Początki ogrodnicze Kasi
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początki ogrodnicze Kasi
Mi to też nie wygląda na grzyba, wiosną powinno mu się poprawić przy odpowiedniej pielęgnacji
Paulina
Kasiu nie mogę doczekać się wiosny.Chciałam się zapytać czy dużo jest u ciebie Sójek,bo u mnie bardzo dużo i wyjadają słoninę sikorką. Pozdrawiam
Zapraszm
MojOgrod
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
Kasiu przyszłam i ja z wizytą do ciebie .Bardzo ładne miejsce tworzysz i otoczenie super..pozdrawiam 

- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie miałam czasu na pisanie ale dzisiaj nadrabiam zaległości
Obserwator Dziękuję za odwiedziny
i pochwały
Co do kompostownika to w tym roku zamierzam dokupić drugi.Tego zawartość niestety :x muszę wywalić, wrzucałam tam chore rośliny.A szkoda bo miałam nadzieję na swój kompost.
Leszczyna Tak muszą być głodne bo bardzo blisko podchodzą do domów i wyjadają wszystko
Agatka123 To czekam z niecierpliwością na Twój wątek
Ja zdjęcia wklejam przez fotosik, jak coś to służę pomocą.
Sure Ja z jednej strony też mam gorszy widok bo też zasłoniłam się.Miałam się zasłaniać i z drugiej strony ale dla tego widoku chyba zrezygnuję
Kajbar Dziękuję za odwiedziny.Każda cenna rada jest mile widziana.
Ewamaj66 Ja też jestem ciekawa mojego ogrodu na wiosnę, oby mnie nie rozczarował.Wezmę sobie pod uwagę sugestie co do kompostownika.
CebullaTo drzewo to magnolia, nawet się fajnie tam wkomponowała. Najgorzej,że muszę ją przesadzić bo zimą z dachu na nią leci i obrywa gałęzie
Domek super, mamy w planach jeszcze zrobić huśtawkę, mam nadzieje,że zrobimy ją jak dzieci będą chciały jeszcze się huśtać
Margo2Masz racje to nie jest dobre miejsce na RH ale tak sobie je tam zaplanowałam aby była symetria w ogrodzie.Teraz muszę naruszyć ten porządek i posadzić coś co przetrwa w tym miejscu.
Dziękuję za porady co do RH Tego nie wiedziałam,że herbatą. A dosładzasz jej troszeczkę
Ale na pewno wypróbuje ten patent
Paola1a Tak poczekam do wiosny i zobaczę czy coś z RH jeszcze będzie, jakby co to już wiem gdzie je przesadzę
LalciaDziękuję za odwiedziny i pochwały to mód na moje uszy.Bo jak patrzę na Wasze ogrody to jestem lekko załamana.
Obserwator Dziękuję za odwiedziny

Co do kompostownika to w tym roku zamierzam dokupić drugi.Tego zawartość niestety :x muszę wywalić, wrzucałam tam chore rośliny.A szkoda bo miałam nadzieję na swój kompost.
Leszczyna Tak muszą być głodne bo bardzo blisko podchodzą do domów i wyjadają wszystko

Agatka123 To czekam z niecierpliwością na Twój wątek

Sure Ja z jednej strony też mam gorszy widok bo też zasłoniłam się.Miałam się zasłaniać i z drugiej strony ale dla tego widoku chyba zrezygnuję
Kajbar Dziękuję za odwiedziny.Każda cenna rada jest mile widziana.

Ewamaj66 Ja też jestem ciekawa mojego ogrodu na wiosnę, oby mnie nie rozczarował.Wezmę sobie pod uwagę sugestie co do kompostownika.
CebullaTo drzewo to magnolia, nawet się fajnie tam wkomponowała. Najgorzej,że muszę ją przesadzić bo zimą z dachu na nią leci i obrywa gałęzie

Margo2Masz racje to nie jest dobre miejsce na RH ale tak sobie je tam zaplanowałam aby była symetria w ogrodzie.Teraz muszę naruszyć ten porządek i posadzić coś co przetrwa w tym miejscu.
Dziękuję za porady co do RH Tego nie wiedziałam,że herbatą. A dosładzasz jej troszeczkę

Paola1a Tak poczekam do wiosny i zobaczę czy coś z RH jeszcze będzie, jakby co to już wiem gdzie je przesadzę

LalciaDziękuję za odwiedziny i pochwały to mód na moje uszy.Bo jak patrzę na Wasze ogrody to jestem lekko załamana.
- Berry
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 14:39
Wpadłam w odwiedziny rewanżowe od sąsiadki
jaki śliczny rogacz, ale się napracowałaś przy ogrodzie, Piękny !!!

Ach, tak to jest z tym śniegiem... Ja musiałam mocno moje plany zrewidować przez to. Na wiosnę też wsadzam magnolię, co to za bylinki pod nią rosną takie czerwone? Wrzosy?
- kasiatt
- 200p
Witam Jagodo
dziękuję za odwiedziny
Cebullko pod magnolią mam tawuły, róże the Fairy i lawendę. W tamtym roku było to jeszcze niewielkie ale mam nadzieje,że w tym mi się ładnie rozrośnie.

