W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
Eleka przeżywałam to samo co Ty to było pare lat temu zapisałam sie na psiowe forum już nie pamiętam ale chyba dogs.pl bo byłam przerażona, najbardziej bałam sie nocy . Pamiętam , że dziewczyny pisały o kartoniku z 3 ściankami wyłożonym miękkim materiałem najlepiej kilka warstw i ustawionym w jakimś cichym zakątku i ważne aby zrobić daszek bo wtedy czuła sie bezpieczna . Jak już znalazłam takie miejsce to prowadziłam tam Funie siadałam koło niej i tłumaczyłam , że to "tu"
. Kilka dni przed porodem sama zaczęła szukać miejsca a ja wędrowałam z kartonikiem w końcu zaczęła sie kłaść w to miejsce co jej pokazałam i kartonik tam wylądował czyli w mojej sypialni . Jak rano wstałam to juz było po wszystkim 4 psiaki spały spokojnie w koło było czysto bo suka po porodzie sama sprząta jedynie 2 warstwy prześcieradełka wymieniłam i na czyste. Ja miałam to szczęście , że oszczeniła sie w nocy ale pamietam , że dziewczyny mówiły aby jej nie przeszkadzać w czasie porodu bo suka ma instynkt i da sobie rade . No chyba , że byłyby jakieś komplikacje to wtedy tylko wet .
Eleka nie martw sie sunia sobie da rade a Ty przygotuj sobie kropelki i jakoś to bedzie
Pozdrawiam Tamka

Eleka nie martw sie sunia sobie da rade a Ty przygotuj sobie kropelki i jakoś to bedzie

Pozdrawiam Tamka
Wiesz Tamko, te kropelki to chyba najlepsze co mogę zrobić.Ale dziękuję za odpowiedź.Neska ma taki kosz do spania, w którym nie śpi.Najlepiej pasuje jej kanapa, na którą jeszcze wskakuje.Martwię się jednak, że jak na niej się oszczeni to maluchy pospadają.Fakt, że kosz jest dość nowym nabytkiem i nie jest z nim tak dobrze oswojona, pewnie nie pomaga.Też jej tłumaczę, że powinna w nim się oszczenić.A najzabawniejsze jest to, że na wieczór przychodzi po M. i każe mu ze sobą siedzieć, a wtedy łatwiutko i szybko zasypia.Boi się chyba być sama.Wcale się jej nie dziwię.
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To teraz moja Hera:ma już siedem lat.Powodem jej pojawienia się w naszym domu była chęc zmobilizowania mojej córki(wtedy1,5rocznej) do mówienia-bo do tamtej pory milczała.Hera była trzynasta w miocie,chyba nikt nie liczył na to,że wyżyje.Gdy tylko ją zobaczyłam,wiedziałam,że ta i żadna inna!Od razu po dokonaniu transakcji pojechaliśmy do weterynarza,który powiedział,że pies zagłodzony,zabiedzony-obraz nędzy i rozpaczy.Ostrzegł nas,że boksery to psy raczej podatne na choroby,a już trzynaste z kolei szczenię...więcej do niego nie poszliśmy.Na szczęście wszyscy oni się mylili:mój pies,to okaz zdrowia,energii,miłości,zaufania i wierności.Oddana w każdym calu,moja córa do tej pory robi z nią,co chce;od wkładania palców do oczu(na początku),jeżdżenia na psim grzbiecie,po zabieranie jedzenia z miski.Nigdy nie spojrzała na żadnego z domowników innym,niż pełnym bezwarunkowego zaufania-wzrokiem.Gdy jednak zachodzi potrzeba,dzielnie i bezwzględnie potrafi obronic swoje stado(tzn.:nas)Kocha nas,a my uwielbiamy ją i dziękujemy losowi,że nam ją dał!

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karo,Sonia,Ilonodziękuję bardzo!
.Jeśli o psie porody chodzi-psina,gdy nadejdzie ten moment sama będzie szukała spokojnego,najlepiej lekko zaciemnionego miejsca.Gdy zacznie rodzic-odstęp między pierwszym,a drugim psiakiem może wynieśc nawet kilka godzin-więc musisz uzbroic się w cierpliwośc.Sunia każde dziecko bedzie dokładnie wylizywac.Będzie też zjadac łożysko-po pierwszym jej pozwól,po reszcie-nie.Tak ze trzy godziny po porodzie spróbuj sunię namówic na króciutki spacer-jeśli sama wczesniej nie poprosi-to będzie znak,że wszystko ok.Moja Hera na samym początku trochę skuczała,potem była bardzo dzielna-urodziła pięc śliczniusich bokserków!I koniecznie bądz przy niej!Mów do niej,delikatnie głaskaj...absolutnie nie może czuc Twojego strachu!A po wszystkim możesz zadzwonic do weterynarza,żeby dał jej wzmacniajacy zastrzyk.I pamiętaj-instynky pomoże,a natura sama sobie poradzi
.Gdybyś jednak chciała pomocy-zawsze możesz poszukac psiej akuszerki!I to nie jest żart!Jednak myślę,że Twoja psina zdecydowanie bardziej będzie wolała swoją panią od obcej osoby!I koniecznie daj znac...

Pozdrawiam,Kinga.