Ja jeszcze żadnej dalii nie kupowałem.. , poluję na jakąś fioletową i białą i chyba tyle , ostatnio w Auchan były ciekawe ale ceny... i w dodatku karpy byle jakie...
Muszę do swoich zobaczyć w piwnicy bo od grudnia nie zaglądałem i liczę się ze stratą.. , aż się boję... .
Kurcze obiecałem komuś bordową i nie zaznaczyłem która to... .
Droga Elu ja w tamtym roku miałam dalie tej firmy i w 60 % się pokryły odmiany choć też nie do końca bo inne kształty miały w real ale ładne wybrałaś aby takie też urosły
Witam wszystkich miłośników dalii. Z racji tego że dopiero zaczynam przygodę z "ogrodem" na balkonie w moim przypadku dalie będą w donicach. Dwie dalie - arizona i red rot rouge - obydwie odmiany niskie. Kapry holenderskie więc mam nadzieję, że za rok też będą cieszyć oko.
Mam jedno ważne pytanie. Czy kapry przed wsadzeniem do ziemi trzeba jakoś zaprawić? Być może chwilę moczyć w wodzie czy wsadzić do ziemi (jak głęboko?) i cierpliwie czekać?
Dzisiaj kupiłam dalię wysoką za 5 zł w normalnym sklepie ogrodniczym. Jeśli chodzi o mnie to w niczym nie moczę dalii przed wysadzeniem, bałabym się, że zgniją. Myślę, że one same świetnie sobie poradzą bez żadnych zabiegów
Muszę już zajrzeć do moich dalii przechowywanych w garażu, czy coś się przechowało ... jak nie, to muszę dokupić kilka, a jak tak, to też sobie dokupię...
Mikusiu w moim ogrodniczym cena dalii oscyluje między 3,60 - 3,90 zł.
Kanny są w cenie 6,20 zł, w ub. roku kupiłam kannę Lucifer tej firmy a okazała się
zwykła Indica. Zobaczymy czy z daliami będzie taka niezgodność / naciąganie ? /
Ja też kupiłam 2 dalie z tej firmy. I drżę, że się nie sprawdzą odmianowo Jak się nie sprawdza - będę reklamować. Nie wiem z jakim skutkiem, ale muszą czuć oddech ogrodnika na plecach