Ogródek Gosi cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 4

Post »

Gosiu czy ci Bliscy to szkółka wysyłkowa? Ja narobiłam kupę zakupów bylin, ale coś czuję, ze będę musiała kupić azalie, bo mi wszystko w oczach ginie. :evil: Może masz namiary na dobrą szkółkę najlepiej wysyłkową?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u Ciebie pytałam, dlaczego wykopujesz lilie?
Coś mi się kołacze, że masz nornice u siebie.
Ja w zeszłym roku sadziłam już do donic. Zakwitły pieknie.
Gosiu teraz nie wykopuję,lilie mam w donicy w piwnicy,ale mają już dosyć duże przyrosty...i wpadłam na pomysł ,aby w nadchodzącym sezonie ,jesienią,wkopać je głęboko do ziemi a, wiosną wykopać i znowu do donic.Także będą w gruncie tylko na okres zimy.Teraz w zasadzie nie mam co zrobić z tak wyrośniętymi liliami w piwnicy.Za wcześnie na wegetację...poza tym nie mam ich gdzie dać ,a na wynoszenie na taras też za wcześnie... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, piękne zakupy, gratuluję. Niech zdrowo rosną. Dużo ;:3 dla wszystkich zasiewów, przyda się młodym siewkom.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agatko, no właśnie. Dlatego też ratuję się. Kasia własnie zamówiła mi moje ogromne chciejstwo clematis Omoshiro.
Inaczej niż przez internet bym go nie dostała. :D

Aniu, Bilscy mają sprzedaż wysyłkową. Nie wiem, czy to nie przez All. Kasia zamawiała. A jeśli chodzi o azalie, to niestety nie mam namiarów na szkółkę wysyłkową.

Nelu, ale dlaczego nie mogą właśnie na sezon letni zostać w ziemi? Przecież one mało miejsca potrzebują.
Na zimę możesz spokojnie zostawić w ogrodzie. Ja w ogóle nie wykopuję i nie mam zimowych strat.

Aniu, całe szczeście ostatnio na niebie sporo słoneczka. Chyba dlatego też właśnie wzeszedł mi wilec i gazania ;:138
Po 3 dniach od posiania :shock:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgoś nie zostawiam w ziemi,gdyż atakują je poskrzypki ,a nornice rónież...jedną w gruncie mi załatwiły ,a poza tym muszę w jeszcze wolne miejsca inne byliny powsadzać... :wink: Nie mam miejsca na lilie ...Na tarasie gdy stoją wydzielają taki upojny zapach ,że wolę je mieć bliżej okna... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Kupione, posiane - sezon rozpoczęty ja może dopiero w wekend nadgonię ta twoją wiosnę :), nareszcie trochę słońca widać i ciepło ma być :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Kasia własnie zamówiła mi moje ogromne chciejstwo clematis Omoshiro.
Szczęściara z Ciebie ;:63 . Czyli czuję się zwolniona z dalszych poszukiwań :lol: .
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Gosiu... to u Ciebie już wiosna na całego... zakupy... ho, ho, ho...Bedzie sie w tym sezonie działo...
Tych zakupów zazdraszczam, bo ja twardo postanowiłam ... zapomniec nr konta i schowac portfel... ciekawe czy mi sie uda. :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu, ja mam też poskrzypka, ale on chyba aż takiego spustoszenia nie robi. Lilie mam co roku. Masz rację, że lilie przy oknie to cudowna rzecz. Ja swoje pachnąc chciałam posadzić przy tarasie. Tylko czekam na info od moich już posadzonych w zeszłym roku, czy to miejsce nie jest dla nich zbyt mokre :D

Grażynko, ja w weekend chciałabym wielkie cięcie zrobić. Mam nadzieję, że pogoda dopisze.

Asiu, tak jesteś zwolniona. Oczywiście z poszukiwań :;230

Ewo, ja jeszcze mam troszeczkę miejsca do obsadzenia, ale myslę, że za 2 lata, ja tez będę musiała zapomnieć PIN-u :D
Ale ja mam taką słobo-silną wolę :roll:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, życzę dobrej pogody do Twoich ogrodowych planów :) Ja jeśli będzie tak ciepło, jak zapowiadają też pewnie pójdę co nieco popracować na ogródku. Czeka trawnik a na nim kupa liści...a także czekają cyprysy na przycięcie ;) Już nie mogę się doczekać rozkwitniętych ogrodów i Twojej reakcji, na to jak wszystko ci wzejdzie i będziesz zastanawiać się co z tym zrobić (podczas gdy się martwiłaś, że nic z tego) :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, moja reakcja będzie prosta :roll: ;:138 :heja
Ja z trawnikiem czekam aż ziemia trochę podeschnie, bo tak wyczytałam w jakiejś mądrej książce. Liście powinnam z rabatek pozgarniać. Może własnie w sobotę mi się to uda?
Właśnie umówiłam się z tatą na wielkie cięcie.
Zastanawiam się, czy można juz pryskać od grzyba, czy nie. Może jeszcze się wstrzymać?
x-d-a

Post »

Gosiu, ja już wielkie cięcie drzew i krzewów mam prawie za sobą, jeszcze czeka mnie czyszczenie rabatek z liści, wycięcie bylinek i przycięcie wrzosów...Mam nadzieję, że podgonię trochę prace ogrodowe w weekend, bo ma być ładna pogoda ;:3
Omoshiro na fotkach wygląda pięknie - jestem bardzo ciekawa jak będzie się sprawował w Twoim ogrodzie :P
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, ja też jestem bardzo ciekawa jak mu u mnie będzie. Jak na razie bardzo źle rokuję moim starym clematisom.
Ta zima nie była dla nich łaskawa. Natomiast o dziwo rewelacyjnie przetrwała róża kwitnąca jeden raz, która zazwyczaj przemarzała. W zeszłym roku przesadziłam ja wiosną w zupełnie inne miejsce. Nawet za bardzo o nią nie dbałam, a ona tak sobie poradziła. :shock:
Ja cięcie będę musiała rozłożyć na raty. Najbardziej nie mogę się doczekać cięcia róż, ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Margo2 pisze:Aniu, całe szczeście ostatnio na niebie sporo słoneczka. Chyba dlatego też właśnie wzeszedł mi wilec i gazania ;:138
Po 3 dniach od posiania
A mi nic nie wzeszło...4 dni od posiania :( No i jak tu się nie zniechęcać do siania :wink:
A z opryskami to się wstrzymaj do dodatnich temperatur, czyli jeszcze ponoć tylko 2 dni :tan :tan
Gosia, pamiętasz, to Ty zamieściłaś jakoś tak w grudniu chyba taką prognozę, że zima będzie krótka i w marcu będziemy mieli już wiosnę...To chyba się sprawdzi! :) :tan
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Witaj Gosiu :wit zakupy super :uszy
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”