Ogródek AGNESS cz.7
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Dzień Dobry Agnieszko ale zastrzeliłaś mnie tymi pięknymi zdjęciami,kolory piękne a zieleń cudowna.Nie mogę się już doczekać do takich widoków   pozdrawiam   Hania

Moj Ogrod

Moj Ogrod
Aguś   u Ciebie jak zwykle kolorowo , miło się ogląda takie zdjęcia kiedy za oknem już nie biało ale szaro chodż pewnie nie na długo , marzeniem jest by ta pogoda utrzymała się jak najdłużej . Lobelie to piękne roślinki szkoda jednak że takie delikatne u mnie niestety jednoroczne
 u Ciebie jak zwykle kolorowo , miło się ogląda takie zdjęcia kiedy za oknem już nie biało ale szaro chodż pewnie nie na długo , marzeniem jest by ta pogoda utrzymała się jak najdłużej . Lobelie to piękne roślinki szkoda jednak że takie delikatne u mnie niestety jednoroczne   zastanawiam się nad posadzeniem ich do donic i zimowaniem w piwnicy .
  zastanawiam się nad posadzeniem ich do donic i zimowaniem w piwnicy .

u Ciebie jak zwykle kolorowo , miło się ogląda takie zdjęcia kiedy za oknem już nie biało ale szaro chodż pewnie nie na długo , marzeniem jest by ta pogoda utrzymała się jak najdłużej . Lobelie to piękne roślinki szkoda jednak że takie delikatne u mnie niestety jednoroczne
 u Ciebie jak zwykle kolorowo , miło się ogląda takie zdjęcia kiedy za oknem już nie biało ale szaro chodż pewnie nie na długo , marzeniem jest by ta pogoda utrzymała się jak najdłużej . Lobelie to piękne roślinki szkoda jednak że takie delikatne u mnie niestety jednoroczne   zastanawiam się nad posadzeniem ich do donic i zimowaniem w piwnicy .
  zastanawiam się nad posadzeniem ich do donic i zimowaniem w piwnicy .- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bratku, przypomnij się jak najbardziej   

Małgosiu cieszę się, ze już wszystko jasne, ale mimo wszystko szarłat to niezły sprinter , 3 dni od posiania i juz widać roslinki 

Witaj Bożenko, mam nadzieję, ze dziś u Ciebie piękny i słoneczny dzień, tak jak u mnie 

Aniu, przada, ze niesamowite, pierwszy raz widzę, ze nasionka po 3 dniach od wysiania skiełkowały Szarłat to chyba rekordzista w tej dziedzinie
  Szarłat to chyba rekordzista w tej dziedzinie   

Grażynko u mnie też nie ma śladu, ale w zeszłym roku było podobnie ,ale jak zrobiło się ciepełko, to ładnie wybiły. Zobaczymy jak będzie w tym roku 

Haniu dziękuję Już lada chwila i będziemy się cieszyć taką piękną zielenią, niech no słonko tylko troszkę pogrzeje
 Już lada chwila i będziemy się cieszyć taką piękną zielenią, niech no słonko tylko troszkę pogrzeje  

Eluniu u mnie dziś wspaniały słoneczny dzień i naprawdę cieplutko Masz racje , niechby tak już pozostało
  Masz racje , niechby tak już pozostało   

Z tym zimowaniem lobelii w piwnicy, to całkiem fajny pomysł. Ciekawa jestem, czy moja wybije w tym roku. Poprzedniej zimy udało jej się, mam nadzieję, ze teraz będzie podobnie.
Tawułkowe wspomnienia

Małgosiu cieszę się, ze już wszystko jasne, ale mimo wszystko szarłat to niezły sprinter , 3 dni od posiania i juz widać roslinki

Witaj Bożenko, mam nadzieję, ze dziś u Ciebie piękny i słoneczny dzień, tak jak u mnie

Aniu, przada, ze niesamowite, pierwszy raz widzę, ze nasionka po 3 dniach od wysiania skiełkowały

Grażynko u mnie też nie ma śladu, ale w zeszłym roku było podobnie ,ale jak zrobiło się ciepełko, to ładnie wybiły. Zobaczymy jak będzie w tym roku

Haniu dziękuję
 Już lada chwila i będziemy się cieszyć taką piękną zielenią, niech no słonko tylko troszkę pogrzeje
 Eluniu u mnie dziś wspaniały słoneczny dzień i naprawdę cieplutko
 Z tym zimowaniem lobelii w piwnicy, to całkiem fajny pomysł. Ciekawa jestem, czy moja wybije w tym roku. Poprzedniej zimy udało jej się, mam nadzieję, ze teraz będzie podobnie.
Tawułkowe wspomnienia

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękne   

A teraz powiedz mi, czemu moje tawułki ciągle początkiem lata schną?
Mają za dużo słońca??

A teraz powiedz mi, czemu moje tawułki ciągle początkiem lata schną?
Mają za dużo słońca??

- AGNESS
Aniu to bardzo prawdopodobne, tawułki lubią miejsca bardziej zacieniona i wilgotne. U mnie rosną też na ,, patelni,, ale muszę dawać im mnóstwo wody, wtedy wspaniale sobie radzą i pięknie kwitną....ale trzeba lać i lać...

- babuchna
- -Moderator Forum-. 
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Piękne masz tawułki , szczególnie piękny jest ten róż!   

Też kupiłam w zeszłym roku , ale jeszcze nie kwitła u mnie , oby była taka jak któraś z tych u Ciebie , to będzie !
 !

Też kupiłam w zeszłym roku , ale jeszcze nie kwitła u mnie , oby była taka jak któraś z tych u Ciebie , to będzie
 !
 !- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękne te tawułki.Jak myślisz kiedy mogę przenieśc do ziemi z doniczki, bo jest już taka spora?

- AGNESS
Dorotko jak coś będziemy dzielić   

Andrzejku u mnie jeszcze brak nowych zdjęć, jeszcze szarówa na ogrodzie, o wiośnie przypomina jedynie kępka ranników.....a i roboty były domowe, a nie ogrodowe
Małgosiu na razie tawułki jeszcze nie przenoś, one wrażliwe na zimno, zaczynają dosyć późno wychodzić z ziemi, tak więc nocne przymrozki na pewno ją uszkodzą. Niech jeszcze pomieszka w domu, niech miną przymrozki.

Andrzejku u mnie jeszcze brak nowych zdjęć, jeszcze szarówa na ogrodzie, o wiośnie przypomina jedynie kępka ranników.....a i roboty były domowe, a nie ogrodowe

Małgosiu na razie tawułki jeszcze nie przenoś, one wrażliwe na zimno, zaczynają dosyć późno wychodzić z ziemi, tak więc nocne przymrozki na pewno ją uszkodzą. Niech jeszcze pomieszka w domu, niech miną przymrozki.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ty wiesz co pokazać żeby mi narobić apetytu...  

Tawułki mają tyle uroku i wdzięku chociaż są raczej niepozorne. Kilka odmian już mam, ale chciałoby się więcej, i więcej A dzisiaj troszkę popracowałam na działce chociaż ziemia u mnie jeszcze zmrożona.
 A dzisiaj troszkę popracowałam na działce chociaż ziemia u mnie jeszcze zmrożona.

Tawułki mają tyle uroku i wdzięku chociaż są raczej niepozorne. Kilka odmian już mam, ale chciałoby się więcej, i więcej
 A dzisiaj troszkę popracowałam na działce chociaż ziemia u mnie jeszcze zmrożona.
 A dzisiaj troszkę popracowałam na działce chociaż ziemia u mnie jeszcze zmrożona.- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też lubię tawułki. Właśnie jedna rośnie w doniczce.
Marzy mi się jeszcze biała.

Marzy mi się jeszcze biała.
Dziś właśnie wyłamywałam takie tawułkowe wspomnienia  Masz tych tawułek! Kiedyś bardzo je lubiłam i miałam taką dłuugą obwódkę tawułkową przy ścieżce...Jak zakwitały, było pięknie...Tylko potem
  Masz tych tawułek! Kiedyś bardzo je lubiłam i miałam taką dłuugą obwódkę tawułkową przy ścieżce...Jak zakwitały, było pięknie...Tylko potem  Oj, z tymi roślinami po kwitnieniu zawsze kłopot...No poza żurawkami
 Oj, z tymi roślinami po kwitnieniu zawsze kłopot...No poza żurawkami  I chwała im za to!
 I chwała im za to!

Masz tych tawułek! Kiedyś bardzo je lubiłam i miałam taką dłuugą obwódkę tawułkową przy ścieżce...Jak zakwitały, było pięknie...Tylko potem
  Masz tych tawułek! Kiedyś bardzo je lubiłam i miałam taką dłuugą obwódkę tawułkową przy ścieżce...Jak zakwitały, było pięknie...Tylko potem  Oj, z tymi roślinami po kwitnieniu zawsze kłopot...No poza żurawkami
 Oj, z tymi roślinami po kwitnieniu zawsze kłopot...No poza żurawkami  I chwała im za to!
 I chwała im za to!- AGNESS
Izuś tawułki są śliczniutkie, takie delikatne i zwiewne i wspaniale zdobią cieniste zakątki   Ja niestety nie mogłam wyjść dziś do ogródka, aż zazdroszczę, że mogłaś popracować
 Ja niestety nie mogłam wyjść dziś do ogródka, aż zazdroszczę, że mogłaś popracować   Ale mam nadzieję, że w poniedziałek będzie równie piękny dzień, wtedy coś podziałam
  Ale mam nadzieję, że w poniedziałek będzie równie piękny dzień, wtedy coś podziałam  

Gosiu ta z donicy ma wylądować w ogródku, czy jest przeznaczona na taras 

Martuś i to jest właśnie powód dla którego nie przepadam za jednorodnymi rabatami. Ja zawsze staram się roślinki łączyć różnymi gatunkami i zawsze coś kwitnie, a te przekwitnięte tworzą liściaste zielone tło dla innych kwiatuchów Chociaż przyznam, ze takie pole kwitnących liliowców, tawułek ,piwonii, czy irysów to jest bajka.....ale tylko przez jakiś czas,a później- tylko  zieloność
 Chociaż przyznam, ze takie pole kwitnących liliowców, tawułek ,piwonii, czy irysów to jest bajka.....ale tylko przez jakiś czas,a później- tylko  zieloność   

Ja niestety nie mogłam wyjść dziś do ogródka, aż zazdroszczę, że mogłaś popracować
 Ja niestety nie mogłam wyjść dziś do ogródka, aż zazdroszczę, że mogłaś popracować   Ale mam nadzieję, że w poniedziałek będzie równie piękny dzień, wtedy coś podziałam
  Ale mam nadzieję, że w poniedziałek będzie równie piękny dzień, wtedy coś podziałam  

Gosiu ta z donicy ma wylądować w ogródku, czy jest przeznaczona na taras

Martuś i to jest właśnie powód dla którego nie przepadam za jednorodnymi rabatami. Ja zawsze staram się roślinki łączyć różnymi gatunkami i zawsze coś kwitnie, a te przekwitnięte tworzą liściaste zielone tło dla innych kwiatuchów
 Chociaż przyznam, ze takie pole kwitnących liliowców, tawułek ,piwonii, czy irysów to jest bajka.....ale tylko przez jakiś czas,a później- tylko  zieloność

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Agnieszko  Tawułki piękne i zdrowe; jak marzenie! Ja niestety nie dałem im dobrych warunków i nie podlewałem należycie więc szybko brzydły. Muszę poświęcić im więcej uwagi, bo są warte tego.
 Tawułki piękne i zdrowe; jak marzenie! Ja niestety nie dałem im dobrych warunków i nie podlewałem należycie więc szybko brzydły. Muszę poświęcić im więcej uwagi, bo są warte tego.

Tawułki piękne i zdrowe; jak marzenie! Ja niestety nie dałem im dobrych warunków i nie podlewałem należycie więc szybko brzydły. Muszę poświęcić im więcej uwagi, bo są warte tego.
 Tawułki piękne i zdrowe; jak marzenie! Ja niestety nie dałem im dobrych warunków i nie podlewałem należycie więc szybko brzydły. Muszę poświęcić im więcej uwagi, bo są warte tego.- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Agnieszko chyba już i od Ciebie śnieg sobie poszedł  byłam dzisiaj na mojej skarpie tylko błoto i kretowiska ....ja je w poniedziałek poczęstuję czosnkiem
 byłam dzisiaj na mojej skarpie tylko błoto i kretowiska ....ja je w poniedziałek poczęstuję czosnkiem  

..za to cudownie śpiewały ptaki... to juz wiosna wiosna...
 to juz wiosna wiosna...
..miłej niedzieli...

byłam dzisiaj na mojej skarpie tylko błoto i kretowiska ....ja je w poniedziałek poczęstuję czosnkiem
 ..za to cudownie śpiewały ptaki...
 to juz wiosna wiosna...
 to juz wiosna wiosna.....miłej niedzieli...
- AGNESS
Jacku tawułki to takie wdzięczne, delikatne kwiatuszki   Sporo wody i będą rosły jak na drożdżach
 Sporo wody i będą rosły jak na drożdżach   To świetna roślinka, bo lubi cieniste zakątki, które przeważnie są mało kolorowe, a ona je wspaniale ubarwia
 To świetna roślinka, bo lubi cieniste zakątki, które przeważnie są mało kolorowe, a ona je wspaniale ubarwia   

Misiu, u mnie też już resztki śniegu są topione przez słoneczko Dziś jest wspaniały dzień, cieplutki słoneczny....i pachnie....pachnie wiosną....wspaniale
 Dziś jest wspaniały dzień, cieplutki słoneczny....i pachnie....pachnie wiosną....wspaniale   

Współczuję dzikich lokatorów, krety i nornice to prawdziwe utrapienie, ja na szczęście nie mam tego problemu, moje kociaczki robią dobrą robotę ........a może spraw sobie kotka
 ........a może spraw sobie kotka   ....
 ....

Sporo wody i będą rosły jak na drożdżach
 Sporo wody i będą rosły jak na drożdżach   To świetna roślinka, bo lubi cieniste zakątki, które przeważnie są mało kolorowe, a ona je wspaniale ubarwia
 To świetna roślinka, bo lubi cieniste zakątki, które przeważnie są mało kolorowe, a ona je wspaniale ubarwia   
 Misiu, u mnie też już resztki śniegu są topione przez słoneczko
 Dziś jest wspaniały dzień, cieplutki słoneczny....i pachnie....pachnie wiosną....wspaniale
 Współczuję dzikich lokatorów, krety i nornice to prawdziwe utrapienie, ja na szczęście nie mam tego problemu, moje kociaczki robią dobrą robotę
 ........a może spraw sobie kotka
 ........a może spraw sobie kotka   ....
 ....