Mój storczykowy świat :)
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój storczykowy świat :)
Kasiu, super udane zakupy
.Życzę Ci, żeby wszystkie pączki Mini Marka się rozwinęły
.
Powrotu do szkoły po feriach Ci nie zazdroszczę
Odzywaj się w miarę możliwości 

Powrotu do szkoły po feriach Ci nie zazdroszczę

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiu, śliczne nowości wystawowe.
Niech Ci zdrowo rosną
Niech Ci zdrowo rosną

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Tetraspisik C1... Marzenie... Inne też piękne, zazdroszczę możliwości bycia na takiej wystawie.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Kasiu śliczne nowości
niech rosną i kwitną ... 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Witam
,
Udało się znaleźć troszkę czasu nareszcie i zajrzeć na forum
.
Myrtille1986: Dziękuję za jakże szybką odpowiedź. Skoro tak twierdzisz to nie będę stresować roślinki, ale będę ją obserwowała.
Trzynastka: dziękuję bardzo
Lucynko: ah żebyś wolała jak bardzo wolałabym siedzieć i czytać forum niż chodzić do szkoły... Mini Markowi jeden pączek zżółkł, ale to już chyba był wcześniej żółty... Nie pamiętam
Postaram się odzywać w miarę możliwości
. W sobotę, o ile nie pojadę do W-wy, to postaram się zrobić nowe zdjęcia i wybrać zdjęcia z wystawy.
Justynko: ślicznie dziękuję
Storczykowa: dziękuję w imieniu kwiatków
. Wiem, że bardzo byś chciała tetraspisika C1, to nie mogłabyś pojechać na wystawę, a wcześniej zamówić? A już więcej na tej wystawie kwiatków nie kupować, żeby rodzice się nie czepiali, że za dużo kupujesz
Nie wiem dokładnie w czym leży problem, dlatego nie mogę Ci bardzo nic doradzić, ale pamiętaj: MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ!
Ewo: dziękuję bardzo

Udało się znaleźć troszkę czasu nareszcie i zajrzeć na forum

Myrtille1986: Dziękuję za jakże szybką odpowiedź. Skoro tak twierdzisz to nie będę stresować roślinki, ale będę ją obserwowała.

Trzynastka: dziękuję bardzo

Lucynko: ah żebyś wolała jak bardzo wolałabym siedzieć i czytać forum niż chodzić do szkoły... Mini Markowi jeden pączek zżółkł, ale to już chyba był wcześniej żółty... Nie pamiętam

Justynko: ślicznie dziękuję

Storczykowa: dziękuję w imieniu kwiatków

Ewo: dziękuję bardzo

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p
No to Kasiu, czekamy na Ciebie i zdjęcia
.

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nie wytrzymałabym mogąc kupić tylko jedną rzecz na wystawie... Zresztą u nas na pewno nie będzie orchidgarden, a więc i nie będzie tetraspisów, więc będę mogła co najwyżej kupić sobie marketową pospolitą hybrydę, bo cięzko u nas znaleźć coś lepszego, chyba, że Vandę, bo na wybór Vand nie mogę za bardzo narzekać, ale z Phal. to by się mogli bardziej postarać.Storczykowa: dziękuję w imieniu kwiatków . Wiem, że bardzo byś chciała tetraspisika C1, to nie mogłabyś pojechać na wystawę, a wcześniej zamówić? A już więcej na tej wystawie kwiatków nie kupować, żeby rodzice się nie czepiali, że za dużo kupujesz Nie wiem dokładnie w czym leży problem, dlatego nie mogę Ci bardzo nic doradzić, ale pamiętaj: MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ!
Witajcie
,
Dusiu, no tak, będąc na wystawie szkoda nie skorzystać z okazji i kupić tylko jednego storczyka...
Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale szkoła robi swoje... No to czas na zdjęcia
Na pierwszy ogień idzie Phal. Equestris, niestety dwa kwiatuszki już przekwitły...:

Teraz czas na Phal. Mini Marka:

I jeszcze chciałabym Wam pokazać mojego maluszka: Phal. Equestris 'Orange'. Będąc u mnie wypuścił 1 listka
. Oto i on:

To na razie wszystko na dzisiaj. Może nie mam żadnych wymyślnych gatunków, ale mam nadzieję, że te się Wam choć troszkę podobają.

Dusiu, no tak, będąc na wystawie szkoda nie skorzystać z okazji i kupić tylko jednego storczyka...
Przepraszam, że długo się nie odzywałam, ale szkoła robi swoje... No to czas na zdjęcia

Na pierwszy ogień idzie Phal. Equestris, niestety dwa kwiatuszki już przekwitły...:

Teraz czas na Phal. Mini Marka:

I jeszcze chciałabym Wam pokazać mojego maluszka: Phal. Equestris 'Orange'. Będąc u mnie wypuścił 1 listka

To na razie wszystko na dzisiaj. Może nie mam żadnych wymyślnych gatunków, ale mam nadzieję, że te się Wam choć troszkę podobają.

