Majkowy zielony dom i .....
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
No to u Was Lidl lepiej zaopatrzony niż u nas ,albo u nas więcej chętnych . O godz. 8,30 już wiórów rogowych nie było ale cała reszta owszem . Oglądałam te krzewy ,ale juz raz się nacięłam ,więc wolę nie ryzykować jak zamiast jasminowca miałam żylistka. To sie obkupiłaś wiecej niż ja
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka, a chcesz teraz zamawiać róże? Mnie kusi Cezar i Barock, z tej oferty, którą Ci wysłałam. Wciąż nie mogę się zdecydować, ale ciągle o nich myślę
Tydzień się jeszcze nie skończył, a ja codziennie od poniedziałku robię zakupy, niekoniecznie ogrodowe
W temacie azalii jestem kompletnie do tyłu. Nawet nie wiedziałam, że są wielkokwiatowe

W temacie azalii jestem kompletnie do tyłu. Nawet nie wiedziałam, że są wielkokwiatowe

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczkoedulkot pisze:W Lidlu byłam dopiero po 16-tej i wszystko jeszcze było więc mogłam szaleć ile wlezie.![]()
Nie było tak źle, bo kupiłam: mączkę rogową, klipsy do roślinek, podkładkę pod roślinki, podkładkę pod kolanka i 3 krzewy ozdobne po 5,99zł - pięciornik, jaśminowiec pełny i porzeczka krwista. I znowu sadzenie.![]()

Jutro z samego rana jadę do Lidla, bo już od dłuższego czasu poluje w sklepach ogrodniczych na porzeczka krwista, a ona jest w sprzedaży w Lidlu

A pięciorniki w jakich kolorach były

Nie mam pojęcia do czego służy ta mączka rogowa

Klipsów do roślin jeszcze nie widziałam, to muszę na nie zwrócić uwagę i kupić

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
No tak, mam wielki ogród to i dużo muszę kupić a mam do przerobienia kilka kawałków zaniedbanych, zrobienie nowych i dosadzenia tu i tam czegoś tam.
Lidla mamy koło targu i pewnie ludzie wszystko wydali na targu i nic nie zostało na ogrodowe zakupy.
Żylistka mam i nie miałabym nic przeciwko żeby był drugi jakby to nie był jaśminowiec, ale były też żylistki i w innych opakowaniach to może dobrze trafiłam.
Basiu nie koniecznie teraz, ja bym się tylko dołączyła bo główne zakupy różane planuję jesienią.
Azalia wielkokwiatowa to ta która traci liście na zimę i takie chyba mi najbardziej odpowiadają bo wiosną mają świeże listeczki przez nikogo nie obgryzione a do tego większość tych azalii pięknie pachnie.
Halinko, ktoś pisał że u nich nie było żadnych krzewów to może tylko w naszym sprzedawali resztki z zeszłego tygodnia bo były przecenione na 5,99zł. Pięciornik był w żółtym kolorze i pisze na opakowaniu że dorasta do 150cm ale nazwę ma dziwną - FINGERSTRAUCH POTENTILLA - nic nie znalazłam w necie. Porzeczka - BLUTJOHANNISBEERE RIBES a jaśminowiec - PFEIFENSTRAUCH PHILADELPHUS.
Mączka to nawóz pod róże a klipsy są fajne takie prawie jak do bielizny, fajnie się nimi przypina pędy kwiatów do podpory zamiast wiązać sznurkiem.

Lidla mamy koło targu i pewnie ludzie wszystko wydali na targu i nic nie zostało na ogrodowe zakupy.

Żylistka mam i nie miałabym nic przeciwko żeby był drugi jakby to nie był jaśminowiec, ale były też żylistki i w innych opakowaniach to może dobrze trafiłam.

Basiu nie koniecznie teraz, ja bym się tylko dołączyła bo główne zakupy różane planuję jesienią.

Azalia wielkokwiatowa to ta która traci liście na zimę i takie chyba mi najbardziej odpowiadają bo wiosną mają świeże listeczki przez nikogo nie obgryzione a do tego większość tych azalii pięknie pachnie.

Halinko, ktoś pisał że u nich nie było żadnych krzewów to może tylko w naszym sprzedawali resztki z zeszłego tygodnia bo były przecenione na 5,99zł. Pięciornik był w żółtym kolorze i pisze na opakowaniu że dorasta do 150cm ale nazwę ma dziwną - FINGERSTRAUCH POTENTILLA - nic nie znalazłam w necie. Porzeczka - BLUTJOHANNISBEERE RIBES a jaśminowiec - PFEIFENSTRAUCH PHILADELPHUS.
Mączka to nawóz pod róże a klipsy są fajne takie prawie jak do bielizny, fajnie się nimi przypina pędy kwiatów do podpory zamiast wiązać sznurkiem.

- JAKUCH
Ta nazwa Maju bardziej pasuje do płożącego pięciornika wbij sobie na Google tę nazwę ,albo najlepiej daj sie zaskoczyć co zakwitnie
-
Jadziu wpisywałam co się dało, całą nazwę i po kawałku, takiej odmiany po prostu nie znalazłam, ale co tam jak zakwitnie to się dowiem co zacz i czy warte było te parę złotek. 

- basjak
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Ale na zdjęciu jest żółty kolor to chyba jakiś żółty będzie. Nie mogę zrobić zdjęć bo bateria się ładuje, jutro zrobię i wstawię.
Tam też oglądałam i takiej nazwy FINGERSTRAUCH nie mają.
Tam też oglądałam i takiej nazwy FINGERSTRAUCH nie mają.

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Maju ale zakupy
to się będzie działo

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- basjak
Nad zdjęciem drobnym drukiem napisane jest Fingerstrauch 'Pink Beauty' ? (?Lovely Pink?)
i jeszcze jedna
http://www.flickr.com/photos/pe_ha45/404337742/
i jeszcze jedna
http://www.flickr.com/photos/pe_ha45/404337742/
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Być może chodzi o tę roślinkę:
Potentilla fruticosa 'Goldfinger' (Pięciornik krzewiasty) - rodz. Rosaceae- ang. Shrubby cinquefoil, niem. Fünffingerstrauch
tutaj możesz ją obejrzeć:
http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=2294
Potentilla fruticosa 'Goldfinger' (Pięciornik krzewiasty) - rodz. Rosaceae- ang. Shrubby cinquefoil, niem. Fünffingerstrauch
tutaj możesz ją obejrzeć:
http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=2294
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- JAKUCH
MAJKA nie ma sie co przejmować . Jak zakwitnie to będziemy go podziwiać . U mnie dzisiaj wreszcie pokazały sie ranniki ufffff ,ale jaka była radocha
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
:x U mnie ranników nie ma. Miałam 2 ale mi chyba znikły. Na ich miejscu wsadzałam agapanta i pewnie poszedł w głąb ziemi. Płaczę za Japonię!!!! 

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, ja tez patrzę na katastrofę w Japonii............. szok .......... 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ledwo się nowy rok zaczął i już katastrofy