fajna z Ciebie koleżanka
Ogródek KaRo cz. 1
- Yaro32
 - Przyjaciel Forum

- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Witam wszystkich. Z wielka przyjkemnoscia ogladam Wasze ogrody. Od dwoch lat rowniez adoptuje 4 arowa dzialeczke na cele warzywno - rekreacyjne. Idzie z oporami ale sie nie poddaje. skad macie takie piekne kawiaty? Chcialbym zalozyc skalniak ale brak mi roslinek gdyz w mojej okolicy nie ma tak pieknych ogrodow jak Wasze a w sklepach ogrodniczych nie ma rowniez bylin jedynie krzewy i drzewka. Pomozcie mi stworzyc piekny skalniak.  Zaintersowanych pomoca prosze o kontakt jar-wys@neostrada.pl

- agrazka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
 - Kontakt:

To prawda, Karo ma bardzo śliczny ogród jak się przejdziesz to widać tam jej duszę
- mówię wam, aż miło.

- mówię wam, aż miło.
serdecznie - Grażyna    - Mój ogród...

- Elizabetka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04

- lila31
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

KaRo na tych zdjęciach Twój ogród wygląda jak amazońska dżungla (nie byłam tam, ale takie mam skojarzenia). Pełen różnej roślinności, nieprzewidywalny i piękny. Aż się chce go zdobywać, jak dawni odkrycy, no i zdjęcia też wyśmienite, szczególnie to z żabą, rewlacja.
Cóż popatrzeć, nacieszyć oczy i brać się za robotę na swoich areałach, jak ma się dobre wzorce (a na tym forum ich nie brak) to wiadomo do czego dążyć.
Lila.

Cóż popatrzeć, nacieszyć oczy i brać się za robotę na swoich areałach, jak ma się dobre wzorce (a na tym forum ich nie brak) to wiadomo do czego dążyć.
Lila.
Karo witaj  !!
Dopiero teraz miałam przyjemność zwiedzić Twój ogród.I nie ważne,że tylko na fotkach.
Lepsze to niż opowiadanie
 .Jestem pod wrażeniem ogromu pracy ,efekt jest widoczny.Postaram się coś skopiować, robiąc lekki 
  przewrót w moim ogrodzie .Nooo,  do wiosny pozostawiam te kopane przyjemności,dopiero teraz po deszczach gdy zieleń znów ruszyła zobaczyłam jak okropnie wszystko 
poszło na żywioł.
Gratuluję Karo przyjemnej aranżacji w ogrodzie ,pracy nie zazdroszczę
,a najważniejsze ,że sama masz ogromną przyjemność bywania w swej zieloności i wiele zadowolenia.To widać  

serdeczności
Jovanka

Dopiero teraz miałam przyjemność zwiedzić Twój ogród.I nie ważne,że tylko na fotkach.
Lepsze to niż opowiadanie
poszło na żywioł.
Gratuluję Karo przyjemnej aranżacji w ogrodzie ,pracy nie zazdroszczę
serdeczności
Jovanka
- Karo
 - -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
 - Kontakt:

Dzięki wszystkim za miłe słowa.Jest mi bardzo przyjemnie czytać Wasze komentarze. 

Lubię swój ogród.
Pracy z prawdziwego zdarzenia jest w nim coraz mniej'Dżungla' jak napisała Lila ma swoje dobre strony,nie widać w niej chwastów, bo jest ich niewiele,a jak są, to, jestem w stanie szybko je 'załatwić'.
Największy problem miałam zawsze z pieleniem żywopłotu z berberysa wzdłuż siatki,ale od 2 lat jest 'zasypywany'na bieżąco koszoną trawą i mam spokój.

Reszta to wielka przyjemność i realizacja moich ogrodniczych 'wizji'.
Wasze ogrody są również piękne,różnią się tylko tym,że są młode i takie świeże,ale i one za parę lat nabiorą 'charakteru'.Dzisiaj je urządzacie,a za lat powiedzmy 6, będziecie je pielęgnować,a to jest różnica nie tylko w teorii...
Bobi,krzaczek nazywa się Rdestowiec ostrokończysty

Pozdrawiam Was serdecznie

Lubię swój ogród.
Pracy z prawdziwego zdarzenia jest w nim coraz mniej'Dżungla' jak napisała Lila ma swoje dobre strony,nie widać w niej chwastów, bo jest ich niewiele,a jak są, to, jestem w stanie szybko je 'załatwić'.
Największy problem miałam zawsze z pieleniem żywopłotu z berberysa wzdłuż siatki,ale od 2 lat jest 'zasypywany'na bieżąco koszoną trawą i mam spokój.
Reszta to wielka przyjemność i realizacja moich ogrodniczych 'wizji'.
Wasze ogrody są również piękne,różnią się tylko tym,że są młode i takie świeże,ale i one za parę lat nabiorą 'charakteru'.Dzisiaj je urządzacie,a za lat powiedzmy 6, będziecie je pielęgnować,a to jest różnica nie tylko w teorii...
Bobi,krzaczek nazywa się Rdestowiec ostrokończysty
Pozdrawiam Was serdecznie
- Karo
 - -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
 - Kontakt:

Ok. 

Cyklamen bluszczolistny /Cyclamen hederifolium/

p1030215.jpg
Okres spoczynku przechodzi latem,zamierają wtedy liście,które ponownie wyrastają w czasie kwitnienia bulwy lub nawet tuż po kwitnieniu.Są zimozielone.
Kwitnie IX-XI.
Bulwy przyrastają co roku,ale podobno można wysiewać też nasiona,zaraz po zbiorze,wymagają przemrożenia.
Nigdy tego nie robiłam,ale też nie zbierałam nasion,może sam się wysiewa?

Wymaga pólcienia,gleby przepuszczalnej ,lekko wilgotnej,wapiennej.
Mój rosnie na skalniaku od strony wschodniej,ponieważ latem przechodzi okres spoczynku to jest mu tam dobrze, bulwa nie jest w tym czasie podlewana /moczona/.
Miłego dnia

Cyklamen bluszczolistny /Cyclamen hederifolium/

p1030215.jpg
Okres spoczynku przechodzi latem,zamierają wtedy liście,które ponownie wyrastają w czasie kwitnienia bulwy lub nawet tuż po kwitnieniu.Są zimozielone.
Kwitnie IX-XI.
Bulwy przyrastają co roku,ale podobno można wysiewać też nasiona,zaraz po zbiorze,wymagają przemrożenia.
Nigdy tego nie robiłam,ale też nie zbierałam nasion,może sam się wysiewa?
Wymaga pólcienia,gleby przepuszczalnej ,lekko wilgotnej,wapiennej.
Mój rosnie na skalniaku od strony wschodniej,ponieważ latem przechodzi okres spoczynku to jest mu tam dobrze, bulwa nie jest w tym czasie podlewana /moczona/.
Miłego dnia

[