Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

basjak pisze:Ty chyba kupowałaś jeszcze żarnowce na pniu?
Basiu, żarnowiec stoi na tarasie w donicy. Właśnie poszłago pooglądać i wygląda źle :cry: Chyba się zasuszył. Drugi krzaczasty jest zielony :D

Aniu, slimaki biorą, biorą i ta aksamitkę drobnokwiatową. W zeszłym roku wysiałam dwa opakowania i żadnej nie przepuściły. Teraz chyba muszę zrobić sadzonki, ale ja już nie mam miejsca na parapetach ;:14
Z krokosmią dopiero zaczynam przygodę. Widziałam u Krysi całejej łany. Uroczy widok.Może choćnamiastkę stworzę u siebie :lol:

Aniu wiosnę już czuję w powietrzu i na parapecie. Zaraz pokażę listki mojej figi. Na zimę rozebrała się do golasa (jakoś powinna zachować inną kolejność) a teraz stroi się w nową szatkę :lol:

Halinko, ja do Krysi trafiłam z watku zakupowego,ale nie wiem dlaczego nie mogę tam dać odpowiedzi. Przecież jestem posiadaczką opryskiwacza Marolex ? A dziewczyny na schwał, to prawda ;:108

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
x-d-a

Post »

Olu, Twoja figa to już spora panienka :P
Moją malutką sadzoneczkę właśnie przesadziłam do świeżej ziemi i postawiłam na południowym parapecie. No i od razu ruszyła i wypuściła kilka nowych listków :heja Zimą stała w mieszkaniu i nie ogołociła się; no, a od maja będzie rosła w ogrodzie :P
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu! Czy swoją figę cały czas trzymałaś w domu? Moja stoi w piwnicy nie za widnej :wink: i zaczęła też wypuszczać listki,ale są takie rachityczne.....i nie wiem czy przenieść ją do domu :roll:
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu i Alu , Moja figa już drugą zimę spędza w domu. Latem była na tarasie. Za każdym razem tak samo się zachowywała tzn późną jesienią traci liście a wczesną wiosną je wypuszcza. W zeszłym roku miała nawet owoce, ale nie były zbyt słodkie. Przez zimę stała na parapecie, ale teraz czas na zrobienie miejsca nowym zasiewom. Zrobiłam eksmisję na podłogę , ale w okolicę okna.
Wiem, ze figi mogą zimować w moim rejonie wgruncie, ale potem dłużej regenerują się i na owoce nie ma co liczyć. Na razie nie jest wielka i jak zgubi liście nie zajmuje wiele miejsca :;230

Dalu, do ogrodu tak już na stałe ? brrr
Jolu, ja bym przeniosła do domu. Więcej ciepełka dobrze na nią podziała.Teraz można zacząć zasilać. Mojej zaaplikowałam nawóz długo działający w pałeczkach .
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam na chwilę pokazać Wam moją parapetową wiosenkę :heja

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Jaki piękny i wesoły tulipanek. Wiosna, jak nic! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Olu figa bardzo ładna, a te skorupy ślimaków to jakaś zemsta na wrogu?
Tulipany parapetowe urocze, a kiedy w gruncie będą- zapowiada się znowu dość późna wiosna.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oluńka, jaki on śliczny ;:63 bezimienny, czy zidentyfikowany?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nie wiem dlaczego mnie tu tak długo nie było :shock: . Tyle sie pozmieniało a ile młodzieży doszło . Olu wszystko Ci pięknie rośnie aż zazdroszczę oczywiście pozytywnie . Czy te kokony kokosowe są naprawdę takie dobre na siewki ,albo wielka zasługa szklarenki . Czy je tez doświetlasz . Tyle nasion ,ale bedzie sie działo . Sliczniusi tulipek . U Ciebie to już naprawdę wiosna w pełni
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Olu figa ślicznie wypuszcza listki warto było czekać i widzę że wiosnę na parapecie sobie zrobiłaś :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, wiosna całe szczęście już blisko, tylko za oknem jakby coś mrozi brrr

Aniu, skorupy ze ślimaków (hipermarketowych ) ku przestrodze innym pełzającym :twisted:
Nasadziłam do gruntu jesienią nowych tulipanków i czekam przebierając nogami na efekt. To już niedługo. Zaczynają pokazywać noski na powierzchni :D

Basiu, nie mam pojęcia kto on zacz, ale jest piękny, pełny i pachnący. Zostawiłam jesienią resztki cebulkowe na ten przedwiosenny czas. Zresztą większość tulipanów będę musiała dopiero po zakwitnięciu identyfikować.

Jadziu, to torfowe krążki. Na razie są w mini szklarence na parapecie Kobeę i szczypiorek musiałam już odkryć. Takie krążki mogą się wyśmienicie sprawdzić przy rozsadzie ogórków. Trochę dużo cennego miejsca zajmują ? to jedyna wada.
Następny tulipanek chyba dzisiaj rozkwitnie.

Stasiu, tfu, tfu?. Figa zaczyna wegetację i oby tak dalej. Wiosna parapetowa obowiązkowa. Tulipanki są kolejnymi kwitnącymi po hiacyntach i żonkilach. Teraz to już będziemy wypatrywać kwiatuszków w ogrodach
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, wszystkie cebulki, zasadzone w domu Ci zakwitły? Ja, w ubiegłym roku, posadziłam krokusy, tulipany i hiacynty. Rozkwitła co druga cebulka, więc mi przeszło :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, żonkile i część hiacyntów kupiłam takich podrośniętych gotowych do kwitnięcia. Była to gotowa kompozycja. Trzy cebule hiacyntowe wsadzone samodzielnie kwitły nieco gorzej, ale kwitły. Dopiero drugi tulipanek zakwitł i wygląda na to, że nie wszystkie dadzą popis. Nie ma fajerwerków kwietnych, ale i tak bardzo się z nich cieszę .
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

No właśnie, nie można wejść do tego wątku Olu :evil: Wszystko już wykupiłaś :;230 :;230 Mój tulipek mniejszy ,jutro dam fotki :lol:
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Olu może się pokusisz na zaszczepienie figi i przezimujesz ją na dworze? Widziałam już figę zimującą w gruncie ( dosyć ładny okaz) w woj. podkarpackim.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”