Czereśniak latem 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak latem 2010

Post »

Baśku,ale się naszukałam,proszę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu ciemierniki u mnie prawdopodobnie też nie będą kwitły,na 4 lata ich żywota,raz kwitły... ,rok temu,chyba kolejne 4 lata będę czekać na kwiatki... :wink:
Wisteria rośnie u mojej u sąsiadki jako okazały egzemplarz,ma gruby pień jak drzewo,i wijące grube pędy,które potrafią zmiażdżyć każdą kruchą pergolę...najlepiej metalowe pręty dałyby jej radę... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu i tak glicynia szybko pokazała kwiat bo słyszałam ze ona zakwita po 5 latach
nie wiem czy to prawda bo nie mam glicyni,ale Tobie życzę pięknych i szybkich kwiatów :tan
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

choruje na glicynię i widziałam na giełdzie kwitnącą, zastanawiałam się, nie pamiętam ile kosztowała ale coś 70 zł, żal mi było a potem kicha już nie było. Faktycznie na kwiat czeka się w zasadzie ok.5 lat i to mnie zawsze odstraszało, bo to szmat czasu! będę jednak szukać kwitnącej., skoro można kupić np.śliwkę z owocem to......... :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Basiu ;:167 dzisiaj wybrałam się do Lidla iii zastałam sklep w remoncie :;230
Widzisz, nie dane mi jest robić zakupy w Lidlu :;230
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA uformuj Glicynię na małe piękne drzewko jak u Jagusi . Bardzo mi sie to podoba nawet sama bym chciała cosik takiego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam kolejnym mroźnym wieczorem :D ziemia wciąż zamarznięta :!: Jutrzejsza prognoza to 0 stopni w dzień, a minus 10 w nocy :roll:

Glicynie kupiłam chyba zaraz po przejęciu ogródka tj. późną jesienią 2007, z głębokiej przeceny w OBI. Płaciłam za nie grosze. Wsadziłam je bez zastanowienia razem. O dziwo, obie się przyjęły, a niebieska już w następnym sezonie pokazała swoje mocarne właściwości. W zeszłym roku przycięłam ją dość sporo na wiosnę, co było oczywistym błędem. Pewnie bez cięcia kwiatów byłoby więcej ;:223 Latem altana doczekała się nowego dachu, a jesienią zostały ocieplone i pomalowane ściany. Wisteria podczas tych prac była niszczona z każdej strony, ale też nie było możliwości jej zabezpieczenia. Dzięki Bogu żyje, mam nadzieję :) Dużo przeszła, więc chyba zimę też przetrzyma :roll: chociaż jeszcze na początku tygodnia zwisały z jej gałęzi długie sople.
Wczoraj przyjrzałam się jej dokładnie i doszłam do wniosku, że jednak prowadzenie na drzewo odpada ( Kasiu dzięki za linka ;:196 drzewko faktycznie śliczne :) ). Glicynie muszą zasłonić ścianę i chyba najodpowiedniejszy byłby trzepak :) Mam jeszcze niewykorzystane kantówki.
Boję się metalowych prętów, bo w ROD mają duże wzięcie...u złodziei :wink:

Jadzia ugrałaś na Cezara? :D

Majka miecznice mają koło 20 cm wysokości :) takie dekoracyjne maleństwa.

Nela u mnie wszystkie ciemierniki mają/a może miały :roll: miesiąc temu pąki. Żaden z nich nie ma warunków książkowych, rosną w lekko kwaśnej ziemi.

Halinko nie lubisz Lidla? to Ci się odwdzięczył :;230

Aktualna fotka największego ciemiernika
Obrazek

Parzydło już się rwie do życia
Obrazek

I kolorki
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

nie wiem Baśka czy za 4 zeta szło by go kupić :?: :?: :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Basiu ja myślałam że ty masz zamiar dopiero kupić wisterię a ty masz ją już 3 lata.Ja pamiętam że przez pierwsze 3 tata przesadzałam ja każdego roku a później po 4 latach jeszcze raz na miejsce gdzie obecnie rośnie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Mnie też by się widziało coś al a trzepak tylko trzeba by przymocować do ściany żeby go nie przewrócił wiatr, fajnie będzie wyglądać ściana w zieleni. ;:108
Ciemiernik wygląda jak po wielkich cierpieniach, przewalcowany przez śnieg :;230 ale może jeszcze zakwitnie.
Moje parzydła jeszcze nie obcięte straszą kikutami ;:223
Halinko a takie śliczne prymulki są w Lidlu, a od 10 marca mają być ogrodowe różne rzeczy. ;:108
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Majeczko - edulkot ;:167 piękne ta prymulka ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Basiu, mam też białą i niebieska glicynię. Jak masz kątownik to rób z niego, ale go zabetonuj w dole. Jak pomalujesz na żółto, to się dziady nie kapną. Zresztą można obrobić deseczka boazeryjną widoczne części pergoli. Drzewko byłoby piękne, gdyby wisteria nie rosła tak blisko muru. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia tak cieńko Ci poszło? :;230 Dołożymy z lokaty u mnie :;230 szukaj już miejsca :D

Danusiu u mnie wisteria musi zostać w tym miejscu, w którym siedzi od trzech lat :) czyli pod ścianą altany. Chciałabym, aby weszła na górę ewentualnej pergoli i zwiesiła się nad ewentualną ławeczką :;230

Majka nie chcę, aby glicynia wchodziła na altanę. Nie mogłabym jej wtedy trzymać w ryzach, a bez tego ani rusz :) musi być przycinana, a kwiaty muszę widzieć nad głową, tak jak u Danusi :D Pod ścianą mam winobluszcz pięcioklapowy, również bardzo zniszczony, ale pędów jest mnóstwo i na pewno odbije.

Halinko coraz ładniejsze odmiany prymulek pokazują się w sklepach. A że dość tanie, to możemy się nimi pocieszać na przednówku :D

Tosiu wolę drewno, ale może można by wzmocnić je metalowymi prętami :roll: nowy pomysł podsunęłaś :) drzewko i owszem, ale musiałoby być wyeksponowane, a na to miejsca brak.

Kończę wątek pachnącym kwiatem Alchemista i życzę wszystkim równie pachnącego lata 2011 ;:196

Obrazek

Zapraszam do nowego wątku Czereśniak 2011
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”