Witaj Haniu, masz śliczny ogród,piękne nasadzenia i przestrzeń, której mi tak brakuje w moim ogródku w Gdyni.na pewno będę Twoim gościem jeszcze wiele razy....serdecznie pozdrawiam Sylwana
WITAJCIE renim dziękuję za odwiedziny przyjdę w odwiedziny dalekipot Sylwano również dziękuję odwiedzę cię
Krajanko Romualdo Witczak dziękuję za odwiedziny, chciałam zapytać w jakiej dzielnicy mieszkasz i gdzie masz działkę
Ja w piątek bieliłam drzewa w sadzie{trudno to nazwać sadem bo mam tylko 51szt.}
Brawo Haniu . Twoje drzewka są dobrze zabezpieczone przed powstawaniem ran zgorzelowych, czego dodajesz do wapna ,żeby tak szybko nie spłukiwało się ; gliny , czy krowieńca? Kochana 51 drzewek to już fajny sadzik
Agatko123 Agnieszko do wapna dodałam trochę białej farby emulsyjnej,Ale dowiedziałam się zbyt póżno ,że ponoć bardzo dobrze jest dodać mąki żytniej {sprawdzone u znajomych-tajemnica} Ja to zrobię w następnym roku.
_______________ Kasia1972 moje drzewa owocowe nie wszystkie jeszcze owocują niektóre posadzone zostały dwa lata temu {orzechy włoskie,leszczyny,kilka brzoskwiń,nektaryn}a pozostałe już owocują.W ubiegłym roku miałam inwazję pędraków, zniszczyły truskawki .Szkoda ,że nie zrobiłam zdjęć ilość ich była zatrważająca .
Haniu 51 drzewek owocowych ja mam na razie 2
Jesienią sadzone ale jak się przyjmą to w tym roku jesienią zakupię już więcej.
Najgorzej,że kupiłam czereśnie i przeczytałam,że ta odmiana nie jest zbyt smaczna ja tak lubię czeresienki.
Może polecasz jakieś odmiany drzew owocowych??? ze smacznymi owocami.
Jestem z rewizytą! Ależ u ciebie pieknie. I Ty mówisz, że masz słabą ziemię? Jakoś nie wygląda na to. Piękne bujne zielsko. A zwierzaki to dopiero gospodarskie psy. Wylegują się na leżaczkach A 5 tys.m2 to jest dopiero pole Prędko nie powiesz, że nie masz gdzie sadzić.
Pospacerowałam u Ciebie i bardzo mi się podoba. Chylę czoło! Może znasz nazwę trawy którą pokazujesz na fotkach.? Chodzi mi o tą niską zieloną.
ubawiłam się fotką milusińskiego na leżaku!SUPER!
Dziewczyny piszę ten post już piąty raz ,jak mam już wysłać to laptop zostaje wyłączony--zasięg zanika. Chyba dostanę choroby nerwowej. Może teraz uda się.
Bardzo dziękuję alDekiport Sylwanno, Romualdo Wilczak Lucy09 - miejsca już zostało mało do sadzenia
grazko j dziękuję nazwę trawy podam ci póżniej.
AGNESS i Kasiatt drzew nie jest za dużo ponieważ jak przyjadą znajomi to wyjeżdżają z pełnymi koszykami owoców.
Halinko Kwak a ile ty masz drzewek?
Kasia tt polecam ci sprawdzone u mnie drzewka nazwy które pamiętam.
Gruszki - konferencja, komisówka, węgierka stara odmiana, brzoskwinia REDHAREN, INKA , SATURN o płaskich owocach. Natomiast nazw wiśni, jabłek, czereśni, sliwek nie pamiętam {przedtem nazw nie zapisywałam}
malgocha1960 wierzbę podcina się po przekwitnięciu tak jak radziła AGNESS
JESZCZE RAZ BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA ODWIEDZINY- spieszę się bo mogę nie mieć zasięgu