Witam ponownie. wpadłam tylko na chwilę i pewnie długo tu nie zagoszczę. Moje roślinki mocno się przerzedziły, powiem szczerze, że nie bardzo miałam czas i siłę, żeby o nie zadbać. jestem w 9 miesiącu ciąży i moje samopoczucie niekiedy nie pozwalało należycie zająć się zielonymi. Teraz też pewnie nie będę miała zbyt wiele czasu na kwiaty, bo wiadomo jak to jest z 2 dzieci. Mam nadzieję, że kiedyś powrócę z takim zapałem do powiększania mojej kolekcji zielonych. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców!!!
Witam! Bardzo długo mnie nie było! Trochę brakowało mi czasu. podczas mojego pobytu w szpitalu mąż nie pomyślał o tym, że kwiaty należy podlewać w związ ku z tym kilku nie udało mi się uratować;-(((
elila pisze:A w tym przypadku proszę o pomoc, bo nie wiem co to za kwiatek.
Witam!
To jest Filodendron (Philodendron),tylko nie pamiętam odmiany. Też takiego mam.
Sorki, przez pomyłkę z pośpiechu napisałam że to Filodendron. Ta roślinka to Syngonium uszkowate (Syngonium Auritum). Teraz jest podana nazwa właściwa. Za błąd przepraszam.
Witam!
Niestety moja kolekcja nie powiększa się a powiedziałabym, że raz na jakiś czas wypadnie jeden okaz. Nie wiem co się ze mną stało, ale straciłam wenę... może opieka nad 2 małych dzieci mnie tak wykańcza, że na kwiaty nie mam już siły... Ale idzie wiosna, może wleje we mnie trochę optymizmu i chęci do ponownego kochania moich zielonych....
Pozdrawiam serdecznie!
To moja okazała peperomia, którą musiałam podwiązać,ponieważ zacztna się kłaść, myślę, że czas najwyższy poskracać troszkę pędy. Jest ktoś chętny na szczepki roślinki???