Ogród Marylii... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Marylii... cz.2

Post »

Sucholuby jak dla mnie to raj dla oczu...moje zaczynają kwitnąć, nareszcie widać że wiosna blisko ;:138
Marylko :wit piękne widoczki zaserwowałaś :P
Wysiałaś jakieś nasiona :?:
spokoj
100p
100p
Od: 15 mar 2009, o 19:11

Post »

Bogaty - to nie ten, kto ma dużo pieniędzy, lecz ten, kto może sobie pozwolić na życie wśród uroków, jakie roztacza wczesna wiosna.

Witam u mnie naprawdę wiosennie,aż chce się żyć tylko nie za bardzo jeszcze idzie coś robić bo ziemia mocno zmarznięta ;:223 ale pokręcić się po ogrodzie aż miło ;:3 tu coś podciąć tam pograbić sama przyjemność , na drugi tydzień i u Ciebie wiosna zawita ;:108
Widzę znajome mi zdjęcia, wakacyjna wyprawa do palmiarni Gliwickiej :D aż miło powspominać
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko...w rzeczywistości jest tam o wiele ładniej i przyjemniej niż na zdjęciach,można naprawdę miło spędzić czas... :D

Aniu witaj...wysiałam jak do tej pory tylko rącznika,który nie wzeszedł,nasionka zgniły,czego się spodziewałam,miałam własnego zbioru,a zeszły rok nie był łaskawy i starca ,który czeka na przepikowanie...w połowie marca posieje floksa drummonda i saglicze nadmorską,mam jeszcze czarnuszkę ale tą to chyba prosto do gruntu...miałam chęć na motylka i szałwie ale jak na razie nie kupiłam nasionek,nie szaleje w tym roku... :D

Aniu -spokoj...jaka wiosna,gdzie :!: :!: :!: u mnie mrozy i jeszcze po niedzieli srogie mrozy zapowiadają,mam tylko nadzieję ze to ostatnie już będą...
Bardzo miło wspominać letnie wycieczki i oby takich więcej było... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko, też nie zebrałam nasion...spleśniały. Z tamtego roku mam jeszcze kilkanaście nasion żeniszka, bliżej wiosny posieję ale nie wiem czy skiełkują. Myślałam jeszcze o kupieniu nasion traw ozdobnych ale widziałam tylko jednej firmy są jednoroczne a takich nie chcę wolę wieloletnie.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To akurat klimaty na dzisiejszy dzień. :wink: U mnie zimno i ponuro. :?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witam,dzisiaj nareszcie na plusie,śniegu ubywa bardzo szybko,szkoda tylko ze nie ma słońca i wiatr wieje,przeraza mnie myśl ze jeszcze od jutra ma wrócić mróz...

Aniu 11 jednoroczne są też fajne,ale za dużo z nimi zachodu,zdecydowanie wieloletnie lepsze,ja pewnie do maja jeszcze coś wysieje... :wink:

Aniu Lady-r u mnie dzisiaj na plusie,ale wietrznie i pochmurno,śniegu sporo ubyło,widać szarość z pod niego...mam nadzieje ze już niedługo zakwitną krokusy... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Puk ,puk witam słonecznie i prawie wiosennie ;:3 U mnie błekitne niebo ,słońce i spiew ptaków tego i Tobie zyczę bo czytam ze u Ciebie śnieg brrrr......Pozdrawiam Dana
Piękne te zeszłoroczne wspominki, aż sie nie moge doczekać :tan
marzenia się spełniają! Dana
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Dano,ciesze się bardzo ze mnie odwiedziłaś...jak widzisz u mnie nadal zima trwa,w ciągu dnia słoneczko ogrzewa powietrze,ale noce nadal na znacznym minusie... :D
Wysiałam kilka paczek nasionek,by przyspieszyć sobie wiosnę,teraz czekam na efekty wschodów...

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też cały czas w nocy przymrozki.
Martwi mnie to. Ciekawe jak zniosą to nasze roslinki.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Dziewczyny idzie wiosna ;:138 w naszym rejonie nadają już noce bez mrozu i deszczyk. Jak ja się cieszę na ten deszczyk, niczym majowy. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Gosiu,dzisiaj na plusie,ale w nocy dalej minus,mam nadzieje ze dzisiaj ubędzie trochę śniegu i na weekend będzie już wiosennie... :D

Aniu witaj,deszczyk by się przydał trochę brudu zmyć i śniegu roztopić,dzisiaj pochmurno i lekko na plusie to jest szansa ze wiosna zapuka do ogrodu... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Byłam Marylko w Twoim przepięknym ogrodzie . Fascynująca przestrzeń , różnorodność nasadzeń , wspaniałe brzozy , piękne oczko ;:138 ;:167 . Magnolia niby podobna do " Alexandriny " , ale w pąkach , ma zabarwienie ciemniejsze od mojej . Przechodzące w bordo , a moje są różowe , z poświatą lekko amarantową . Zrobisz wiosną zbliżenie , ale w różnych wariantach ; z boku , od spodu , z góry i pod kątem . Zobaczymy , trzeba też porównać wnętrze kwiatu ; znamiona , słupki i ich zabarwienie . Popatrz do moich , pojedyńczych , bo Twoje jakby mało wyrażne w kolorze .

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CDUQ9QEwCA
Popatrz , dla porównania , czy Twoje pąki są przed pełnym rozkwitem , w takim kolorze ?
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Jagodo w moich skromnych progach...ja to kiepska jestem w porównaniu ze zdjęć,kolor to czasem przekłamanie aparatu i nigdy pewna nie jestem...Jak tylko zakwitnie to postaram się o lepszą jakość zdjęć,te co mam to słabe jakieś... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko :wit cudownie wygląda...jak przetrwała zimę :?:
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu,szczerze mówiąc to chyba dobrze,ale to jeszcze się okaże za niedługo,nie była osłonięta przed wiatrami w tym roku,postanowiłam ją hartować... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”