Lilie Anulki:)
Re: Lilie Anulki:)
O jejku!
Anulko,jak weszłam na Twoje forum i przejrzałam całe to oniemiałam.Moja działka jest taka uboga.Co znaczy kilka sztuk lilii do takiej ilości jak u Ciebie. Kocham mieczyki, ale Twoje lilie zapierają dech.Jeśli możesz napisz mi na PWgdzie te cuda można dostać. Chętnie bym powiękrzyła swoją" kolekcję". Pozdrawiam serdecznie. Halinka
Anulko,jak weszłam na Twoje forum i przejrzałam całe to oniemiałam.Moja działka jest taka uboga.Co znaczy kilka sztuk lilii do takiej ilości jak u Ciebie. Kocham mieczyki, ale Twoje lilie zapierają dech.Jeśli możesz napisz mi na PWgdzie te cuda można dostać. Chętnie bym powiękrzyła swoją" kolekcję". Pozdrawiam serdecznie. Halinka
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

masz rację,To samo zauważyłam ,że kupując kiedys rózne rośliny płaciłam ''majątek'' a teraz są tanie i jeszcze wszędzie dostępne.Myslę ,że to sprawa łatwego dostępu do tych roslin za pomocą komputerów i co za tym idzie powstawanie duzej ilości firm tym się trudniących.No cóz takie czasy mamy

- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne
wręcz nie mogę się doczekać wiosny -dzięki Wam zamówiłam "kilka"
lilli
W jakiej odległości można je bezpiecznie posadzić od róż ?
kiedy zasilić od posadzenia ?

W jakiej odległości można je bezpiecznie posadzić od róż ?
kiedy zasilić od posadzenia ?
Pozdrowionka
))

- anulka
- Przyjaciel Forum
Aga- lilie dobrze rosną przy rózach.Ja nawet wsadzam niektóre bardzo blisko i wtedy kwiaty lilii wyrastaja jakby z krzewu rózy. 2 tygodnie po posadzeniu cebul rozsypujemy wieloskładnikowy nawóz mineralny o małej zawartości azotu i mieszamy go z glebą, w ilości 20g/m2.
A ja wyczytałam gdzieś w mądrych źródłach, że lilie dobrze jest sadzić po kilka szt obok siebie. Tak właśnie posadziłam swoje i naprawdę bardzo ładnie to wygląda po zakwitnięciu. Pozdrawiam Halinka.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko taka ilość lilii to już kolekcja choć i u mnie ich ilość powiększyła się od chwili gdy częściej bywam na Forum.... to efekt spacerów po takich ogrodach jak Twój.
Lilie z dużymi kwiatami są piekne ale mnie od jakiegoś czasu urzekły te mniejsze ale za to z duża ilością kwiatów.
Jest kilka takich u Ciebie - czy znasz ich nazwy odmianowe ?
http://images39.fotosik.pl/1104/470258c70a59b297med.jpg
http://images39.fotosik.pl/1104/76c7488f240c8f0amed.jpg
Lilie z dużymi kwiatami są piekne ale mnie od jakiegoś czasu urzekły te mniejsze ale za to z duża ilością kwiatów.
Jest kilka takich u Ciebie - czy znasz ich nazwy odmianowe ?
http://images39.fotosik.pl/1104/470258c70a59b297med.jpg
http://images39.fotosik.pl/1104/76c7488f240c8f0amed.jpg
Posadź lilię dawida,miała kiedyś u mnie 50kwiatów na jednym pędzie. Lilia Schelenbaum potrafi mieć
tyle kwiatów,że wygląda jak choinka.na pewno wiele innych azjatyckich też tak obficie kwitnie.
tyle kwiatów,że wygląda jak choinka.na pewno wiele innych azjatyckich też tak obficie kwitnie.
- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Piękna kolekcja tylko podziwiać .
Wiecie może gdzie można kupić taką lilię .Posadź lilię dawida,miała kiedyś u mnie 50kwiatów na jednym pędzie.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Twoja kolekcja lilii jest cudowna.Tyle pięknych odmian relaks dla oczu przy dzisiejszej pogodzie.

Twoja kolekcja lilii jest cudowna.Tyle pięknych odmian relaks dla oczu przy dzisiejszej pogodzie.
Piękna kolekcja ale ta jedna to jest chyba lilia martagon.

Właśnie to są dwa kolory tej lilii.

Właśnie to są dwa kolory tej lilii.
- Kiri-liliomania
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 paź 2011, o 19:44

Witaj . Kolekcja do pozazdroszczenia. Mam też kilka okazów w swoim ogródku, ale w tym roku postarałam się i dokupiłam troszkę nowych. Wiosna już niedługo

Napisane: Śr 07 gru 2011 17:58
ps. awatar to jedna z moich lilijek
W świecie, gdzie życie tak naturalnie łączy się z życiem, gdzie kwiat nawet w powiewie wiatru łączy się z innymi kwiatami, gdzie łabędź zna wszystkie łabędzie, tylko ludzie budują sobie samotność.
Pozdrawiam Krysia
Pozdrawiam Krysia