Ogród zdecydowanie wygrywa o tej porze roku z roślinami uprawianymi w domu... Ale i tu coś czasem się zmienia .Oto nowy nabytek - PAPIRUSOWE bliźniaki o rozczochranych czuprynkach i wdzięcznej nazwie : CYPERUS ALTERMIFOLIA "Zumula"
O Qurcze, ale piękne bliźniaki w bliźniaczych doniczkach. Naprawdę są piękne. Ja miałam kiedyś papirus-pijak. Był tak wielki że sięgał prawie 1,2-1,5 gałązki. Pasowało mu okno wschodnie. Niestety, przeprowadzka doprowadziła go do ruiny. A szkoda. Pozdrawiam, pa.
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Lato spędzone na balkonie posłużyło mojej TETRASTIGMIE (sadzonka od Bożenki ), która zdawała się umierać po zimowym zalaniu. Gniła ,zgubiła trzy z czterech liści i wszystko wskazywało na to ,że ją zabiłam ... Tymczasem wakacje na świeżym powietrzu dokonały cudu !
Ewelinko
Po dłuższej przerwie znów zajrzałam w Twoje progi. I jak zawsze jestem oczarowana Twoimi dorodnymi roślinkami.
Są tak piękne, że nie można od nich oderwac wzroku. A o doniczkach i osłonkach to nawet nie wspomnę.
Ech, chciałoby się miec tyle miejsca dla zielonych.
aha, zapomniałabym pochwalic Tetrastigmę. Jak widac, waleczna z niej istota.
Pozdrawiam serdecznie!
Ela
Ewelinko podziwiam Twoje piękne kwiatuszki, chyba po raz kolejny i kolejny.
Fantastyczny wątek, świetne wnętrza, przepięknie wyeksponowane rośliny.
Zaraz pędzę do poprzedniej części
Ewelinko stanowczo domagam się nowych zdjęć Ostatnio rzadko tu zaglądasz , a jak tak bardzo lubię Twój wątek i sposób w jaki pokazujesz roślinki . Na pewno coś Ci kwitnie , teraz czas grudników , zdaje się , że masz ich kilka . Ciekawa też jestem jak obecnie wyglądają storczykowe dzieciaczki , pewnie podrosły . Bardzo proszę wrzuć nowe fotki , niech no nacieszę nimi oczy
ANETA pisze:Ewelinko stanowczo domagam się nowych zdjęć Ostatnio rzadko tu zaglądasz , a jak tak bardzo lubię Twój wątek i sposób w jaki pokazujesz roślinki .
Rzeczywiście ... było w tym wątku trochę przerwy Muszę go uaktualnić , a więc uporządkować rośliny i na nowo je sfotografować . Wtedy wstawię aktualne zdjęcia 9mam nadzieję , że znajdę czas ...)
Coś się ruszyło na parapetach - zaczynają kwitnąć STORCZYKI
Witaj Już od dawna śledzę Twój wątek i uwielbiam go za całokształt Tylko jedno bym zmieniła - zaglądaj tu częściej i pokazuj więcej zdjęć, bo towarzystwo jest ich spragnione
No nareszcie zajrzałaś Storczyk śliczny , też mam takiego , dostałam od Kamilka na urodziny Mój obecnie strajkuje i w liściory idzie , może bliżej wiosny raczy zakwitnąć.