBEKIA - tu u mnie na str.27 pokazałaś jak ja posadziłaś w ogrodzie. Ale wpisz sobie w google i tam jest troche informacji o niej. Jakby ci jednak nie przezimowała to daj znać - podeślę ci kilka szczepek to sobie je ukorzenisz.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Reniu, a jakie masz amarylisy? Mi zostały jeszcze dwa do wykwitnięcia, jeden po, a dwa w trakcie 

Oj faktycznie, ciekawe skąd wzięłam tę nazwę?!
Reniu ślicznie Ci dziękuję! Ale mam nadzieję, że jednak nasza piękność będzie dzielna i przeżyje:)
Oczywiście niedługo zdam relację

Reniu ślicznie Ci dziękuję! Ale mam nadzieję, że jednak nasza piękność będzie dzielna i przeżyje:)
Oczywiście niedługo zdam relację

- reniazt
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Ale cudo 

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Jaki piękniusi.To w tym roku będzie jeszcze większy pewnie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Przepiękny ten amarylis, ma niesamowite kolorki- cudo
Pewnie równie pięknie zakwitnie i w tym roku 

- reniazt
Agnieszko - fakt, ładny - a miał być biały.
Iwonka - no zobaczymy - zapowiada się na kwiat sporych rozmiarów - tylko czy zakwitnie dwa razy jak w ubiegłym sezonie?
AGNESS - zobaczymy co on mi w tym sezonie pokaże - ale długo nie każe na siebie czekać, bo już jego pąk śliczny - duży
Iwonka - no zobaczymy - zapowiada się na kwiat sporych rozmiarów - tylko czy zakwitnie dwa razy jak w ubiegłym sezonie?
AGNESS - zobaczymy co on mi w tym sezonie pokaże - ale długo nie każe na siebie czekać, bo już jego pąk śliczny - duży
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Reniu, czy to nie jest czasem Megastar