Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kózko, ja też słuchałam, ale tak byłam zajęta pisaniem w innych wątkach, że w końcu nie dałam Ci znaku życia :D Teraz więc dziękuję za linkę i pozdrawiam serdecznie (równie serdecznie w nowym, jak w starym roczku :D).
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ulko, troszkę się spóźniłam, ale posłuchałam :D Pięknie ilustrowana piękna piosenka! ;:215
Niech Twój świat będzie równie piękny w Nowym Roku!
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chatte!! Co tam spóźnienie!!!! Ważne ,że ten chyba dla mnie najpiękniejszy utwór ( no może jeszcze ze dwa inne w rywalizacji) podoba Ci się!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A jo mogłach posłuchać ;:88 ----posłuchałach :lol:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Urszulko ale się zadekowałaś. :D
Przepiękne okolice....ta przestrzeń...ta rzeka i łąki. Jest tak swojsko i swobodnie.
No i domek śliczny drewniany i widać bardzo funkcjonalny. Nie dziwię się, że Cię tam tak ciągnie i że nie możesz się marca doczekać.
Naogladałach się i smaku mi narobiłaś na wiosnę....
Poza tym masz piękne roślinki a jak jeszcze teraz w zimie to wszystko rozplanujesz to na wiosnę nie bydzie Ci rady dziołszko złoto.
Ciekawe co to masz za rarytasy ....te grzybki marynowane ( po kaszubsku czy jakieś...) :?:

Pozdrawiam i pa :D
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu!!! Posłuchałaś i podobało Ci się??? jeśli tak to bardzo sie cieszę!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Elizabetko!!! Masz rację miejsce do dekowania super!! Nie moge sie już tego marca doczekac!!! Tuptam tymi kozimi radkami i łaże w necie po szkółkach by coś taniego zachatrusić na wiosnę!!!! Pazerne kozy na zielone!!!!!!!!!!!!!!!
PS.O kaszubach na priwa patrz :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Uluś, a znalazłaś coś ciekawego, pochwal się troszkę!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Melduję, że byłam z wizytą .. Szukałam obiecanego Mainau, ale nie znalazłam buuuuu ... ;:98
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu!!!! Na Mainau trzeba poczekać!! Niestety!!! Siostra zeskanuje zdjęcia i mailem mi podeśle a wtedy tekst wstawię....Wiem, ze w necie sporo zdjęć z Mainau ale to nie to samo :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witaj Ulu :)

Widzę, że bardzo romantyczna duszyczka z Ciebie :) Ja też lubię ten utwór, ale nastraja mnie mocno nostalgicznie :)
Uleńko, co kupujesz teraz w tych szkółkach? Podziel się wiadomościami :) Jestem ciekawa, bo mam ostatnio tę samą pasję, co Ty. Część zakupów zrobiłam też tak, że przesyłki przyjdą dopiero początkiem kwietnia :) Ależ będziemy sadzić ! ;:1
Reposit-10

Post »

koza pisze:Aniu!!!! Na Mainau trzeba poczekać!! Niestety!!! Siostra zeskanuje zdjęcia i mailem mi podeśle a wtedy tekst wstawię....Wiem, ze w necie sporo zdjęć z Mainau ale to nie to samo :lol:
Dzięki Ulka . Pewnie, że poczekam :D :D . (W necie już podglądałam :wink: )
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miło Miwia , ze wpadłaś do mnie :lol: :lol: :lol:

Nasionka, które czekają na posianie to przede wszystkim dary od moich przyjaciółek!!
Mam przed sobą:
- stokrotkę afrykańską białą,
- cerinte,
- dziwaczek różowy, biały oraz żółty,
- chelone,
- wilczomlecz białobrzegi,
- kleoma ciernista,
- trawa "kocie ogonki",
- rycynus,
- dziewięciosił
Sporo innych zabezpieczyłam na ranczo ale nazw nie podam , bo mogłabym coś pokręcić!!!!
Na pewno dużo słoneczników ozdobnych , titonii oraz fasoli ozdobnej pnącej - to z własnych zbiorów :lol:
W ubiegłym roku posiałam ( i zebrałam nasionka ) z najciekawczych roślinek z tzw. "Kompozycji niebieskiej" . Czeka też "Kompozycja czerwona" !!!!
Jeszcze pewnie sporo kupię

:lol: np.gwiezdny pył, aksamitki , porcelankę, astry.....
Tradycyjnie na warzywniak różne rzodkiewki, rzepę, sałaty, ogórki..... Nie posadzę normalnych pomidorów ( w ubiegłym roku NIEWYPAŁ!!!!! - zdrewniały nim dojrzały), ale coctailowe będą (dobre z poprzedniego sezonu doświadczenie)
:lol:
Jesienią posadziłam sporo cebul tulipanów , narcyzów i żonkili itp. Mam nadzieję na efekty wiosną (nie zapeszyć!)
:lol:
Chcę kupić : tamaryszek i inne krzewy którymi Grigorij mnie zauroczył!!! Ale nie kupię przez internet , bo klimat u mnie specyficzny!! Raczej ogrodnictwa z Koniecpola i Włoszczowej w marcu wzbogacę!!!!
W moim ogrodzie muszą się też znaleźć w tym sezonie paprocie ogrodowe (bo je kocham , a nie mam) i piękne ozdobne trawy, które zachwyciły mnie na forum.
No i kilka krzaków róż !!! na razie rosną tylko trzy i wszystkie czerwone.Pora im koleżanki w innych barwach dołączyć :D
Jutro napiszę o innych planach ;:2
aha!! Dzis odwiedziłam centra handlowe typu Castorama itp. z myślą o wykończeniu łazienki i piętra ,a przy okazji na działy ogrodnicze weszłam. I co ? I kicha!!!!!!! Tam jeszcze gruby ,zimowy sen!!!!! Żadnych nowych nasion (jakieś ubiegłoroczne resztki).....
Ulka buziaki przesyła
Reposit-10

Post »

Nooo... plany masz wieelkie, Kózko ! Widzę, że te zamówione krasnoludki będą potrzebne :lol: ..
Czytałam u Izy, że raduje Cię prognoza pogody ? Pewnie nie czytałaś (wkleiłam u siebie) - poczytaj ;:11

http://www.twojapogoda.pl/encyklopedia/ ... zonowa.htm Obrazek
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Ula :D Aż mi się kolorowo przed oczami zrobiło :) Już widzę oczyma wyobraźni, jak będzie Twoja przestrzeń ;) wyglądać :). Ja wczoraj wpadłam do ogrodniczego, ale cała kolekcja nasion tylko z firmy L., z którą miałam kiepskie doświadczenia tamtego roku. Ale miły pan obiecał mi na środę sporo nasionek z innej, sprawdzonej firmy. Jak mi pokazywał zamówienie, to aż oczki mi się zaświeciły :) Co do krzewów, to popieram kupownie wychodowanych na "własnym" terenie. Cały sezon trzymałam się tej zasady, ale jak weszłam na Allegro i zobaczyłam takie piękne złotokapy i tamaryszki, to nie mogłam sobie odmówić :oops: Ja już nie chcę tej zimy :evil:

Pozdrawiam
Mirka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kózko przeczytałam o Twoich planach, bardzo duże. Nasion tyle nazbierałaś, można już sobie wyobrazić jak Twoja przestrzeń będzie wyglądała wiosną i latem :roll: :roll: Masz rację co do zakupów nasion w hipermarketach, nie ma jeszcze wyboru, byłam w Castoramie ,a tam wiszą niedobitki nasion zeszłorocznych. W sklepach typowo ogrodniczych są już kolekcje nasion. Wiem bo poprosiłam moją mamę i wysłałam na szpiegi, Ona uwielbia chodzić po sklepach w przeciwieństwie do mnie. Dzisiaj wybieram się z moim sponsorem do ulubionego ogrodniczego, zrobiłam listę nasion kwiatów myślę ,że na pewno coś kupię. Chyba, że dostanę wzrokowej głupawki i kupię wszystko, ja w takich sklepach zachowuję się jak nawiedzona :twisted: :twisted:
Życzę Ci powodzenia w realizacji Twoich zamierzeń, rób zdjęcia zazdroszczę Ci Twojej przestrzeni do zagospodarowania, tam możesz sie spełnić. POWODZENIA :P :P :P :P :P
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”