Katarzynko- niestety dziś nie zdążyłam miniaturki przesadzić. Jutro na pewno się nią zajmę
Licynko- zgadzam się z Tobą w 100%
Dusiu- Masz rację, to storczyk hipermaketowy, więc pewnie już troszku jest w tym kielichu. Pędzik ładny jeden jest, drugi przekwitł. Ale nie zaglądałam do środka roślinki...na pewno się "męczy" rosnąc w takim "domku".
Zbaka_Monis- hihi... ta miniaturka jest z hipermarketu, ale...i tak nie wiadomo co w pod kulkami się kryje
Leszku-dziękuję w imieniu Mamy miniaturki
Joane- Wiosna i...zaczął się "szał" dowożenia nowości. Dziś kolejna nowinka dotarła
Mala_Mi- Masz rację. Jedna z miniaturek z LM mi padła, mam dwie wsadzone o 15cm doniczki, jest prawie miejsce na jeszcze jedną...
Gosiaczek- racja, jutro się nią zajmę. I zdam relację z przesadzania...
Arlet- ja się cieszę bardzo z prezentu Mamy. Uwielbiam białe falki,a miniaturki jeszcze nie miałam...
Korzystając z okazji, Wszytkim Forumowym Kobietom, składam życzenia z okazji naszego Święta
Dziś, jak pisałam wyżej, przyjechała pierwsza, z zaplanowanych nowości. Sabotek, kupiony na allegro. No, cudo - miał 6 rozetek, korzonki super. Jego kwiaty są bardzo podobne do paph. Leeanum i tak go zamierzam uprawiać, jakby nim był. Oto roślinka ( na pw mogę polecić Sprzedawcę):
Po podziale są 3 roślinki. Jedynie maleństwo w spagnum nie ma korzonków. Postanowiłam dać mu szansę i wsadziłam do maleńkiej doniczki. Tu, wszystkie, trzy razem: