A u mnie jako tako, wiosny nie widać, i sporo wody na działce
Grazka_j mój ogród. cz.2
Re: Grazka_j mój ogród. cz.2
Jeżeli całkiem się nie wyłamał to raczej zrośnie tylko mocno przywiąż, żeby przylegał i nie zdejmuj płótna do następnej wiosny. Mi się tak jałowiec rozłamał ale potem ładnie zrósł.
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko uda Ci się uda
Nie widać wiosny 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A kuku Grażynko 
-
Ania1234
- 50p

- Od: 26 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jakie piękne kwiaty
Witam wieczorkiem. Znowu mam zaległości na forum i nie wiem kiedy się pozbieram? Mówi się trudno!
snowflake Dziękuję za cenne wskazówki! Tak zrobiłam- modrzew związany płótnem i wzmocniony drutem! Teraz muszę mieć nadzieję, że pomoże i zrośnie się! Oto dowód:

a tak wyglądał latem:

Alu, byłam u Ciebie i widziałam tą wodę na działce! Bardzo ci współczuje, ale mam nadzieję, że już się wchłonęła i rośliny nie ucierpią. Wcześniej jeszcze ziemia była zmarznięta, więc może wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!
A ja tęsknię za takimi widokami.......

a to obrazek w drodze na działkę:
zdjęcie z 13 lutego.
i jeszcze kilka fotek z tego dnia:

śniegu mniej i kolejna przykra niespodzianka: bukszpany, które z takim pietyzmem sadziłam jesienią zostały pogryzione-czubki fruwały po działce!
Nie mam pojęcia jak się przedostały jakieś gryzonie: podejrzewam gryzonie, bo gałązki są obrane z kory. Sprawdziłam:-nigdzie żadnej dziury, siatka w porządku! Pod bramą i furtką nie ma mowy, by coś przelazło! Szkoda mi tych bukszpanów, bo sama je rozmnożyłam. Oj, znowu trzeba będzie czekać aż się rozrosną!!! Zobaczcie sami:

z pięknych, gęstych krzaczków zostało połowę.!
Romualda Witczak Romciu, dziękuję za wsparcie!
Niestety u mnie jeszcze wiosna daleko, wprawdzie przez cały prawie tydzień świeciło słońce ale temperatury były szalone: -18, -12 a w dzień ok -5. Dopiero dzisiaj w nocy było -5. Pocieszam się, że to marzec i wkrótce bedzie ta wiosna! Przecież świstak zapowiedział prędką wiosnę!
Ania1234 witam miłego gościa.
Dziękuję za owacje i zapraszam jeszcze. Wkrótce odwiedzę Twój ogród Aniu.
snowflake Dziękuję za cenne wskazówki! Tak zrobiłam- modrzew związany płótnem i wzmocniony drutem! Teraz muszę mieć nadzieję, że pomoże i zrośnie się! Oto dowód:

a tak wyglądał latem:

Alu, byłam u Ciebie i widziałam tą wodę na działce! Bardzo ci współczuje, ale mam nadzieję, że już się wchłonęła i rośliny nie ucierpią. Wcześniej jeszcze ziemia była zmarznięta, więc może wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!
A ja tęsknię za takimi widokami.......

a to obrazek w drodze na działkę:
zdjęcie z 13 lutego.i jeszcze kilka fotek z tego dnia:

śniegu mniej i kolejna przykra niespodzianka: bukszpany, które z takim pietyzmem sadziłam jesienią zostały pogryzione-czubki fruwały po działce!

