Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Post »

Merghen- ja będę siać kwiatuszki w ogrodzie, pod włókniną :) Domowe roślinki przesadzone i storczyki też. Teraz będę odpoczywać ;:224 i przesadzać tylko te, które mają do mnie przyjechać...

Celinko- teraz będą się przyjmować, ruszą pewnie dopiero w marcu. Ale wtedy będą mieć, gdzie nowe korzonki rosnąć, bo w nowych doniczkach miejsca sporo ;)

Marwes- hihi...nie śniły mi się tej nocy storczysie, przynajmniej nie pamiętam. Ale dziś przyjrzałam się kilku i chyba przez noc troszku urosły...

Henryku- mam nadzieję, że tak będzie. Wiosna sprzyja takim zabiegom, a roślinki krócej "stoją" nie rosnąc.

Grażynko- cymbidium jest wsadzone w plastikową doniczkę ;) Ona jest bardziej elastyczna. Gdy korzonki znów zarosną całą doniczkę, nie pęknie jak doniczka ceramiczna.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Justynko czemu mówisz, że Twój Phalaenopsis pantherina jest chory? Ma JAKIEŚ widocznie plamy itp? Pokaż nam go z bliska proszę :)
Bryła korzeniowa Cymbidium... WOW!!!! wygląda jak jakiś mozg :;230 Takiej plątaniny korzeni to ja jeszcze nie widziałam i chciałabym zobaczyć jak dzielisz tę roślinkę :D Byś musiała chyba ciąć te "korzonki" :D

U Ciebie prawdziwe wiosenne porządki a u mnie... za oknem śnieg i mróz -15 ;:224
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

Witam, wszystkich :)
Jakie wy tu macie cuuuuuuuda :shock: Myślałam, że takie okazy są tylko na wystawacha tu proszę ;:138 Mam nadzieję, że ja też się doczekam kwitnienia moich prezencików. na razie są w fazie rehabilitacji :(
justus27 dziękuję za polecenie mi tego forumka :-) będę bacznie czytać co i jak ;)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko piękne i duże cymbidium ;:138 ;:138 świetnie sobie z tym "gadem" poradziłaś :uszy
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Monis- ja właśnie taką aurę wykorzystuję na porządki wśród doniczkowców. Gdy wyjdzie słoneczko i śneg się roztopi...wtedy wejdę do ogrodu. Storczyki pozostawię same sobie...

Obiecuję zrobić fotki Panterinie, plam nie ma na listkach. Chory jest trzon roślinki. Nie wiem na co, ale choroba się nie pogłębia od roku i nie jest zakaźna. Przynajmniej do tej pory żaden falek nie ma takich objawów, jak ten jeden.

Z cymbidium odcięłam 3 psby dla Jednego z Forumowiczów ( ale nie Storczykarzy, tylko Kaktusiarzy...mam nadzieję, że go nie Zasuszy :P ). Z boku cięłam, ale i tak nie było łatwo...

Ada- już zalogowana? Super, że tu Dotarłaś ;) Miłego czytania oglądania ;:108

Venus- ciężko było naprawdę. W pewnym momencie myślałam, że będę musiała użyć piłki do metalu do przecięcia doniczki plastikowej :;230 ;:224

Tyle odwiedzin, to na dobranoc Wszystkim, w podziękowaniu za wizyty w moim wątku, pączuszek na BC. Golden MuL ( już ma około 2cm długości :D)

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

No to nieźle jak cięłaś piłką do metalu plastik :;230 :;230 :;230 ale cóż każdy sposób jest dobry by dojść do celu :uszy co do tego czy my w ogóle zaśniemy przez ten pączuszek na BC. Golden MuL to do końca nie jestem pewna ;:152 ;:152
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

justus27 no pewnie, ze już zalogowana, a na co ja miałam czekać? ;) Poczytałam tu też o innych roślinkach i wyczaiłam kilka porad. Jak się obrobię w weekend ze zdjęciami to powstawiam zdjęcia do innych działów. Storczyki też tu zagoszczą :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Witaj Justynko po kolei czytam, pilnie się uczę i nie zawsze zostawiam komentarze bo tyle tu wiedzy, a dla oka uczta niesamowita niczym na światowej wystawie :heja . Jeszcze mylą mi się nazwy i pojęcia ale staram się sobie jakoś radzić w tej wspaniałej storczykowej dżungli :) a przecież nie samymi storczykami człowiek żyje :P ale cieszę się ze tu trafiłam ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Justynko, z Ciebie to niesamowity pracuś jest ;:108
Chyba będzie trzeba w końcu wziąć przykład i zacząć coś robić :wink:
Cymbidiumowe korzonki - szok :shock: :shock: :shock: Teraz pewnie mu lżej :wink:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

justus27 pisze:Chory jest trzon roślinki. Nie wiem na co, ale choroba się nie pogłębia od roku i nie jest zakaźna. Przynajmniej do tej pory żaden falek nie ma takich objawów, jak ten jeden.
czekam na fotki bo jeden z moich ulubieńców od roku ma plamy na trzonie i na inne się nie przenosi ale też on sam nie za dobrze wygląda :(
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko Ty przestań biegać po naszych wątkach i u siebie trochę pomieszkaj :wink: .Na pewno masz coś optymistycznego do pokazania ;:108 . Już się nie mogę doczekać ;:7 .
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Justynko ,a co słychać u Twoich ;:167 ;:167 jaśnie książęcych mości masdewali, czy kwitną , czy tylko zbierają siły i obrastają w sałatę liściową by ze zwiększoną siłą pokazać Ci piękno swych kwiatów?.
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

lucynaf pisze:Justynko Ty przestań biegać po naszych wątkach i u siebie trochę pomieszkaj :wink: .
Podpisuję się pod tym swymi łapkami ;:108
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Justynko ja też się podpisuję, pokaż co tam u Ciebie i gratuluję pączka na BC. Golden MuL. Ale to Twoje cymbidium wielgachne :shock:
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, przyjemnie ogląda się zdjęcia, na których widać nowe przyrosty, pędziki, korzonki :P
Cymbidium faktycznie troszkę się rozrosło ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”