Witaj Beatko
Ja też jestem ciekawa jak to wszystko na balkoniku będzie wyglądało.Marzy mi się taki "ogródeczek", ale niestety nie mam balkonu. A roślinki piękne, się tylko kiedy zobaczyłam benjaminka w doniczce , ale nie żeby coś nie tak, tylko że wygląda tak samo jak mój i miał taką samą doniczkę (przed przesadzeniem). Chyba i ja kupię mu nową, troszkę większą. Pozdrowienia.
"Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego."
Mała Różo
widać mamy podobny gust bardzo się cieszę, że kwiatki się podobają
wrzucam fotki z małym opóźnieniem, ponieważ mężowi zabrakło farby do malowania pokoju i mnie wysłał samą do sklepu nie wiedział co robi bo kupiłam 10 l ziemi i kupiłam cebule kalii
a oto kwiaty zabrane od teściowej:
na początek paproć i jej dziwnie rosnący liść
drugi baniaminek, który o dziwo już ma małe młode liście
i druga (chyba) złośnica ;) z jednego pędu rosną młode odrosty
Witaj mój Lucy bambooo też rośnie w ziemi i ma się dobrze co prawda dzieli donicę z kliwią ale nie narzeka ładne masz roślinki a zankocica - paproć którą pokazałaś cudna jest
Nie wszystkie. Przywiozłam dwie dracenki, z jednej zrobił się długi cienki patyk, a druga się wygięła do słońca i jakaś brzydka się zrobiła
Reszta owszem ma się dobrze
Witam porannie Beatkę, ciekawe początki na nowym miejscu, będą tu zaglądać i śledzić jak roślinki zaklimatyzują się. Dracenki lubią być zraszane, może to im troszkę pomoże.
Na pewno nie na słonecznym paraoecie. Ona lubi światło odbite, rozproszone. Ja mam problem żeby swoję gdzieś ustawić, ale na razie mam sajgon w mieszkaniu więc czekam aż wszystkie meble zostaną zamontowane, kanapy przywiezione
A jak nie masz miejsca to widziałam w sklepach ładne stojaki wolnostojące