Cebullko pod magnolią mam tawuły, róże the Fairy i lawendę. W tamtym roku było to jeszcze niewielkie ale mam nadzieje,że w tym mi się ładnie rozrośnie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu ja także chciałabym się z tobą przywitać, tym bardziej że mieszkamy od siebie całkiem niedaleko. Zazdroszczę ci, że możesz jeszcze tyle planować nowych nasadzeń, bo ja to już niestety muszę sadzić nowe rośliny kosztem starszych.
Dorzucę swoje trzy grosze w sprawie kompostownika. Doszłam w końcu do wniosku, że najlepiej jest mieć trzy koło siebie, ostatecznie dwa. Zanim w pierwszym materiał rozłoży się wystarczająco dobrze, to wrzucamy chwasty do trzeciego. I dzięki takiej rotacji stale mamy świeży kompost. Na pewno u siebie znalazłabyś miejsce dla nich wszystkich.
Pozdrawiam i zapraszam do moich watków, jeśli będziesz mieć czas i ochotę
Dorzucę swoje trzy grosze w sprawie kompostownika. Doszłam w końcu do wniosku, że najlepiej jest mieć trzy koło siebie, ostatecznie dwa. Zanim w pierwszym materiał rozłoży się wystarczająco dobrze, to wrzucamy chwasty do trzeciego. I dzięki takiej rotacji stale mamy świeży kompost. Na pewno u siebie znalazłabyś miejsce dla nich wszystkich.
Pozdrawiam i zapraszam do moich watków, jeśli będziesz mieć czas i ochotę

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wpadłam zapytać jaką masz pogodę , czy widać u Ciebie już wiosnę , bo u mnie lichutko , zimno i zimno . Życzę słonecznej niedzieli
.

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Wandziu ja mam dwa i też co roku świeży kompost.Ale gdyby był trzeci byłoby jeszcze lepiej............Powiem tylko że jeden to mało.Bo wciąż się coś dorzuca......No ale wybór pozostawia się właścicielowi
Ale Kasia pisze że chyba dokupi sobie jeszcze jeden...........A my czekamy na dalszy ciąg rozwoju ogrodu i będzieemy podglądać i kibicować. 

- kasiatt
- 200p
WandoBardzo dziękuję za odwiedziny
Już zaczęłam spacer po Twoim ogrodzie i masz ślicznie. Czesław i jego koledzy okazali
Mówisz,że jesteśmy sąsiadkami, to zapraszam do siebie na kawkę
Agatko123 U mnie tak samo zimno,deszczowo i wietrznie i nie chce się nosa wychylić. Ale oczywiście zrobiłam przegląd roślin i pączki coraz bardziej nabrzmiałe, więc wiosna tuż tuż
ObserwatorTak kochana już zamówiłam drugi kompostownik i mam zamiar postawić go koło drugiego ale trzeci to już może w późniejszym czasie jak rośliny podrosną i będzie więcej do kompostowania.
Teraz się zastanawiam nad kupnem dla dzieci trampoliny. Może macie takowe i możecie coś poradzić?? Na co przy kupnie zwrócić uwagę?

Agatko123 U mnie tak samo zimno,deszczowo i wietrznie i nie chce się nosa wychylić. Ale oczywiście zrobiłam przegląd roślin i pączki coraz bardziej nabrzmiałe, więc wiosna tuż tuż

ObserwatorTak kochana już zamówiłam drugi kompostownik i mam zamiar postawić go koło drugiego ale trzeci to już może w późniejszym czasie jak rośliny podrosną i będzie więcej do kompostowania.
Teraz się zastanawiam nad kupnem dla dzieci trampoliny. Może macie takowe i możecie coś poradzić?? Na co przy kupnie zwrócić uwagę?
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Kasiu co u ciebie rośnie? Czy coś już kwitnie? Pytam bo u nas wiosna jest trochę wcześniej i już w co niektórych ogródkach kolorowo. U mnie rzuca się w oczy kamelia. Ma bardzo mocno czerwone kwiaty, naprawdę przyciąga wzrok. Niestety nie kwitnie mi mimoza mimo że ma bardzo dużo pączków a żonkilom opadają pączki, łamią się
Pozdrawiam z deszczowej ale już wiosennej Italii! ;:83

- kasiatt
- 200p
Madziu u mnie dopiero nabrzmiałe pąki na roślinach i drzewach, jeszcze nic nie zakwitło. Krokusy wytawiły swoje listki z ziemi.A tak to ciągłe oczekiwanie wiosny i ciepła .
Na szczęście śnieg topnieje i już go prawie nie ma.
U mnie trawnik w opłakanym stanie dużo będzie pracy aby go doprowadzić do użytku.
Życzę Ci dużo
i aby coraz więcej roślin rozkwitło 
Na szczęście śnieg topnieje i już go prawie nie ma.
U mnie trawnik w opłakanym stanie dużo będzie pracy aby go doprowadzić do użytku.
Życzę Ci dużo

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Kasiu też myślałam o takim zakupie dla synka.Więc chętnie podpatrzę co kto ma do powiedzenia