Kiedy czytam takie ciepłe słowa, to utwierdzam się w przekonaniu, że warto było założyć ten wątek

Dziękuję, że o mnie pamiętacie

Pokazana wczoraj zroślicha/syngonium faktycznie obrasta w liście i robi się z dnia na dzień gęściejsza

Mam jeszcze jeden egzemplarz syngonium, ale to jeszcze namyśla się. Mam nadzieję, że lada dzień wybudzi się z zimowego snu
Moje
syngonium.
Ta odmiana ma zieleńsze liście.
Różnice w wybarwieniu dobrze widać na zbliżeniach...
Aniu ja jej nic specjalnego nie robię. Jakieś dwa tygodnie temu dostała nową doniczkę, trochę świeżej ziemi i podlewam ją letnią wodą. Ot i cała tajemnica
Patryku bluszcz jest w domku, a dokładniej w łazience
Celinko mam nadzieję, że zasuszyłam pączek fiołka, bo bałam się, że tfu, tfu...jakiś wirus, czy inne paskudztwo
Misiu to prawda...begonie mają bardzo kruche liście i przy przesadzaniu należy obchodzić się z nimi jak z jajkiem

chciałam sprawdzić, jak wygląda teraz Twoja roślina, ale u Ciebie w wątku króluje tojeść kropkowana
Dorotko jeżeli tak wyglądają wszystkie Twoje kwiatki, to znaczy, że inaczej wyobrażam sobie "drapaki" :

Z przyjemnością poznałabym je wszystkie, dlatego zachęcam do założenia wątku z kwiatami doniczkowymi.