Aniu, może i trzeba, ale ja w niższej temperaturze bym pewnie zamarzłaRusalka pisze:Edytko..
ale wg "mądrości narodów" należy kapustne w niższych temp trzymać..

ale teraz więcej słonka i może się wreszcie ociepli to pójdą precz pod folię.
Aniu, może i trzeba, ale ja w niższej temperaturze bym pewnie zamarzłaRusalka pisze:Edytko..
ale wg "mądrości narodów" należy kapustne w niższych temp trzymać..
forumowicz pisze:rafik_ptp napisał
a co napisał ecopom ?Ja piszę z własnego doświadczenia i na podstawie doświadczeń moich znajomych którzy również uprawiają pomidorki, nigdy nie dawałem wapna, kredy, dolomity pogłównie, zawsze na jesień przed uprawą no np pomidora, i to w zupełności wystarcza....
Jesteście obaj z jednego województwa co nie znaczy, ze macie ten sam typ gleby skoro jeden kreduje glebę a drugi nie musi. Czy to znaczy że ecopom uzywa kredy i dolomitu tak dla jaj, by przypadkiem jego pomidory nie były tańsze niz u konkurencji ? . Rozumie, że moze Pan nie pojmowac co to jest pH choć jako plantator całą gęba- powinien Pan. Pan jest widocznie z tych nowobogackich, którzy uwazają, że wystarczy umieć liczyć pieniądze.Uprawiam pomidory towarowo i stosuję kredę i dolomit . Nawet w czasie wegetacji stosuję kilka razy kredę (ziemia kl V i VI ) ,a czasem wapna jeszcze jest za mało poniżej 2000 (norma do 3000), ważne aby pH było w normie i proporcje nawozów.
Innym razem:tylko pH,
Panie plantatorze wielki, pan nawet nie wie jak sie to poprawnie pisze .o pH gleby,
+ jeden burak.około 30 000 -40 000 sztuk brokuła
Jak sama zdążyłaś zauważyć , na tym forum są również sprzeczne z sobą informacje. Niestety są tacy co udzielają odpowiedzi nie uzasadniając ich, ani słowem.W połowie lutego założyłam wątek "pikowanie raz jeszcze" gdzie dowiedziałam się od Was, że pikować należy dopiero, gdy roślinki mają co najmniej 2 listki właściwe. A teraz się okazuje, że im szybciej tym lepiej ?!? Pierwszy raz "produkuję" swoje własne roślinki i mam w związku z tym wiele wątpliwości.
Potwierdza pan tylko moją tezęforumowicz pisze:(...) TO PAN JESTEŚ FAKTYCZNIE WIELKI PLANTATOR
Ma Pani racjęPelasia pisze:Byki nie świadczą o pozimie człowieka....
Normalnie wstyd mi za Was...
Czasami przesadzacie w przkomarzaniu sie kto ma rację.Tak nie powinno być
Asia