Moje zielone hobby
-
- 10p - Początkujący
- Od: 21 lut 2011, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje zielone hobby
Przystojniaczek jak się patrzy, powodzenia dla nowych siewek :>
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
no u ciebie to już wiosna na całego
słonka zyczę i oby roslinki szybko rosły 

Faktycznie niezły przystojniaczek
Mam fiołka o kwiatach dokładnie takiego samego ubarwienia, ale niestety moje są o jakąś jedną trzecią mniejsze 

kinia22 u mnie pelargonie wystrzeliły dosłownie po 3 dniach wiec póki co uznaje, ze są łatwe w "uprawie" może miałaś stare nasionka...
Dziękuje wam ze wszystkie echy, ochy i achy!!!
Moje zielone ego zostało połechtane i nabrałam chęci na więcej zielonego
A, ze z utęsknieniem czekam na wiosnę, kupiłam sobie wiosenne doniczki na dobry początek

A w jednej z nich zamieszkały szczepki pokrzywek,które zaczynają puszczać korzonki i również wypatrują wiosny

Dziękuje wam ze wszystkie echy, ochy i achy!!!

A, ze z utęsknieniem czekam na wiosnę, kupiłam sobie wiosenne doniczki na dobry początek

A w jednej z nich zamieszkały szczepki pokrzywek,które zaczynają puszczać korzonki i również wypatrują wiosny

Większość bylin które wysiewam o tej porze zakwita tego samego rokumojsze pisze:
NIEZAPOMINAJKI -kilka dni młodsze, najpierw je wysiałam, a potem przeczytałam ze w tym roku mi nie zakwitną![]()

- fiołek afrykański
- 100p
- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
prześliczne te doniczki, gdzie takie dostałaś ??
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Gratuluję tak udanego zakupu.
Pokrzywki niech szybciutko rosną.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
oby bylabym wtedy szalenie zadowolona!!! Bo jak nie zakwitną będzie mi brakować tego koloru w doniczce...tija pisze:Większość bylin które wysiewam o tej porze zakwita tego samego rokumojsze pisze:
NIEZAPOMINAJKI -kilka dni młodsze, najpierw je wysiałam, a potem przeczytałam ze w tym roku mi nie zakwitną![]()
więc nie jest powiedziane że niezapominajki nie sprawią Ci niespodzianki
U nas przy autostradzie 22 w dolar treefiołek afrykański pisze:prześliczne te doniczki, gdzie takie dostałaś ??

O tym samym pomyślałam jak weszłam z nimi do domu... na razie włożyłam do nich kwitnące fiolki i ta pokrzywę... ale już widzę ze czeka mnie zmiana bo te fiolki jakoś tam nie pasują...heliofitka pisze:Niesamowite doniczki upolowałaś...niczym obrazy...tylko, co w nich posadzić

Rosna jak szalone... ogołociłam cały krzak, stary korzeń wyrzuciłam i postawiłam na młode pokolenienuta23 pisze:Gratuluję tak udanego zakupu.![]()
Pokrzywki niech szybciutko rosną.

Bardzo oryginalne te osłonki. Jeszcze takich nie widziałam (a zaznaczam, ze w działach z doniczkami potrafię jednorazowo spędzić nawet 2 godziny
)

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Noo, przez ocean to trochę za daleko, żeby po doniczki poleciec
Ale spodobały mi się szalenie.
Ja posadziłabym w nich jakieś zielone niekwitnące roślinki. Tak dla kontrastu, bo same są bardzo kolorowe i wesołe.

Ja posadziłabym w nich jakieś zielone niekwitnące roślinki. Tak dla kontrastu, bo same są bardzo kolorowe i wesołe.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- fiołek afrykański
- 100p
- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
no to chyba chciałaś mnie dobić...
do Ameryki to się raczej nie wybiorę ;) ale prześliczne są, też bym proponowała niekwitnące w nich posadzić ;)

elcia1974 pisze: Ja posadziłabym w nich jakieś zielone niekwitnące roślinki. Tak dla kontrastu, bo same są bardzo kolorowe i wesołe.
i tak tez zrobięfiołek afrykański pisze: też bym proponowała niekwitnące w nich posadzić ;)

A tutaj przedstawiam wam obrazek pt."walka o miejscówki przy oknie

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Pianino tonące w zieleni wygląda naprawdę ładnie.
My kwiatomaniacy właściwie z wszystkiego potrafimy
zrobic oryginalny kwietnik.

zrobic oryginalny kwietnik.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.