Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak , tak, na forum robi się coraz bardziej świątecznie, bo i w naszych domach przybywa świątecznych dekoracji...
No to teraz roślina typowo gwiazdkowa - nie wiem, czy wiecie, że jest znana aż pod czterema nazwami :
- GWIAZDA BETLEJEMSKA
- POINSECJA
- EUFORBIA PULCHERRIMA
- WILCZOMLECZ NADOBNY
Jakkolwiek jej nie nazwiemy stanowi piękną ozdobę wnętrz zimą i w czasie Świąt Bożego Narodzenia. U mnie stoją trzy takie roślinki.Popatrzcie :

No to teraz roślina typowo gwiazdkowa - nie wiem, czy wiecie, że jest znana aż pod czterema nazwami :
- GWIAZDA BETLEJEMSKA
- POINSECJA
- EUFORBIA PULCHERRIMA
- WILCZOMLECZ NADOBNY
Jakkolwiek jej nie nazwiemy stanowi piękną ozdobę wnętrz zimą i w czasie Świąt Bożego Narodzenia. U mnie stoją trzy takie roślinki.Popatrzcie :

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja jestem chyba stara , skostniała tradycjonalistka... jak niezapominajki to tylko niebieskie, jak poinsecja to tylko czerwona- choć w zeszłym roku miałam i różową , ale to był prezent od jednego z gości świątecznych, a podobno darowanemu nie zagląda sie w zęby
Tak czy inaczej, gwiazdy betlejemskie różowe, kremowe czy pstrokate, a już tym bardziej posypane brokatem nie podobają mi się . Te " brokatowe", podobnie jak kaktusy w czapkach Mikołaja , itp. uważam za nieco...tandetne. Ładne rośliny bronią się same i takie wątpliwe ozdoby nie są im wcale potrzebne.

Tak czy inaczej, gwiazdy betlejemskie różowe, kremowe czy pstrokate, a już tym bardziej posypane brokatem nie podobają mi się . Te " brokatowe", podobnie jak kaktusy w czapkach Mikołaja , itp. uważam za nieco...tandetne. Ładne rośliny bronią się same i takie wątpliwe ozdoby nie są im wcale potrzebne.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, dawno do Ciebie nie zaglądałam
ale już wszystko nadrabiam
Jak zwykle masz piękne kwiaty
Powiedz, jak się mają Twoje złote trawy? Moje niestety nie bardzo...

Jak zwykle masz piękne kwiaty

Powiedz, jak się mają Twoje złote trawy? Moje niestety nie bardzo...

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012