Myślę, ze trzeba pozwolić rosnąć najpierw na wysokość, usuwać w miarę wzrostu dolne gałązki.Moim marzeniem jest by ten pień zrobił się dość gruby, zauważyłam, że przyrasta , choć wolno.Mam go trzy lata.
bukszpan
Re: bukszpan
Można, ale chyba tylko niewysokie.Ja mam 'kulkę na patyczku wys.ok.70cm, ale dlatego, że trafiłam w szkółce na jakiś zaniedbany i obłamany od dołu, ale ma piękne bardzo ciemne listki i tym kolorem zwrócił moją uwagę
. Kupiłam go za grosze, choć sprzedawca dziwnie na mnie patrzył, bo były inne, 'normalne'
.Obcięłam resztki gałązek na dole i formuję górę w kulkę.
Myślę, ze trzeba pozwolić rosnąć najpierw na wysokość, usuwać w miarę wzrostu dolne gałązki.Moim marzeniem jest by ten pień zrobił się dość gruby, zauważyłam, że przyrasta , choć wolno.Mam go trzy lata.
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to spróbuje formować na drzewko , ale ja bym chciała wyzsze...... 
-
anna63
- 100p

- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko zależy jaką odmianę masz ,Rotundifolia rośnie nawet do 4 metrów i świetnie nadaje się do rzezb tworzenia,jest też Elegans z listkami obrzeżonymi na biało i on do 1 metra rośnie
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja mam nie wiem co.....takie darowane sadzonki od znajomej ale one pójda na kuleczki
mysle żeby kupic cos juz wyciagniete do góry...i te wariegatki tez mi sie podobaja....musze poszukac
dziękuje za wskazówki odmianowe
mysle żeby kupic cos juz wyciagniete do góry...i te wariegatki tez mi sie podobaja....musze poszukac
dziękuje za wskazówki odmianowe