Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Ja też mam pełno śniegu, ale dzisiaj zaczęłam cięcie krzewów. Nawet było łatwiej, bo derenie ciachnęłam prawie równo ze śniegiem! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...Dobrej nocki po szaleństwie ogrodowym 

-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
Witaj Małgosiu!
Wesoło tu u Ciebie.
Wesoło tu u Ciebie.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
miło spędziłam czas w Twoim wątku
Buziaki za poprawę humoru

Buziaki za poprawę humoru

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Małgosiu dzisiaj u mnie było słonecznie i +1 w południe poprosiłam mojego M żeby zobaczył co sie dzieje na skarpie...ale co tam nic nie widział oprócz że śnieg stopniał...
mam nadzieję że za parę dni to i ja sama podrepczę... może zobaczę jakiegoś kiełeczka...
mam nadzieję że za parę dni to i ja sama podrepczę... może zobaczę jakiegoś kiełeczka...

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Misi +1,a u mnie+11,ale ziemia zmarznięta 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witam wiosennie miłych gości.U mnie też temperatury dodatnie,a jak słoneczko świeci to inne życie w człowieka wstępuje.Dzisiaj w lidlu zaczyna się tydzień ogrodowy.Jak przywiozą mi kaskę za czynsz,wyruszam do Lipna,może jeszcze będą pergole.Jeżeli nie dostanę, to będzie mój ostatni wyjazd na zakupy z gazetek,nie dam sie więcej brać pod włos.
Wczoraj skończyłam cięcie drzewek,zostały mi pięciorniki,ale tam jest jeszcze trochę śniegu i miejscami zrobiło się błoto.
Mam pytanie, jak tnie sie tawułki japońskie i kiedy, do jakiej wysokości, bo zupełnie nie pamiętam jak robiłam to w ubiegłym roku?
Chodzi mi o te tawułki...

Wczoraj skończyłam cięcie drzewek,zostały mi pięciorniki,ale tam jest jeszcze trochę śniegu i miejscami zrobiło się błoto.
Mam pytanie, jak tnie sie tawułki japońskie i kiedy, do jakiej wysokości, bo zupełnie nie pamiętam jak robiłam to w ubiegłym roku?
Chodzi mi o te tawułki...

-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
WitajMałgosiu,
Ja też lubię tawułki, nie mam tylko białej bo nie chcę. U Ciebie ona jest piękna. U tych tawułek część nadziemna prawie zupełnie usycha po zimie i nowe gałązki idą z ziemi. Więc przycinam na ok 5-10 cm, żeby wiedzieć gdzie mam moje krzaczki. A późną wiosną pojawią się takie czerwonawe wypustki podobne jak u paproci, troszkę podobne.
Natomiast na zdjęciu z Hostą Masz tawułę którą formuję na kulę i tnę dość radykalnie nawet nie sekatorem, tylko elektryczną maszyną do cięcia żywopłotów. Ale jak tylko kosmetycznie ją Przytniesz sekatorem też będzie ok. Zaznaczam wypuszcza listki bardzo późną wiosną.
Pzdr. Agnieszka
Ja też lubię tawułki, nie mam tylko białej bo nie chcę. U Ciebie ona jest piękna. U tych tawułek część nadziemna prawie zupełnie usycha po zimie i nowe gałązki idą z ziemi. Więc przycinam na ok 5-10 cm, żeby wiedzieć gdzie mam moje krzaczki. A późną wiosną pojawią się takie czerwonawe wypustki podobne jak u paproci, troszkę podobne.

Natomiast na zdjęciu z Hostą Masz tawułę którą formuję na kulę i tnę dość radykalnie nawet nie sekatorem, tylko elektryczną maszyną do cięcia żywopłotów. Ale jak tylko kosmetycznie ją Przytniesz sekatorem też będzie ok. Zaznaczam wypuszcza listki bardzo późną wiosną.
Pzdr. Agnieszka

Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Witaj MAłgosiu
Fajne te Twoje tawułki -te z białym i różowym kwiatem- w ubiegłym roku od sąsiadki dostałam różowe, ale nie kwitły jeszcze,były za małe.W tym roku myślę,że zakwitną. Z nimi właśnie nic sie nie robi, tylko usunąć suchą część trzeba wiosną.Widziałam nasiona tej tawułki,ale nie kupiłam, różne kolory- całą gama. Może jednak sie zdecyduję za rok.
Za to ta na 3 zdjęciu - tez mam takie- ja tnę wiosna w kulkę, a potem jeszcze chyba raz latem jak sie zrobi brzydka, żeby zachowała pokrój kulki. Raz,że to ją zagęści, a poza tym młode przyrosty są fajne,jasno-zielone.

Fajne te Twoje tawułki -te z białym i różowym kwiatem- w ubiegłym roku od sąsiadki dostałam różowe, ale nie kwitły jeszcze,były za małe.W tym roku myślę,że zakwitną. Z nimi właśnie nic sie nie robi, tylko usunąć suchą część trzeba wiosną.Widziałam nasiona tej tawułki,ale nie kupiłam, różne kolory- całą gama. Może jednak sie zdecyduję za rok.
Za to ta na 3 zdjęciu - tez mam takie- ja tnę wiosna w kulkę, a potem jeszcze chyba raz latem jak sie zrobi brzydka, żeby zachowała pokrój kulki. Raz,że to ją zagęści, a poza tym młode przyrosty są fajne,jasno-zielone.

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- malgocha1960
A ta obok białej? To jest nowy nabytek i nie pamiętam jak facet mówił.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
ja, suche badylki tawułek obcinam naokoło 5 cm od ziemi, ale dopiero pod koniec kwietnia.
Tawułki ponoć są wrażliwe na wiosenne przymrozki., dlatego jesienią przykrywam je gałązkami iglaków lub liśćmi.
Uwielbiam tawułki za ich cudny zapach.
Kiedyś, jak żywopłot z sosen wzdłuż ogrodzenia był malutki, rósł przed nim mały żywopłot z tawułek, wyglądał ślicznie, ale najbardziej przyciągał przechodniów ich zapach.
Niestety, a może na szczęście, sosny się rozrosły, a tawułki zostały skoszone kosiarką.
Po kępce przeniosłam w inne miejsce i pewnie w przyszłości pokuszę się na taki maleńki żywopłot
Jeżeli chodzi o tawuły, to wstyd się przyznać, ale ja ich w ogóle nie formuję

Tawułki ponoć są wrażliwe na wiosenne przymrozki., dlatego jesienią przykrywam je gałązkami iglaków lub liśćmi.
Uwielbiam tawułki za ich cudny zapach.
Kiedyś, jak żywopłot z sosen wzdłuż ogrodzenia był malutki, rósł przed nim mały żywopłot z tawułek, wyglądał ślicznie, ale najbardziej przyciągał przechodniów ich zapach.
Niestety, a może na szczęście, sosny się rozrosły, a tawułki zostały skoszone kosiarką.
Po kępce przeniosłam w inne miejsce i pewnie w przyszłości pokuszę się na taki maleńki żywopłot

Jeżeli chodzi o tawuły, to wstyd się przyznać, ale ja ich w ogóle nie formuję

- malgocha1960
Małgosia co to za cudo na drugim zdjęciu?
śliczna roślinka...też taką chcę
śliczna roślinka...też taką chcę

- malgocha1960
Jeżeli chodzi o zdjęcie obok mojej Melusi to jakaś maleńka roślinka skalniakowa.Dostałąm kiedyś od koleżanki,która ma działkę w lesie.
Bardzo Ladna spytaj koleżankę jak możesz o nazwę bo chyba się je nie oprę