Wiejski ogród Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy

Post »

Ewuś jak zdrówko...przepędzłaś grypsko :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozwoliłam sobie wpaść do Twojego królestwa z mojego ogrodu POD LASEM. Jestem nowicjuszką w tym "zakonie kwiatowym", choć odwiedzałam Wasze ogrody od kilku miesięcy incognito. Teraz mogę zachwycać się "oficjalnie". Ogród piękny. Ale kot - cudo :roll: Adrianna też ma piękną kocicę, znam ją osobiście! Nawet miałam zaszczyt trzymać ją na kolanach. Dziś od rana prószy śnieg i byłoby dobrze żeby kilkucentymetrowa kołderka została.

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu czyż byś chora była nie daj się bo wiosna tuż tuż według obliczeń Tosi... :;230
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Skorpionku, Fragolciu czuję się już lepiej, choć został mi jeszcze paskudny kaszel. Czekam z niecierpliwością na wiosnę :wit ;:196
Jolu z Izer witam w moim skromnym ,wiejskim ogrodzie :wit i zapraszam częściej :D
Adrianny kicia jest piękna, a mój łobuziak spokojnie nie posiedzi.
U mnie kołderki śniegowej nie ma, tylko raczej takie cienkie dziurawe prześcieradło i do tego mrozik :?
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo , musisz pocerować prześcieradło :lol:
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu przy tym mrozie , to igła by mi do palców przymarzła :D W tej chwili jest -5 , a z nieba pruszy wojskowy śnieg.
Wojskowy, to taki co drugi wystąp. Może mi te prześcieradło zaceruje, choć trochę w to wątpię....
Wspomnień nadszedł czas
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2010, o 14:50

Post »

Ewo :wit ja też już mam dosyć tej paskudnej zimy ;:14 już by sobie
poszła do morza a tu zimno i ma być jeszcze zimniej ;:223.
Dobrze ,że już wracasz do zdrowia.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Wyczytałem ze masz problem z kretami ,czy próbowałaś dźwiękowego odstraszacza .Znajomy zastosował ,podobno działa ,krety uciekają lecz nie jest zbyt miły dla własnego ucha ."Telewizja kłamie ",ale od poniedziałku ma być cieplej,tak zapowiadają wróże od pogody .Niech im się sprawdzi .
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p
Od: 7 lut 2011, o 17:41

Post »

Ewo masz cudownego kota ;:138 ale by mi pasował do naszego ogrodu :D
Mamy czarne psy, czarne kury a taki kotek na kolanka do pogłaskania to sama rozkosz.
Ale tylko pomarzyć mogę o takim kocie bo nasze psy na widok kota dostają białej gorączki :lol:
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Roma
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Mój pies miał szalenie rozwinięte poczucie własności. Kompletnie nie przeszkadzały mu koty wygrzewające się na podwórzu. On ich porostu nie dostrzegał, ale jeśli któryś wlazł na maskę, na autko i tam zażywał ciepełka, a pies to zobaczył, to atak był natychmiastowy.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysztofie moje psiny żyją w całkowitej zgodzie z kotem. On też lubi wygrzewać się na masce samochodu, co z kolei nie za bardzo się podoba mojemu mężusiowi :;230
Romo mój kot garnie się do wszelkich psów, bo te nasze bawią się z nim. Raz nawet poszedł w odwiedziny do sąsiedzkiego owczarka :shock: , a ten za kotami nie przepada, za co mój kiciuś prawie życiem przypłacił. Jak się wylizał, to natychmiast wybrał się napuszony z kolejną wizytą. Na szczęście w porę to zauważyłam :;230
Aleksanderku oby Twoja przepowiednia się sprawdziła, bo zimno okropne i coś mi się zdaje ,że sporo roślin ucierpiało :?
Krety to moja zmora.Próbowałam różnych sposobów i choć czasem wynoszą się z jednego miejsca, to natychmiast pojawiają się w innym :evil: Dźwiękowy odstraszacz ma sąsiadka i twierdzi, że nic nie daje :? Oprócz kretów posiadam również stado nornic, które systematycznie dokarmiane nadal wyjadają wszystko co się da. To urok ogrodu na wsi, gdzie u sąsiadów są pola uprawne.
Ewuniu ja też już nie mogę się doczekać wiosny ;:108
Moje zdrowie pozostawia wiele do życzenia, ale jakoś to będzie i oby tylko do wiosny :wit ;:196
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Ewakora pisze: Moje zdrowie pozostawia wiele do życzenia, ale jakoś to będzie i oby tylko do wiosny :wit ;:196
W bólu z Tobą łączę się! ;:224
Byle do wiosny , odżyjemy i zapomnimy ,
co dolega , i co strzyka nas! :lol:

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moja Sisi również lubi koty ,ale pewnego razu nadziała sie na wielkiego kocura ,który rościł sobie prawo do terenu i za nic nie chciał przepuścić wejścia na jego włości . No gdyby nie mąż niewiadomo jakby się to skończyło oczywiście dla niej . Może jednak ta wiosna przepędzi zimę zauwazyłam pąki na drzewach czyli coś powoli się rusza
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia !
Pozwól, że wkleję tekst z wątku o truskawce. Tam rozmawialiśmy o odstraszaniu kretów. Kilka, kilkanaście takich wynalazków może rozwiąże Twój problem z kretami. Na Łódzkie krety działa.

krzysztofkhn napisał(a):
Jeśli pozwolisz.
"Wbity metrowy pręt zbrojeniowy, a na niego nasadzona plastikowa butelka po mineralnej. "
To, w tej butelce wytnij, w dolnej jej części cztery otwory 3 x 3 cm / trzy ścianki, czwartą pozostaw / i odegnij je na zewnątrz , tak aby powstało coś w rodzaju dziecinnego wiatraczka.
Taka butelka cały czas się kręci, szumi, puka. Odstraszacz ten podejrzałem będąc na spacerze. Fajny patent.

No jasne, że pozwolę, a nawet napiszę, że zalecam.
Dzięki za pomysła, ale Właścicielka Działki czytając, co płodzę stwierdziła, że przecież właśnie tak robi. Wytłumaczyłem WD, że to moja wina wynikająca z nieprecyzyjności mojej wypowiedzi. Właścicielka Działki nakazała mi wytłumaczenie, w jaki sposób Ona to robi. No to czynię zadość prośbie/nakazowi Właścicielki Działki: otóż metodą prób i błędów doszła do optymalności. Z moją pomocą polegającą na wywierceniu w dnie plastikowej butelki dziury, a następnie wycięciu w jej bokach skrzydełek w ilości trzech sztuk, sama nakłada butelkę na wbity pręt zbrojeniowy, któremu zresztą sama wybiera miejsce.
Wytłumaczyła mi, że dziura w dnie jest o tyle ważna, że gdy robiła odwrotnie (tzn. nakładała butelkę na pręt przez szyjkę), to butelka nie chciała sie kręcić, bo pręt zahaczał się o dno butelki. Oj coś mi się wydaje, że znowu się zakręciłem. Ale nic to, wszystko się wyjaśni, jak zdjęć parę wrzucę.
Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomyliłem się to jest w wątku : "wiata i jednocześnie domek dla dziecka na dachu".
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”