z pięknych, gęstych krzaczków zostało połowę.!
Romualda Witczak Romciu, dziękuję za wsparcie!
Ania1234 witam miłego gościa.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
aż mi się wierzyć nie chce tyle jeszcze śniegu, u mnie nie ma już dawno śladu nawet byłam trochę zaniepokojona b były w tym czasie spore mrozy, dobrze chociaż żeby to stopniowo topniało bo ja już w tym roku pływałam.
Szkoda bukszpanów, ale ja myślę że to zrobiły ptaki, w tym roku na działce zlikwidowałam karmniki bo miałam pełno mew i wron, tak dziobały, nie wiem jak się zmówiły, dosłownie chmara.
Szkoda bukszpanów, ale ja myślę że to zrobiły ptaki, w tym roku na działce zlikwidowałam karmniki bo miałam pełno mew i wron, tak dziobały, nie wiem jak się zmówiły, dosłownie chmara.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko faktycznie jakieś łobuziaki nieładnie rozprawiły się z bukszpanami
Ale to żywotne roślinki, wiosną pięknie odbiją i zagęszczą się 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Grażynko
wpadłam odrobić zaległości w Twoim wątku
Popodziwiałam fotki ogrodowe
Popodziwiałam fotki ogrodowe
Kochane! Dzisiaj wybrałam się na działeczkę ale szybko zwiałam do samochodu! Miałam pecha, bo, że wiało to nic ale zaczęło sypać śniegiem i zrobiła się zawierucha! Jak już wróciłam wyjrzało słoneczko! mam pecha! Tak więc dopóki się nie ociepli nigdzie się nie wybieram! Po niedzieli idę na zwiady do ogrodniczego. Oby, bo czuję, że mnie łamie w kościach i bierze przeziębienie.
tara śniegu codziennie mniej ale pogoda kiepska.
AGNESS mam taką nadzieję.
Halina Kwak cieszę się ale nic szczególnego się u mnie nie dzieje. Mam same tyły. Nic mi się nie chce!
dla poprawienia nastroju przesyłam kwiatuszki:

tara śniegu codziennie mniej ale pogoda kiepska.
AGNESS mam taką nadzieję.
Halina Kwak cieszę się ale nic szczególnego się u mnie nie dzieje. Mam same tyły. Nic mi się nie chce!
dla poprawienia nastroju przesyłam kwiatuszki:

grazka_j - moje wątki
- tara

Grażynko uważaj teraz bo pogoda naprawdę płata figla, w dzień plus nocą minus a do tego wiatry.
Siedzę i dumam skoro już tak nas wkurza ta pogoda to niech już sobie porozrabia np.tydzień i idzie sobie w pioruny,
bo z kolei jak ma być teraz cieplutko a za tydzień dwa mróz to ja już wolę pierwszą opcję.
Bratki to sobie sprawiłaś śliczne, ja twardo nie kupuję do domu nic, ściska mnie ale powiedziałam wiosnę chcę na działce! pozdrawiam
Siedzę i dumam skoro już tak nas wkurza ta pogoda to niech już sobie porozrabia np.tydzień i idzie sobie w pioruny,
bo z kolei jak ma być teraz cieplutko a za tydzień dwa mróz to ja już wolę pierwszą opcję.
Bratki to sobie sprawiłaś śliczne, ja twardo nie kupuję do domu nic, ściska mnie ale powiedziałam wiosnę chcę na działce! pozdrawiam
tara masz rację. Właśnie zaczęłam brać antybiotyk, bo nie chcę się rozchorować na dobre! Dzisiaj piękne słońce i niewielki mróz i oczywiście myślę o działce, bo muszę przyciąć winogron a to już ostatni dzwonek. M na mnie krzyczy, że już zdrowa? Naczytałam się wczoraj na forum o cięciu i mam mętlik w głowie. Nie umiem tego robić ale muszę go ujarzmić, bo zuchwalec polazł do sąsiada! Aniu może ty się rozeznajesz w tych fachowych terminach: łoza(to już wiem), pasierb, czop, latorośl wilk. Po co te nazwy, czy nie prościej zrobić rysunek?
ja też nie kupuję żadnych kwiatków. Bratki z ogródka z ubiegłego roku, tylko posadziłam je w doniczce, bo czasami stawiałam je na tarasie. Miłego dnia życzę. 
grazka_j - moje wątki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko odpuść sobie na razie działeczkę, wykuruj sie porządnie, bo przyjdzie wiosenka, ogródek będzie przyzywał już za chwilkę. Życzę Ci dużo zdrówka 
Grażynko wrzuciłam u mnie w wątku linki do filmików jak ciąć winorośl .
Grażynko wrzuciłam u mnie w wątku linki do filmików jak ciąć winorośl .
Agnieszko jesteś kochana!
Linki są super! siedzę i się uczę. 
grazka_j - moje wątki
Grazynko kilka linków odnośnie ciecia winorośli
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2113&hl=pl
http://www.youtube.com/watch?v=_D1A89tcPFk&NR=1
Agnieszko:
Pozwoliłam sobie wkleić linki żeby były pod ręką.
http://www.youtube.com/watch?v=_D1A89tcPFk&NR=1
Agnieszko:
Pozwoliłam sobie wkleić linki żeby były pod ręką.
grazka_j - moje wątki
- tara

Grażynko z tego co wiem specem od winorośli jest nasza Aguś/aguskac
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1078
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1078