Ogródeczek An-ki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródeczek An-ki cz.4

Post »

Ty to zawsze znajdziesz rozwiązanie :;230 Tak,w złotówkach to byłoby w sam raz-14-15 zł.

A tu takie ciurkade3łka-mnie się podoba z żaboplujką.

http://www.amazon.com/Ceramic-Solar-Fou ... _ai_-2_t_2

i jak mało miejsca zajmuje.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ciuradełko piękne mało miejsca zajmuje jak już zamontujesz u siebie daj znać przyjedziemy na odbiór techniczny :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu aż strach tu zaglądać bo ciągle kusisz nowymi linkami ja do jesieni daje sobie spokój z roślinami mam teraz nieco inne wydatki oczywiście związane z działką ale nie rośliny.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zgadzam się z Danusią, co link to większe cudo i wyższa cena, oj żeby tak w złotach to nie powiem może bym coś kupiła :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ciurkadełko fajne , ale cena już nie.
Widziałam u nas takie z aniołkami za 70 zł do postawienia lub powieszenia na ścianie.
Wtedy wydawało mi się, ze to drogie, ale w porównaniu z tą ceną to darmocha...... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dzięki za link ,pół dnia spędzilam na wyszukaniu techniki tworzenia siatkowych splotów i już mniej więcej wiem na czym to polega...technika pętelkowa ...mówi Ci to coś...? :lol: Będziemy dłubać... ;:108 :tan
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

an-ka pisze:Aniu DS-pomysły cudowne ale chyba jeszcze bardzo drogie.Należy się jednak przyzwyczajać do takich rozwiązań.
Pewnie drogie, ale czasem się coś podpatrzy i wymyśli coś innego, podobnego :wink:
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Aniu -twój Dexter to istny Kiler ;:108 ! Ja mam kotkę o imieniu Mała(jest cała czarna), która również jest szalona, jeśli chodzi o polowanie :uszy . ŁApie myszy, szczury, krety no i niestety - ptaszki oraz żaby. Też mi znosiła wszystko do domu, albo wskakiwała ze zdobyczą na parapet okienny i drapała w futrynę ! Jeśli złapała ptaszka lub żabkę-to zawsze próbowałam ratować. Nieraz się udało, bo wpuszczałam ją do domu i szybko biegłam do lodówki, żeby zaproponować jej wymianę na kiełbaskę, którą uwielbia. Zazwyczaj wtedy wypuszczała zdobycz na moment, więc ja -hyc -w nogi i na dwór, a kićka zamknięta w domu. Przekonałam się, że jak kićkę "ganiałam" -to mocniej dusiła zdobycz, więc zmieniłam taktykę. Fajnie, że lubisz zwierzaki, nawet myszki. Przecież też są do czegoś potrzebne(na co polowały by nasze Koty ?). Osobiście ja lubię myszki, pod warunkiem, że nie wyrządzają za dużo szkód :wink: .
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu-takich "wariatek j"ak my jest duuuużo więcej.To nic,że wiemy iż tak jest ten świat urządzony i łańcuch pokarmowy musi iść swoją drogą.Ale jak widzę zżeranie słabszego to nie mogę na to patrzeć obojętnie.Wczoraj byłam w linku Kingi(zainspirowana robótkami ręcznymi-co za fantastyczna kobieta) no i odkryłam pokrewną duszę :lol: Tak jak ja uwalnia myszy,nornice,ptaki.

Nelu -pewnie będę z Toba próbowala (wybrałyśmy najmniej dogodny moment,przecież z ogródka za chwilę nie wyjdziemy)
Na filmiku pani robi to szydełkiem ,jeśli dobrze :?: przeczytałam to Knga robi te dziurki igłą.Najlepiej zapytać u żródła.

Aniu DS-i o to właśnie chodzi-inspiracja a wykonanie to już inna para kaloszy.

Kogrusiu bo to ceny na ich rzeczywistość.U nas na pewno już też się pojawią różne cudeńka do ogrodów.(mam nadzieję na nasze portfele będą wtedy ceny)
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu wiem,że miałaś w planie naprawę altany a przy okazji pewnie też inne rzeczy.
Wyjazd do Cieszyna opóżni się trochę bo M złapał jakieś fatalne przeziębienie i jest na antybiotyku.Kaszle jakby miał koklusz-coś okropnego.

Aniu-Taro-wspaniale byłoby Was widzieć-już nawet skłonna jestem kupić ciurkadło :;230 abyś z M dokonała odbioru technicznego.

Zarzekałam się,że żadnych nasion nie kupię-no ale same weszły do koszyka.Poza tym lilie -białe z zielonym gardziołkiem i różowe.
Czekam na begonie,fuksje,ostróżki.O innych rzeczach już nawet nie wspomnę(jednak wspomnę :;230 -pergola,nawozy,ziemia,nowy sekator itp)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu naprawa altany to priorytet no i jeszcze kilka innych napraw które już tez powinny być dawno zrobione ale tak jakoś nie wychodziło.Na razie się nigdzie nie wybieram do kwietnia a później mam w planach trochę wycieczek no i może wreszcie dostanę to sanatorium czekam już 14 miesięcy a mam dostać do 18 zobaczymy jak to wyjdzie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nadgoniłam zaległości.
Nie wypowiadam się na temat wątków różanych, bo dla mnie róże są niestety niedostępne w tych cenach
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu mam nadzieję,że mój M będzie już od wtorku na nogach więc jak tylko przypłyną do niego siły witalne do zaraz do Was się wybierzemy.

Margo-będziemy rozglądać się za tańszymi różami.Na pewno coś wyszperamy.

Słodkich snów przy wtórze takich odgłosów i obrazów

http://www.cheminsdelarose.com/

http://www.cheminsdelarose.com/le_parc/index.php
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fajne te ptaszki za wyjątkiem głosu wron.
Wcale mi się z latem nie kojarzą..... :?
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz rację, wrony raczej jesienne ptaki :roll:
A może latem zagłuszają je inne?
Właśnie przeczytałam, że u nas nie ma za dużo wron. Te czarne ptaszyska to gawrony. I te kojarzone z jesienią i zimą przylatują do nas z północnych terenów.
Nasze rodzime natomiast zimują w Czechach :roll:
Czyli tam cieplej?
Czy Wy też zauważyłyście, że tych czarnuchów jakoś nie widać latem?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”