Działka Zeni
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka Zeni
Zeniu bym zapomniała w lidlu pojawiły się już nasiona , krzewy ozdobne jak krzewuszki , jaśminowce itp... krzewy owocowe i drzewka warto zajrzeć bo ceny dobre .
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sylwia - Dobra informacja też u siebie odwiedzę Lidl .
Witam Dziewczyny
Witam Dziewczyny

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Zytuś...
. Po kilku ostatnich słonecznych dniach myślałam że z ziemi da się już coś wykopać. Nic z tego, tak zmarznięta że znacznika nie mogłam wyciągnąć..
. A przez szybę tak ładnie przygrzewa
No ale to było tydzień temu...zobaczymy jak będzie dzisiaj, na razie od rana słoneczko. Jeśli się tylko nie pogorszy jadę na działeczkę. Może i ja w końcu przywiozę troszkę wiosny.
. No i koniecznie gałązki wierzby...do zamrażalnika.
Witaj Sylwio.
. Bardzo dziękuję za zdjęcia twojej wiosny. U ciebie już co nieco widać, u mnie nic jeszcze nie było.
Myślę że ten tydzień słonecznej pogody sprawił że i u mnie dziś coś dojrzę. W Lidlu byłam...dzięki za informacje, takich mi bardzo potrzeba...
. Kupiłam krzewuszkę.
. Sylwio, nie wiem czy zaglądasz na Zachodnią. Tam też mają dobrze zaopatrzony sklep i z pewnego źródła.
. Kupiłam tam hosty, była też biała ale jej nie kupiłam. Wyczytałam że jedna z najbardziej kapryśnych host.
. Ceny także przystępne. Po niedzieli znów zajrzę, mają coś jeszcze dostać.
Elu...dzięki za odwiedziny, miło że zajrzałaś.
Na razie jeszcze nie mogę się pochwalić żadnymi oznakami wiosny, bo ich u mnie jeszcze nie ma.
. Może dzisiaj....
.
W ten niedzielny poranek zostawiam zeszłoroczny kolorek. Myślę że to już ostatni...następne będą już tegoroczne. Tak myślę...

Witaj Sylwio.

Elu...dzięki za odwiedziny, miło że zajrzałaś.

W ten niedzielny poranek zostawiam zeszłoroczny kolorek. Myślę że to już ostatni...następne będą już tegoroczne. Tak myślę...

- Zenia
Kasiu...to ja może odeślę cię do naszej forumowej koleżanki. Tam wszystko dokładnie opisała.
Także o tym nie wiedziałam.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p2072600

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p2072600
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ooooo, też nie znałam tego sposobu. Szkoda tylko, że na mojej wierzbie kotków nie widac...
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Zeniu na pewno niedługo doczekasz się oznak wiosny
Mam nadzieję że kwiecień nie będzie już tak nas mroził ;) A co do wierzb, to i u mnie kotków jakoś chyba nie widać. Jutro sprawdzę, może coś przeoczyłam ;)

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

- Zyta
- Kontakt:
Zenuś
Rano obudziło mnie pięknie zaglądające słoneczko do sypialni, musiałam rolety użyć po raz pierwszy w tym roku aby obejrzeć w łóżku mszę Św w TV.
W południe gdy wychodziliśmy z kościoła zerwała się taka burza śnieżna że do samochodu trudno było trafić. Chmury kłębiły się do nocy.
Nie martw się, na przesyłkę roślinek jeszcze za wcześnie - ziemia zamarznięta u nas śnieg leży.
Przesyłam buziaczki.

W południe gdy wychodziliśmy z kościoła zerwała się taka burza śnieżna że do samochodu trudno było trafić. Chmury kłębiły się do nocy.
Nie martw się, na przesyłkę roślinek jeszcze za wcześnie - ziemia zamarznięta u nas śnieg leży.
Przesyłam buziaczki.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zeniu-życzę by i u Ciebie przyszło przedwiośnie,podobno front ciepły idzie od zachodu!U nas jeszcze noce bardzo zimne.
- Zenia
Witajcie.
Od paru dni u mnie dość ładna pogoda i o dziwo nawet w nocy na +.
. Na działce byłam parę dni temu, wiosna do mnie bardzo małymi kroczkami. Jak bym się dobrze nie przyglądała to bym pewnie nie zauważyła.
. Pociesza mnie to że jest od paru dni ciepło.
. Mam nadzieję że następnym razem jak pojadę na działeczkę tej wiosny będzie dużo, dużo więcej.
. Póki co sadzę w domu kupione kłącza i codziennie podglądam czy już coś wypuszcza. No i wypuszcza.....kupiona niedawno hosta.
. Udało mi się także kupić nasionka białej aksamitki, co prawda chciałam niską ale z tej także się cieszę.
Zytko...myślę że i u ciebie z pogodą się poprawiło. Koniecznie chciałam wypróbować twojego sposobu z baźkami ...nie ma u mnie kotków.
. Może te kilka ciepłych dni sprawią że jeszcze się pokażą. Co do ziemi, pomalutku już rozmarza. Może teraz gdy będę na działce da się już wykopać. Szkoda tylko że te ostatnie mrozy załatwiły kwiatki ciemierników. Zawsze tak pięknie kwitły.
Ewuniu...ten ciepły front chyba już do mnie doszedł. Dziś piękne słonko i sporo na +. Gdyby nie konieczna wizyta u lekarza,była bym już na działeczce...no i ostatnia szczepionka na żółtaczkę.
. Najważniejsze że miejsce na dynie już jest zaplanowane. Troszkę u mnie a troszkę u sąsiada...
To moja skromna wiosna.

Zytko...myślę że i u ciebie z pogodą się poprawiło. Koniecznie chciałam wypróbować twojego sposobu z baźkami ...nie ma u mnie kotków.

Ewuniu...ten ciepły front chyba już do mnie doszedł. Dziś piękne słonko i sporo na +. Gdyby nie konieczna wizyta u lekarza,była bym już na działeczce...no i ostatnia szczepionka na żółtaczkę.

To moja skromna wiosna.

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Zeniu, nie taka skromna ta Twoja wiosna ;) Wszystko prześlicznie budzi się do życia
Jeszcze troszkę i będziemy cieszyć się z pierwszych kwiatków
Cierpliwości 

Jeszcze troszkę i będziemy cieszyć się z pierwszych kwiatków

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Tak tak wiosna całkiem ładna i tylko patrzeć jak będzie wszystko kolorowe. 

- Zyta
- Kontakt:
Zenuś
moje bazie to stara, odmiana nie szczepiona, gdy je ścinałam do zamrożenia to miały 1/5 rozwiniętych kotków.
Zdrówka Zenuś
mój M ma dzisiaj założony (chyba tak się zwie - Holder ) aparacik na dobę. 

Zdrówka Zenuś

Zeniu - ładnie ci się gramolą czubki tulipanów 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku