Marzeno dziękuję bardzo myślę że się uda, największy problem będę miała z mężem
jak go urobić

aby podjął się zbudować folię taką 6 x 4 m.
Ewo tego miejsca do nasadzeń to mi brakuje. Nie mogę wchodzić bardziej w linie trawnika bo na obrzeżach są zainstalowane automatyczne podlewaczki. Marzy mi się duża kępa różnych traw ale nie mogą znaleźć miejsca aby były ładnie wyeksponowane.
Wandziu cieszę się z twoich odwiedzin,

nie ukrywam że czekałam na Ciebie, jesteś moim guru od Ema i na pewno będę miała wiele pytań do Ciebie. Jeżeli chodzi o nasadzenia to zaczęłam od planu. Najpierw pomierzyłam miejsca gdzie chcę nasadzać, następnie rozrysowałam to w skali na kartce. Poszukałam wiadomości do jakich rozmiarów będą dochodziły drzewa i krzewy w przyszłości, następnie powycinałam kółka różnej wielkości opisując jaka to roślina i zaczęłam rozstawiać je na kartce. Zaczęłam od najwyższych drzew w tle czyli od srebrnych świerków ( 4 m jeden od drugiego, w przyszłości powinny się połączyć) a następnie przechodziłam do coraz to niższych i zwracałam uwagę na kolory aby nie były te same koło siebie. Po nasadzeniu wyglądało to bardzo nieciekawie i w wolne miejsca nasadzałam różne byliny aby nie było tak pusto. Nasadzałam jeszcze tanie krzaczki które po3 latach przesadzałam nad staw. W tej chwili w środku od spodu wycinam gałęzie od iglaków i robię " labirynty" gdzie dzieciaki z łatwością mogą się bawić w chowanego no i kurki z pawiami mają swój rajski ogród.
Wiosną pokarzę wam jak wyglądają podcięte iglaki.
Agata dzięki za odwiedziny
1 rok po nasadzeniu
3 lata
4 lata
5 lat
8 lat
10 lat