Storczyki Katarzynki

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Moja Walentynka ma ciekawą warżkę,dopiero w sobotę zauważyłam że inne storczyki nie maja takiej
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Widzicie jakby trójkącik inne mają warżkę z wąsami alko zupełnie gładką a Walentynka taką :roll:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Kasiula :heja
Ładny łaciaty prezent walentynkowy :D Lubię takie ciapki na płatkach. A ta warżka ..., hmm może to jakiś mutancik ;:112
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj Marcinku :wit
jaki mutancik :?: on jest wyjątkowy bo trochę inny :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Woskowce miewają takie warżki ;) Są grubsze i mają soczyste kolory...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jagódko co się dziej u mnie, NIC :roll:.
Mam na ten czas 5 kwitnących
1 się waha, ma całe dwa pączki które się wykręcają ,dosłownie najpierw w każdą stronę i oczywiście od kwitnienia :;230 .Trochę nowych liści i to już wszystko .
Zastanawiam się nad kupnem keiki pasty może to zmusiłoby tygryska do poczynienia jakiś kroków a najbardziej zależy mi na keice, bo to ten któremu odpadł stożek wzrostu .To woskowiec który cudnie pachnie a właściwie pachniał :( a widzę że już coraz gorzej z nim :(
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Też nad pastą się zastanawiam.Powinnaś kupić i spróbować go rozmnożyć.Zawsze wtedy jakaś nadzieja zostaje. :roll:
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Witam cieplutko :wit w ten bardzo mroźny wieczór ;:196

Kasiu zazwyczaj tak to już bywa kto szuka ten znajdzie?.. :;230 ,tylko nie eksperymentuj na zbyt szeroką skalę z tą pastą ,z dala od męża...:;230
Kasiu wracając do Twojego falka któremu tak opadły liście to raczej nie jest normalny proces starzenia się dolnych liści (liście takie tracą turgor ,żółkną i zasychają że trudno jest je nawet oderwać od rośliny).
Twoje liście odpadły całe zielone ,a może miałaś zbyt mokre podłoże i storczyk postawiony na parapecie miał zbyt niską temperaturę i powstał zespół tzw.zimnej stopy(dzieje się tak zazwyczaj gdy parapety są ceramiczne).
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj Mareczku ;:196
Fakt może miał za mokro ale stał na półce tam jest temp.około 21st. myślę że jedyne co to może za mało światła choć na tej samej półce stoi Mark.M :D i Luna im warunki sprzyjają .Teraz skrzaty powędrowały na parapet tu z kolei mają chłodno bo koło 16 st. ale widzę że miejsca po odpadnięciu liści ładnie się zaschły ,a teraz pragną swojej kąpieli co dwu tygodniowej bo coś listki zrobiły się wiotkie (te dolne) Jurto dostaną drinka z dopingiem(odżywką) :;230 to je postawi na listki :wink:
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dopalaczem w postaci drinka podziel się z mężem ;:136 :;230 , choć storczyki na pewno też go potrzebują ,ale ja nie stawiałbym ich na oknie z tak niską temperaturą ,tym bardziej że falenopsisy to ciepłoluby które kochają ciepełko w nóżki i światełko na główkę.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiesz ja zaczynam jak mój kolega o który już pisałam ,trudno albo pasuje albo nie czyli stoją na tym zimnym parapecie i niech się cieszą, niedługo ma być cieplej :;230 . A tak na poważnie to moje bliźniaki ,pechowiec i białaske oczywiście jak nie kwitną to właśnie na tym zimnym parapecie stoją i już ile to będzie bo rachubę straciłam trzecie lub czwarte kwitnienia na bliźniakach na białasku drugie pechowiec pierwszy raz u mnie kwitnie .Oczywiście jak już pedzik urośnie i zaczynają pokazywać się pączki to idą do cieplejszego pokoju .Więc co mam o tym myśleć .
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli okienko to jest strefą odpoczynku i wyciszenia się po szaleństwach storczyka wpostaci kwitnień .
Ja na takie okna stawiam chłodoluby jak dendrobium nobile ,restrepie i sediree na noc.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Mareczku :shock: to Ty tyle parapetów masz że możesz przestawiać na odpoczynek na noc, czy coś źle zrozumiałam ?
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dobrze zrozumiałaś ,tak mam taką możliwość przestawienia moich chłodolubów na noc na parapet w mniej ogrzewanym pokoju specjalnie dla tego celu.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No proszę Mareczku jak Ty kochasz swoje storczyki nie każdemu by się chciało przestawiać je co wieczór z parapetu na parapet .Teraz już wiem z kąt u Ciebie takie piękne kwitnienia tak ciekawych storczyków :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Ponieważ u mnie kwitnących niewiele dzisiaj pokażę wam moją zieleninkę :D
ObrazekARTUR ma kilka nowych listków i dwie maleńkie nowe rozetki
ObrazekGRACJEN rośnie sobie spokojnie też ma malutka rozetkę która nieśmiało wygląda .Ostatnio zauważyłam że Gracjan pokazuje mi kiedy muszę go napoić :roll: Najstarsza rozeta zaczyna sie pokładać i to jest znak że omdlewa z pragnienia :roll: ObrazekLUNA też pomaleńku sobie rośnie i rozprostowała listki :D
Obrazek cambria wypuściła drugą psb i ma kilka nowych liści
Obrazekoncydium ,przyrost ładnie rośnie i cały czas trzyma dobrą formę, jest ślicznie grubiutkie :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”