Ogród Marylii... cz.2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Różyczka przepiękna. Ja mam taką różowiutką i też bym chciała, aby doczekała wiosny i przesadzenia do gruntu.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam niedzielnie...
Iwon,Reniu,Gosiu,Fabi,Wandziu :
To kawałek szpaleru hortensji rosnących pod klasztorem w Częstochowie,ciekawe czym je dokarmiają ze takie dorodne i z mnóstwem kwiatów,trzeba się jakoś dowiedzieć...
Iwon,Reniu,Gosiu,Fabi,Wandziu :

To kawałek szpaleru hortensji rosnących pod klasztorem w Częstochowie,ciekawe czym je dokarmiają ze takie dorodne i z mnóstwem kwiatów,trzeba się jakoś dowiedzieć...

Marylko
nie przywiozłaś przypadkiem gałązki
Znajoma ma podobną hortensję, obiecała dać mi kawałek na wiosnę bo za mocno się rozrosła 

-
- 1000p
Aniu patyczków nie przywiozłam,ale mam posadzone kilka odmian bukietowych tylko ze to jeszcze maluchy,będę je próbować ukorzenić,może się uda to będą nowe sadzonki... 

Też ucięłam kawałek gałęzi z bukietowej...pokazały się już pierwsze listki. Ciekawe czy wypuści korzenie
Zwykłą w malinowym kolorze tak właśnie ukorzeniłam ale pączki zawsze obmarzną i rzadko kiedy kwitnie.
Bukietowe są bezproblemowe :P

Zwykłą w malinowym kolorze tak właśnie ukorzeniłam ale pączki zawsze obmarzną i rzadko kiedy kwitnie.
Bukietowe są bezproblemowe :P
Wiosna, wiosna już tuż, tuż.
Płaszcz słomiany spada z róż,
Pączki ma już każdy krzak -
To jest wiosny pierwszy znak.
Drugi znak - zielony liść.
Na wycieczkę czas już iść.
Biegać łąką ile tchu,
Szukać wiosny
Tam i tu...
Witam u mnie już słonecznie i całkiem miło,myślę że czas wspomnień już zakończyć!!!!! Tak powoli i nie pewnym krokiem ta wiosna do nas powoli zawita
Szpaler hortensji jest superowy ,ogólnie jak jest większa grupa kwiatów to wtedy od razu prezentuje się to bardzo okazale (a mówią że małe jest piękne
patyczki już powsadzałaś do ziemi to i nowe nabytki będą , ja jakoś nie mam zapału do pracy ...ale myślę że parę dni słonecznych, to i ja się rozruszam 
Płaszcz słomiany spada z róż,
Pączki ma już każdy krzak -
To jest wiosny pierwszy znak.
Drugi znak - zielony liść.
Na wycieczkę czas już iść.
Biegać łąką ile tchu,
Szukać wiosny
Tam i tu...
Witam u mnie już słonecznie i całkiem miło,myślę że czas wspomnień już zakończyć!!!!! Tak powoli i nie pewnym krokiem ta wiosna do nas powoli zawita

-
- 1000p
Aniu-11 właśnie dlatego ze bukietówki są bezproblemowe to zagościły w moim ogrodzie,z ogrodowymi różnie bywa,co prawda traktuje je po macoszemu i nie zabezpieczam na zimę to i słabo kwitną...
Aniu-spokoj witaj,dawno gościłaś na forum,czyżbyś u siebie już pierwsze oznaki wiosny wypatrzyła
U mnie niestety wiosny nie widać,spora warstwa śniegu leży,mrozik i brak słońca,podły nastrój i chyba jakieś przesilenie wiosenno-zimowe...
Aniu-spokoj witaj,dawno gościłaś na forum,czyżbyś u siebie już pierwsze oznaki wiosny wypatrzyła

U mnie niestety wiosny nie widać,spora warstwa śniegu leży,mrozik i brak słońca,podły nastrój i chyba jakieś przesilenie wiosenno-zimowe...

Ty się bierz do roboty a nie narzekaj na przesilenie ,ponarzekasz jak już coś zrobisz
Wiosna za pasem a ty przesilona tu trzeba mobilizować wszystkie siły ,śnieg trzeba z ogrodu usunąć, wiośnie pomóż bo inaczej to tak do maja posiedzisz przywalona tym śniegiem,ja mój ogród odśnieżyłam i zaraz mi lepiej nawet słonko u mnie świeci a nie u sąsiada
Sąsiadka to tylko zagląda przez płot czemu to u mnie tak wiosennie

Wiosna za pasem a ty przesilona tu trzeba mobilizować wszystkie siły ,śnieg trzeba z ogrodu usunąć, wiośnie pomóż bo inaczej to tak do maja posiedzisz przywalona tym śniegiem,ja mój ogród odśnieżyłam i zaraz mi lepiej nawet słonko u mnie świeci a nie u sąsiada

Sąsiadka to tylko zagląda przez płot czemu to u mnie tak wiosennie

-
- 1000p
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo bardzo podobna sceneria panuje w moim ogrodzie, lecz wcale tym się nie martwię gdyż nocne spadki temperatury są jeszcze dość znaczne. A kilka słonecznych
dni szybko odkryje ziemię.

Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
Witaj Zenku,powiem szczerze ze ja tez nie rozpaczam zbytnio,rano było -10 wiec ten śnieg jest potrzebny...człowiek widząc to piękne dzisiejsze słońce to już by chciał pogrzebać w ziemi,ale nadal trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać...
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo ja czekam na kilka cieplejszych dni gdyż mam jeszcze sporo do cięcia i przecinania krzewów, ale wstrzymuje mnie ta ciągła hustawka temperatury.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Oj widzę, że u Ciebie jeszcze większy ziąb niż u mnie
dobrze, że chociaż słonko świeci i wydaje się być cieplej niż jest w rzeczywistości. Tego śniegu Ci nie zazdroszczę. Ale wystarczy parę dni na + i będzie lepiej czego życzę Ci z całej mocy 

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S