Henryk - moje kaktusy i sukulenty
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty
Witaj Henryku, a może byś zrobił małą aranżację kilku twoich kwitnących okazów i nam ją pokazał. Bardzo jestem ciekawa, jakby to wyglądało na zbiorczym zdjęciu. A powiedz mi, jak ustawiasz swoje kaktuski w domu? Ja moje kwitnące storczyki stawiam na wyeksponowanym miejscu, a inne są raczej usuwane dalej z zasięgu wzroku. Czy u ciebie jest podobnie? Czy starasz się robić jakieś kompozycje z dobranych kształtów lub kolorów?
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
Piękne rośliny i kwiaty Panie Henryku
.
Jestem pełen podziwu.
Finalizując mój post napiszę tak:
Ręka Speca cuda czyni
. Masz Pan rękę do tych roślin.

Jestem pełen podziwu.
Finalizując mój post napiszę tak:
Ręka Speca cuda czyni

Pozdrawiam, Darek.
Henryku, pokazałeś gymno.. w tych najciekawszych kolorach. odcienie moreli, brzoskwini.. tak jak lubię
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zdjęcia i cudowne rośliny
Ach, coraz bardziej nie mogę się doczekać, aż nasze kaktusiki wrócą do takiej kondycji
Zawiesiłem oko na G. acorrugatum, te powywijane ciernie robią wrażenie.
@Panama: G. saglionis to gigant wśród Gymnocalycium, potrafi dorosnąć do pół metra średnicy, czego Ci życzę oczywiście i pięknego bukieciku kwiatów, jakie to można zobaczyć w sieci

Ach, coraz bardziej nie mogę się doczekać, aż nasze kaktusiki wrócą do takiej kondycji

Zawiesiłem oko na G. acorrugatum, te powywijane ciernie robią wrażenie.
@Panama: G. saglionis to gigant wśród Gymnocalycium, potrafi dorosnąć do pół metra średnicy, czego Ci życzę oczywiście i pięknego bukieciku kwiatów, jakie to można zobaczyć w sieci

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
No cóż, większość gymnaków na tym świecie właśnie teraz ma najlepszy okres wzrostu w całym roku. Poniżej fotka zrobiona raptem 36 dni temu.

TB189.1 Gymnocalycium armatum

TB189.1 Gymnocalycium armatum
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Dziękuję Wam za odwiedziny i ciepłe słowa.
Tak więc nic z tego.
Kaktusy trzymam TYLKO na balkonie - w domu nie mam ani jednego. Generalnie stoją rodzajami - też jako że jestem systematyczny to w jednakowych doniczkach te podobnej wielkości koło siebie. Nie eksponuję ich w żaden sposób - one stoją na tym samym miejscu nie przestawiane cały rok! Co będę tłumaczył - wygląda to mniej więcej tak:

Nie jestem specem od obróbki zdjęć - ba, nie mam też na to czasu, niestety.może byś zrobił małą aranżację kilku twoich kwitnących okazów i nam ją pokazał. Bardzo jestem ciekawa, jakby to wyglądało na zbiorczym zdjęciu.

Wando - to jest zupełnie inna bajka! Storczyki masz ślicznie wkomponowane, widziałem przecież i podziwiałem nieraz.A powiedz mi, jak ustawiasz swoje kaktuski w domu? Ja moje kwitnące storczyki stawiam na wyeksponowanym miejscu, a inne są raczej usuwane dalej z zasięgu wzroku. Czy u ciebie jest podobnie? Czy starasz się robić jakieś kompozycje z dobranych kształtów lub kolorów?
Kaktusy trzymam TYLKO na balkonie - w domu nie mam ani jednego. Generalnie stoją rodzajami - też jako że jestem systematyczny to w jednakowych doniczkach te podobnej wielkości koło siebie. Nie eksponuję ich w żaden sposób - one stoją na tym samym miejscu nie przestawiane cały rok! Co będę tłumaczył - wygląda to mniej więcej tak:

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Henryku, mówiąc o aranżacji, nie myśłam absolutnie o komputerowej obróbce zdjęć! Tylko o ładnym ustawieniu obok siebie kilku kwitnących okazów. Nie wiedziałam, że ich nie ruszasz z miejsca. Myślałam, że skoro robisz zdjęcia poszczególnym egzemplarzom, to ciekawe byłoby zobaczyć je po kilka razem zestawionych kolorystycznie
Wiadomo, że ze storczykami i fiołkami to trochę inna sprawa, gdyż są bardziej mobilne.
No ale kolekcje rządzą się innymi prawami i ja to rozumiem. Twoja jest rewelacyjna. Pozdrawiam.

No ale kolekcje rządzą się innymi prawami i ja to rozumiem. Twoja jest rewelacyjna. Pozdrawiam.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
..."wiosenno - letni krajobraz" w typowy zimowy poranek, aż się cieplej robi i poprawia się humor na taki widok 

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
Znowu coś dla mnie 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ta zbiorowa fotka bardzo ale to bardzo zachęcająca na wtopienie się w świat kłujaków 

Henryku, dziękuję za odwiedziny. Poczułam się zobowiązana i zajrzałam do Ciebie, ale Twoja kolekcja to już nie kolekcja, a jakieś muzeum :P
Aha, byłabym wdzięczna za identyfikację tego mojego nowego dużego kaktusa, niestety nie mam pojęcia co to ;) Dzięki i pozdrawiam.
Aha, byłabym wdzięczna za identyfikację tego mojego nowego dużego kaktusa, niestety nie mam pojęcia co to ;) Dzięki i pozdrawiam.