Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

AGNESS pisze: bo ja taka sroka jestem wciskam roślinki wszędzie gdzie sie tylko da i mimo, że najbardziej podobają mi się roślinki sadzone w dużych grupach, to ja tak nie mogę, bo zbyt dużo mi się podoba A jak się podoba, to trzeba posadzić a jak nie ma gdzie, to inną roślinkę trzeba odchudzić, żeby zrobić miejsce
Jak ja Cię dobrze rozumiem... ;:136
:;230 :;230
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:112
sadząc na nową rabatkę moim założeniem było posadzić mniej a w większych grupach.. i co? i wielkie zagęszczenie w ciągu sezonu :;230
a wiosną to motyki nie wetknę ;:224 chyba gwoździem będę gracowała :;230
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To chyba problem nas wszystkich.U mnie od założenia,że bedzie tylko trawa i wkoło tuje zaczyna robić się busz.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu, Marciu, Małgosiu jak ja się cieszę , że nie tylko ja tak mam 8-) :lol: Teraz nazamawiałam róż i nie mogę spać, bo ciągle kombinuję, gdzie je wetknę :roll: Jest ciasno, a ja naprawdę nie mogłam się im oprzeć. I jeszcze żeby było weselej to wiele z nich to wielkie parkowe krzaczorki, chyba nie myślę racjonalnie....ale one takie piękne ;:223 Chyba będę musiała mocno debatować z moją mamą, która nie pozwala mi ruszyć kawałka ogródka, na którym rosną truskawki i malinki, żeby troszkę ustąpiła pola ;:224 :;230

....słoneczne wspomnienia....

Topinambur- kolejne paskudztwo które masakrycznie trudno wytępić- ale jakie piękne 8-) 8-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Parkowe podobają mi się najbardziej, mam 3 , ale jedna to chyba bedzie niewypał.Byłam u znajomych i przed domem leżała taka pociachana łopatą do wyrzucenia.Myślałam,że go rozszarpię.Zamiast zadzwonić to bym sobie wykopała i może można by ją uratować, to tak fatalnie ja poptraktowali. Niby coś tam wypuściła,ale myślę,że to będzie dziczka bez kwiatów.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

AGNESS pisze:Teraz nazamawiałam róż i nie mogę spać, bo ciągle kombinuję, gdzie je wetknę :roll: Jest ciasno, a ja naprawdę nie mogłam się im oprzeć. I jeszcze żeby było weselej to wiele z nich to wielkie parkowe krzaczorki, chyba nie myślę racjonalnie....ale one takie piękne
Też nie myślę w tym temacie racjonalnie, ale cóż...trzeba się z tym nauczyć żyć :;230 Jakieś szczególne zamówiłaś?
Piękna sesja Topinamburu, nigdy nie widziałam tej rośliny, chociaż wiele o niej słyszałam.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

dziewczynki a kto na forum myśli racjonalnie kiedy panuje nieuleczalny wirus "chciejstwa, to mi się podoba, oj ja to chce mieć itp." wiem po sobie dostaję małpiego rozumu i wiecie co :?: :!: zauważywałam, że każdej roślinki żal mi wyrzucić ;:14

Róże to temat rzeka, też nazamawiałam pocieszam się tylko tym, ze mam jeszcze dużo miejsca :;230 uwielbiam duże krzaki róż

dzięki za słoneczniki aż się zrobiło weselej, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu no faktycznie szkoda, a tak rózyczka praktycznie na straty...mam nadzieję, ze jednak wypuści zaszczepiony pęd, nie dziku. Już niedługo się o tym przekonamy 8-)

Andrzeju, ja jak na razie jeszcze przegrywam z topinamburem 8-) :lol: ale na szczęście są to pojedyncze roślinki. Tak więc nie problem wyrwać jak się pokaże :roll: Jest naprawdę piękny i strasznie żałuję, że muszę się go pozbyć, ale naprawdę mój ogródek jest zbyt mały dla takich ekspansywnych roslinek :(

