forumowicz to tysiąc a co tam milion buziaczków dla ciebie

na to właśnie czekałam!!!
Bardzo mi pomogłeś to już wiem jakie muszą się zmieścić do foli a jakie mogą iść na dwór
Jak by tak każdy z was kto posiada taką potężną wiedzę na temat odmian pomidorów opisał aby te które zna i uprawia, było by nam początkującym też dużo łatwiej.
Dobrym serduszkom z góry wielkie dzięki!!!
Loeb wstaw tu tabelkę którą wysłałeś mi na pw. Może Jerryemu się przyda.
Dzięki za wskazówki ale to znowu nie wyjaśnia dla mnie zagadnienia który w grunt, który do foli. Zamawiając "dziwolongi" lub inne nie pospolite odmiany dostaję nasionka dostaję bez orginalnego opakowanie i co za tym idzie nie wiem czy to samokonczący czy wysoki. W opisie sklepów internetowych gdzie kupowałam nasionka też brak takich wiadomości.
Może naprawdę muszę poczekać aż Jankiel zrobi taką stronę. To co najmniej te odmiany będą opisane. Tą metodą będę zmuszona wysyłać tam moje nasionka dziwnych odmian.

O ile je dohoduję!!!
Osobny post na taką "zabawę" w krzyżowanie itd. genetyka, myślę że nadmiar wiedzy jeszcze nikomu nie zaszkodził

więc jestem za!
Dajcie mi tylko trochę czasu na pojęcie początków a może kiedyś do was dorosnę!!!
Ale teraz z innej beczki. Mam jeszcze do was takie pytanie.
Jak wysiewacie pomidory to powiedzmy na 100 procent wysianych ile wam dożyje wysadzenia? Czy padają wam po drodze jakieś słabsze przed pikowaniem albo po?
Bo przy moich takie mizerne siewki na cieniutkiej łodydze to mi ze 3 zdechły, czy to normalne, czy jakaś choroba?