Zieleńce Pawła

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zieleńce Pawła

Post »

super u Ciebie w ogródeczku....
powiedz tam przy furtce kolo berberysu taka drzewiasta forma to bukszpan :?:
popatrzyłam jeszcze raz to wierzba tylko dwie fotki
Awatar użytkownika
hazard
100p
100p
Od: 28 paź 2009, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Również podłączam się do "achów i echów" na temat skalniak. Wygląda imponująco. Życzę powodzenia w powiększaniu kolekcji!! :D
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p
Od: 17 lut 2011, o 20:42

Post »

Alina662 - Witaj Alinko u mnie :wit i dziękuje z miłe słowa ;:196

pati22443 - Aeonim szybko rośnie...to zielone ma podcięty główny stożek wzrostu,miałby juz pewnie z 1m wysokości :)
Grubosz tak jak pisałem...to jest Crassula arborescens*Blue bird*
Nie rozpieszczam swoich 'sucholubów'...latem na letnisko a zimą do chłodnej piwnicy :wink:

Lady-r,AGNESS- Witajcie :!: dziękuje...ten żółty skalniaczek to Pierwiośnik górski

Keetee - Witam :!: ...koło berberysu rosną:szczepiona wierzba japońska 'Hakkuro nishiki' a na dole to Thuja Globosa

hazart - Witam :!: i dziękuje...też U Ciebie fajne skarpy na roślinki skalne :wink:
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p

Post »

W części garażowej pod płotem znajduje się rabatka irysowo-liliowcowa

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A potem kwitną sobie cynie :)

Obrazek
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Pawle nacieszyłam oczęta Twoim zieleńcem abym miała piękne senki.A też lubisz jak ja sadzić każdy skrawek ziemi kwiatami,ja już skarpę przydrożną osadziłam koło krzyża przydrożnego.Koło mojego malusiego ogródeczka koło szosy skarpę też zagospodarowałam i wjazdy do swojej posesji.Ale nie takie duże jak u Ciebie.Zanudzam miłego poniedziałku i cieplusiego ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Pawle, właśnie spaceruję po Twoim ogrodzie i tak zrobiło mi się ciepło i wiosennie, że zaskoczył mnie zimowy krajobraz za oknem :shock: Fantastyczna wiejska kompozycja, nasadzenia w starych butach zgapię jeśli pozwolisz. Fajnie,że to co stare i naznaczone ciężką pracą naszych ojców, może stać się ozdobą naszych dzisiejszych ogrodów i przypominać na czym wzrastaliśmy. Polubiłam już Ciebie i Twój ogród i pewnie nie raz tu jeszcze zaglądnę. Zapraszam na moje uroczysko :wit
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pawle jaką wystawę mają irysy pod płotem południową?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Paweł, aż mi serce mocniej zabiło ;:167 na Twoje piękne szpalery z irysów i cynii (jak ja kocham cynie). Lubię Twój ogród jest taki kolorowy ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Muszę z fotografować w tym roku swoje i w razie jakbym nie miała takich kolorów to się wymienimy .. też mam sporo z wymiany od dziewczyn z forum Pięknie wyglądają w rządku ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p

Post »

Alina662 - tak tak Alinko lubię wtykać roślinki ...duuużo roślinek...gdzie pusto i ponuro :D
stokrotka-77 -witaj u mnie :wit dziękuję za miłe słówka :tan też polubiłem Wasze Uroczysko :wink:
Lady-r - irysy faktycznie mają południową wystawkę i jest im tam dobrze...tylko ubiegły czerwiec był dla nich trochę za mokry i się pochorowały...w tym szpalerku irysowo-liliowcowo-cyniowym rosną tuje szmaragdy...co będzie jak urosną :(
agatka123 - dzięki -też u Ciebie kolorowo :D
maniusika - witaj :wit na nowe irysy zawsze mam chrapkę...muszę coś dosadzić na rabatkę wężową :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Pawle! A może...Piotrze...
Dwa razy obejrzałam ( i przeczyłam :wink: ) cały wątek od deski do deski. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Pod wrażeniem pomysłów, ilości włożonej pracy, ilości roślin. Gratuluję! Stworzyłeś piękne, zróżnicowane miejsce. Ogród z klimatem. Zauroczyły mnie te "kolczaste" na wakacjach w ogrodzie. Na skalniaku dojrzałam kilka chciejstw. Mam podobną lub taką samą różę pnącą na łuku i wciąż nie wiem jak się nazywa. Możesz być pewny, że będę regularnie zaglądała i szukała inspiracji u Ciebie.
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p

Post »

Rabatka irysowa od drugiej strony - wiosną
Na końcu irysowej... jest zakole z krzewami...rosną tam:tawuły,dereń,kolkwitzja,budleje,bylinki różne :)

Obrazek Obrazek

I taka mała rabatka z przy wychodku okolicznościowym :;230 ...miksanty i budleje latem go trochę ukrywają :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Pawle jak dla mnie to bomba to zamaskowanie wychodka ;:108 ja planuję w tym roku taką małą budowlę bo to jednak na działce bardzo potrzebna instytucja :wink:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Całkiem pasujący tematycznie do scenerii twojego ogródka. :wink: Jak skansen to skansen. ;:109 Zauważyłam, że masz błękitnego przetacznika czy on też ci rośnie w pełnym słońcu? Mam takiego samego, ale w upały mi "umiera". :?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Witaj Pawełku dziś cię odwiedziłam i cały czas cię podziwiam, ze masz tyle zapału chęci do pracy w ogrodzie.Boże żeby mój mąż chciał się chociaż trochę zainteresować się co rośnie w ogrodzie.On preferuję tylko iglaki.U mnie jest bardzo mało opadów dlatego ja muszę podlewać ogród wieczorem lub bardzo wcześnie rano -----i słyszę od męża muszę kupić ci latarkę będzie ci łatwiej podlewać wieczorem.Dlatego jestem pełna uznania do twojej pracy w ogrodzie pozdrawiam Hania
Moj Ogrod
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”