Vita ja zakochałam się w angielkach :roll: :lol: i na takie poluję, ale zamówiłam również kilka innych. Mn. Pilgrim, Golden Celebration, Sheakespeare 2000, Chippendale, Augusta Luise, Louise Odier, Auarell, Don Juan. New Dawn, Graham Tomas, Chopin, Corel, Derbby, i jeszcze kilka innych :D
Topinambur rozłazi się jak szalony, ciężko go usunąć , ale jest taki śliczny, że aż żal :roll: :lol:

Aniu no właśnie, masz całkowitą racje, jeszcze dodatkowo żal pozbyć się czegoś, co już rośnie jakiś czas. Mnie ratuje tylko to, jak roślinka jest już bardzo rozrośnięta, wtedy wystarczy ja odchudzić 8-) :lol:
Zazdroszczę Ci miejsca na róże 8-) ja będę musiała bardzo kombinować, żeby je gdzieś umieścić ;:223
x-d-a

Post »

Agnieszko, ja mam w swoim ogrodzie topinambur - ładnie wygląda kwitnący jesienią, ale jak się go nieopatrznie posadzi nie tam, gdzie trzeba to może uprzykrzyć życie...Podobno oprócz żółciutkich kwiatków ma jadalne bulwy czy korzenie :roll: Nigdy nie próbowałam, ale gdzieś czytałam...
Róże zamówiłaś piękne; mam jedną z nich Augustę Luizę i jest naprawdę zjawiskowa :D
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja muszę sobie topinambur posadzić.
Jest cudny, i wysoki.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Topinambur jest nie tylko ładny, ale również wskazany ze względów zdrowotnych,
warto go posadzić i wykorzystywać kulinarnie :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Pięknie i wesołe żółte słoneczka pokazałaś :wit

Lista zamówionych róż imponująca ! Będzie co podziwiać w sezonie ;:224
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Agniesiu chyba Ty pięterko w ogródku zastosujesz ...mimo jesiennej pory to widziałam że cały już pięknie urządzony-no jakieś delikatne wstawki by się zmieściły ale czytając o Twoich zakupach ;:7 to moje zamówienia jak kropla w morzu ;:223
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

AGNESS pisze:
Eluś
Szkoda, ze wcześniej nie zgadałyśmy się o trojeści, bo wysłałabym Ci sadzoneczki, teraz sie jej pozbyłam i już nie mam czym się podzielić :?
Aguś dzięki za chęć dzielenia się ;:196 u mnie to jest tak....że jak czegoś szukam nie ma :roll: zawsze wpadam na to przypadkiem przy okazji zakupu czegoś ;:224 wtedy zastanowienie czy ja to mam no i zdziwienie że o wreszcie znalazłam :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś Augusta Luisa zauroczyła mnie jak tylko ją zobaczyłam po raz pierwszy, jest przepiękna. Zamówiłam 2 krzaczki, posadzę je w różnych zakątkach ogrodu, żeby natykać się na nią spacerując :D
Topinambur faktycznie jest jadalny, ale ja nigdy nie próbowałam 8-) :lol:

Dawidku, jeśli tylko masz miejsce to topinambur faktycznie przepięknie wygląda i wspaniale zdobi ogród. Widoczny jest już z daleka :D

Eluś dziękuję za linka :D faktycznie jest wart posiadania, jeśli tylko są możliwości w ogródku :D

Aguś , mam nadzieję, że różyczki już w tym sezonie pokażą choć po kwiatuszku 8-) :lol:

Aguś ja tak mam, że jestem w ,, gorącej wodzie kąpana,, i jak coś chcę to na maxa, żeby jak najwięcej zrobić, a później pozostanie już tylko pielęgnacja, bez żadnego dokupowania 8-) :lol: Jak wcisnę te wszystkie różyczki- nie wiem- coś będę musiała wykombinować ;:224 :lol: ale naprawde zauroczyły mnie i nie dałam rady sie oprzeć ;:223

Eluś mam nadzieję, ze trafisz gdzieś przy okazji na trojeść ;:196 Faktycznie często tak bywa, ze jak czegos szukamy, to nie można nigdzie dostać, a później spotyka się to przy okazji :D

....kolorki ze skalniaka ....

Dębik ośmiopłatkowy
Obrazek

Kulnik
Obrazek

Mazus
Obrazek

Mydlnica
Obrazek

Wilczomlecz mirtowaty
Obrazek

Obrazek