Gosiu,przepis na racuchy nie mój,ale myślę,że serek taki 200g
Kuchnia Kaśki
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3714
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Aniu,to dziecko w kapuście to mój wnuczek
,na rodzeństwo się nie zapowiada
Gosiu,przepis na racuchy nie mój,ale myślę,że serek taki 200g
Gosiu,przepis na racuchy nie mój,ale myślę,że serek taki 200g
Re: Kuchnia Kaśki
Witaj Kasiu!
Jest tu u Ciebie smakowicie. Rogaliki zaraz będę robiła wg. Twojego przepisu.
Jest tu u Ciebie smakowicie. Rogaliki zaraz będę robiła wg. Twojego przepisu.
Pozdrawiam Halina.
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3064
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Kuchnia Kaśki
Witajcie chce was powiadomić ,że w Kasinym przepisie wkradł się błąd-
wszystkie składniki przygotowujemy x2
Przepis na wspomniane rogaliki:
25 dkg serka homo- może być waniliowy,kiedyś nawet robiłam z danio.ale zwykły homo najlepszy
ok 2 szklanek mąki
25 dkg margaryny
wszystko razem zagniatamy(ja najpierw ugniatam tłuczkiem od ziemniaków,a potem rękoma)i na trochę do lodówki,potem rozwałkować,nadziewać tym na co ma się ochotę-dla mnie najlepsze z jabłkiem,może być marmolada,nutella...i tak sobie myślę żeby spróbować zrobić z tego ciasta paszteciki-piec do zrumienienia w temp.180 stopni,na wierzch lukier
Szkoda czasu na robienie pojedynczej porcji
wszystkie składniki przygotowujemy x2
Przepis na wspomniane rogaliki:
25 dkg serka homo- może być waniliowy,kiedyś nawet robiłam z danio.ale zwykły homo najlepszy
ok 2 szklanek mąki
25 dkg margaryny
wszystko razem zagniatamy(ja najpierw ugniatam tłuczkiem od ziemniaków,a potem rękoma)i na trochę do lodówki,potem rozwałkować,nadziewać tym na co ma się ochotę-dla mnie najlepsze z jabłkiem,może być marmolada,nutella...i tak sobie myślę żeby spróbować zrobić z tego ciasta paszteciki-piec do zrumienienia w temp.180 stopni,na wierzch lukier
Szkoda czasu na robienie pojedynczej porcji
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 4159
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: wielkopolska
Re: Kuchnia Kaśki
Zgadzam się z Marzeną , pojedyncza porcja znika jeszcze ciepła , trzeba więc piec podwójną , żeby wystarczyło 
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3714
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Marzanko masz rację,lepiej od razu z podwójnej porcji,radzę wam spróbujcie też piegusków,i też z podwójnej 
Re: Kuchnia Kaśki
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3714
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Witam wszystkich
normalnie ,aż jestem dumna,że tak smakują Wam moje rogaliki
Teraz ja potrzebuję dobrego przepisu na kaczkę-robiłam już z jabłkami i marynowaną w winie,może ktoś poleci mi jeszcze co innego?
normalnie ,aż jestem dumna,że tak smakują Wam moje rogaliki
Teraz ja potrzebuję dobrego przepisu na kaczkę-robiłam już z jabłkami i marynowaną w winie,może ktoś poleci mi jeszcze co innego?
Re: Kuchnia Kaśki
Kasiu ja robiłam kaczkę w pomarańczach.Dokładnie tak samo jak z jabłkami,ale kaczuchę pod czasu do czasu pod koniec pieczenia podlewałam sokiem z wyciśnietej pomarańczy.kaczusia była lśniąca,pięknie upieczona,bardzo soczysta ,a mięsko w smaku wcale nie było kwaskowe tylko kruche...Mam zamiar taką zrobić na Święta Wielkanocne.
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3714
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Majka
- to wszystkie?Niemożliwe
Pestko,ja zrobiłam kaczkę po swojemu-do środka jabłka,zamarynowałam w soku z pomarańczy,do środka też wcisnęłam sporo,i było ok.A tak w ogóle uwielbiam pomarańcze-ale nie dziwota-lew,to przecież dziecko słońca,a to słoneczne owoce
Pestko,ja zrobiłam kaczkę po swojemu-do środka jabłka,zamarynowałam w soku z pomarańczy,do środka też wcisnęłam sporo,i było ok.A tak w ogóle uwielbiam pomarańcze-ale nie dziwota-lew,to przecież dziecko słońca,a to słoneczne owoce
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3714
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchnia Kaśki
Szukam przepisu na sałatkę z kurczakiem,nie gyros 
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 1594
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Małopolska/Klucze
Re: Kuchnia Kaśki
Kasiu, Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 słoiczek cebulek marynowanych
1 mała lub 1/2 kapusty pekińskiej
kilka łyżek majonezu
curry
szczypiorek lub zielona cebulka
Pierś pokroić w kosteczkę, mocno przyprawić curry i usmażyć.
Cebulki odsączyć, kapustę drobno posiekać - wszystko połączyć z majonezem i smacznego.
Robię tez wersje light: pierś w całości gotuję z przyprawą curry (duuuuż) a następnie ją kroję. Reszta bez zmian.
PS....
Muszę się przyznać, ze najpierw napisałam Ci przepis na gyrosa
ale szybko poprawiłam 
1 podwójna pierś z kurczaka
1 słoiczek cebulek marynowanych
1 mała lub 1/2 kapusty pekińskiej
kilka łyżek majonezu
curry
szczypiorek lub zielona cebulka
Pierś pokroić w kosteczkę, mocno przyprawić curry i usmażyć.
Cebulki odsączyć, kapustę drobno posiekać - wszystko połączyć z majonezem i smacznego.
Robię tez wersje light: pierś w całości gotuję z przyprawą curry (duuuuż) a następnie ją kroję. Reszta bez zmian.
PS....
Muszę się przyznać, ze najpierw napisałam Ci przepis na gyrosa
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 4611
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Czerwionka koło Rybnika
Re: Kuchnia Kaśki
A ja robie tak:
pierś z kurczaka kroje i podsmażam z jakąś przyprawą którą mam pod ręką,brokuł gotuje,tylko chwilkę żeby nie był bardzo miękki,kroje.Od tego seler ze słoika i majonez mieszany ze śmietaną i czosnkiem.Pychota
pierś z kurczaka kroje i podsmażam z jakąś przyprawą którą mam pod ręką,brokuł gotuje,tylko chwilkę żeby nie był bardzo miękki,kroje.Od tego seler ze słoika i majonez mieszany ze śmietaną i czosnkiem.Pychota
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 1594
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Małopolska/Klucze
Re: Kuchnia Kaśki
aha... a jeszcze można kurczak jakoś ugotowany (nawet z rosołu może być) albo usmażony, ananas w kosteczkę, ser żółty starty lub pokrojony w słupki, majonez(2-3 łyżki) i sporo czosnku. Mozna dodać do tego ryżu jako wypełniacza.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu