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
- lucynaf
- 1000p
Kasiu, same perełeczki, dobrze, że utrzymują pączki

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Jeśli rosną i kwitną to... muszą się podobać
idzie wiosna i coraz więcej
więc niech pięknie rosną 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Dziękuję dziewczyny
.
No więc tak, od czego tu zacząć... Pamiętacie tego malucha equestrisika 'orange'? Jak ostatnio go oglądałam, to zauważyłam nowego korzonka
. Tak bardzo się ucieszyłam, bo on miał tylko jeden korzonek,a teraz pod moją opieką wypuścił drugi
. Phal. Mini Mark i equestris otwierają kolejne pączuszki. Ta hybryda w kropki przedłuża pęd. Ale... jest u mnie nowy miniaturowy mieszkaniec, którego dostałam od rodziców
. Niestety jeszcze nie mam zrobionych jego zdjęć, więc musicie troszkę poczekać, żeby go zobaczyć
.
Poza tym budowa orchidarium posuwa się. W sobotę złożyliśmy szafkę, na której będzie stało, a w niedzielę skleiliśmy szyby silikonem (tył, góra, dół i boki. Przednie dopiero będą zamówione). Jak zrzucę zdjęcia na komputer to Wam pokażę jak wygląda szafka i ta 'szklana podstawa'. W miarę możliwości będę się starała wstawiać zdjęcia relacjonujące postępy budowy domku dla storczyków. Tak, żeby trochę kolorowo było, wstawię jeszcze zdjęcie Mini Marka.

No więc tak, od czego tu zacząć... Pamiętacie tego malucha equestrisika 'orange'? Jak ostatnio go oglądałam, to zauważyłam nowego korzonka

Poza tym budowa orchidarium posuwa się. W sobotę złożyliśmy szafkę, na której będzie stało, a w niedzielę skleiliśmy szyby silikonem (tył, góra, dół i boki. Przednie dopiero będą zamówione). Jak zrzucę zdjęcia na komputer to Wam pokażę jak wygląda szafka i ta 'szklana podstawa'. W miarę możliwości będę się starała wstawiać zdjęcia relacjonujące postępy budowy domku dla storczyków. Tak, żeby trochę kolorowo było, wstawię jeszcze zdjęcie Mini Marka.

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
- lucynaf
- 1000p
Tak Kasiu, to jest kolorowy gość
. Oczywiście czekam na zdjęcia nowego
. fajnie, że Twoje storczyki będą miały porządny domek
.

Witam
,
Dziękuję Ci Lucynko, że mnie tak odwiedzasz
. Również się cieszę z tego orchidarium
, już nie mogę się doczekać.
Muszę Wam powiedzieć, że mój Phal. Equestris 'Orange' wypuścił pod moją opieką już drugi listek!!
To teraz czas na fotki 'nowego'. Jest to miniaturka kupiona w Niemczech. Jego nazwa sklepowa to Phal. Mini Ufo
Bardzo mi się podoba, że ma taką kępkę kwiatków.

Ostatnio moja szynszyla Mysia zeżarła mi pączusie i obgryzła kwiatki, na jednym pędzie Mini Marka
. Dosłownie na chwilę zostawiłam ją samą w pokoju i jak przyszłam to już było 'po'... Wstawię zdjęcie, żebyście zobaczyli jak wygląda ten pęd... Zastanawiam się czy nie wypróbować na nim keiki paste, bo już go nawet nie może przedłużyć.

Tutaj jeszcze zdjęcie drugiego pęda, który na szczęście jest w nienaruszonym stanie.

Tyle jeżeli chodzi o kwiatki. Za moment napiszę drugi post, w którym przedstawię relację ze składania szafki pod orchidarium, w końcu od czegoś trzeba zacząć
.

Dziękuję Ci Lucynko, że mnie tak odwiedzasz

Muszę Wam powiedzieć, że mój Phal. Equestris 'Orange' wypuścił pod moją opieką już drugi listek!!
To teraz czas na fotki 'nowego'. Jest to miniaturka kupiona w Niemczech. Jego nazwa sklepowa to Phal. Mini Ufo

Ostatnio moja szynszyla Mysia zeżarła mi pączusie i obgryzła kwiatki, na jednym pędzie Mini Marka

Tutaj jeszcze zdjęcie drugiego pęda, który na szczęście jest w nienaruszonym stanie.

Tyle jeżeli chodzi o kwiatki. Za moment napiszę drugi post, w którym przedstawię relację ze składania szafki pod orchidarium, w końcu od czegoś trzeba zacząć

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
Zgodznie z obietnicą czas na relację ze składania szafki.
Szafka ma wymiary 100 (dł.) x 40 (szer.) x 76 (wys.). Kupiliśmy ją na allegro. Otrzymaliśmy paczkę, w której były powycinane deski, gwoździe, śrubki, zawiasy i klamki. Na tym zdjęciu widać deski
.

Składanie polegało na tym, że trzeba było dopasować numerki napisane na taśmie jak do ceny. Sami zobaczcie
.

Tutaj już końcowy efekt.

A tak wygląda jak otworzy się drzwiczki.

Do orchidarium zostały już sklejone szyby, ale jeszcze nie mam zrobionych zdjęć. Jak zrobię to wstawię
.
Szafka ma wymiary 100 (dł.) x 40 (szer.) x 76 (wys.). Kupiliśmy ją na allegro. Otrzymaliśmy paczkę, w której były powycinane deski, gwoździe, śrubki, zawiasy i klamki. Na tym zdjęciu widać deski

Składanie polegało na tym, że trzeba było dopasować numerki napisane na taśmie jak do ceny. Sami zobaczcie

Tutaj już końcowy efekt.

A tak wygląda jak otworzy się drzwiczki.

Do orchidarium zostały już sklejone szyby, ale jeszcze nie mam zrobionych zdjęć. Jak zrobię to wstawię

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)