Moje ogródki - Gucia.
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i od tego przesadzania słabiej kwitła roślinka musi troszeczkę się rozrosnąć ale na następny rok powinna pięknie kwitnąć
piękny orlik a te fioletowe kwiatuszki to co to szybko się rozrasta :P
A co do śmieci to Ci współczuje , koło mojej działki leśnej też zaczyna jeździć coraz więcej samochodów aż strach pomyśleć jakie niespodzianki będą na razie tylko podrzucili mi nie uwierzycie co dobrze usiądźcie .... między drzewami stoi tapczan... dawno nie byłam na działce więc może już jest tylko materac bo resztę ktoś zabrał do spalenia

A co do śmieci to Ci współczuje , koło mojej działki leśnej też zaczyna jeździć coraz więcej samochodów aż strach pomyśleć jakie niespodzianki będą na razie tylko podrzucili mi nie uwierzycie co dobrze usiądźcie .... między drzewami stoi tapczan... dawno nie byłam na działce więc może już jest tylko materac bo resztę ktoś zabrał do spalenia

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba domyślasz się jak śmieje się moja papucha na to spotkanie!Babopielka pisze:No jak wiosną przyjedziesz do mnie to też będziesz miała trochę do sadzenia nowych roślin
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
Ja też wtrącę swoje co nie co do tematu śmieci. Całkowicie się zgadzam z tą opinią:
U mnie też tak jest. Na szczęście mój sąsiad śmieci wywozi. Sąsiadka nie, ale ona mieszka dalej. Jak się tu sprowadziłam to wywalałam po 10 worków, a w ziemi mam zakopane różne "skarby". Szkoda że nie ma obowiązku zawierania umów o wywóz nieczystości.
Kod: Zaznacz cały
Ja mieszkam na wsi i wierz mi jest znacznie gorzej niż w mieście -ludzie wyrzucają wszystko gdzie popadnie bo nie chcą płacić za wywóz śmieci i na palcach od rąk można policzyć tych .którzy mają kosze i podpisane umowy ,reszta wyrzuca śmieci do lasu ,do rowów -wszędzie gdzie się da Jeszcze dużo czasu musi upłynąć - zanim wszyscy zrozumieją ,że dbałość o środowisko naturalne jest w naszym wspólnym interesie
- gucia
- Przyjaciel Forum
Beatko, u mnie na górce po lewej stronie P-O, też skarby wykopuję, taki nasz los, ogrodniczek.
Dzisiejsze słoneczko znowu nastroiło mnie wiosennie.
Ale jak tu nie marzyć o wiośnie, skoro można mieć z okna taki widok:

zamiast takiego:

Dzisiejsze słoneczko znowu nastroiło mnie wiosennie.
Ale jak tu nie marzyć o wiośnie, skoro można mieć z okna taki widok:

zamiast takiego:

Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
ACH ......WIOSNA! Przy takim porównaniu czegóż więcej można pragnąć.gucia pisze: Ale jak tu nie marzyć o wiośnie, skoro można mieć z okna taki widok:

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Guciu
u mnie też wiosna, ale w słoikach z pinkami dracen
Zaraz muszę biec do ogrodniczego po ziemię i doniczki, bo nowe korzonki mam
Na działce zima w pełni ... byłam wczoraj i bramki nie mogłam otworzyć tyle śniegu
po kolana ...
... a Twoje widoki z okna to tylko pozazdrościć
u mnie nie ma takich ...
i nigdy nie będzie ... 

Na działce zima w pełni ... byłam wczoraj i bramki nie mogłam otworzyć tyle śniegu

... a Twoje widoki z okna to tylko pozazdrościć

- anczarn
- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Kontakt:
Ja na temat śmieci już nic nie wspomnę...mieszkam 2,5 roku na wsi i dalej sprzątam śmieci po poprzedniej właścicielce... Mam kosz naśmieci, podpisana umowę, ale najbardziej drażni mnie fakt, że wywóz jest tylko raz na 4 tygodnie... nie można częściej koszt miesięczny to 21 zł
a powiem tyle, że koło mnie można na palcach policzyć kto ma kosze na śmieci....
Na początku chciałam przekopać i zasiać trawniczek... ale nie dało się bo wszędzie śmieci... jeden skalniak powstał na kupie gruzu z którym nie mieliśmy co zrobić...

Na początku chciałam przekopać i zasiać trawniczek... ale nie dało się bo wszędzie śmieci... jeden skalniak powstał na kupie gruzu z którym nie mieliśmy co zrobić...
- Babopielka
- gucia
- Przyjaciel Forum
Kochani, dzięki za odwiedziny.
Dzisiaj w Łodzi znowu prawie wiosna, + 5 st, słoneczko, całkiem, całkiem.Od rana czuję się, jakby mnie walec drodowy przejechał, ale pobiegać z grabiami po liściach, naprawdę miałam ochotę.
Śmieci mi znowu przybyło, wprawdzie tym razem po drugiej stronie ulicy, ale zawsze to jakaś " atrakcja".
Dzisiaj w Łodzi znowu prawie wiosna, + 5 st, słoneczko, całkiem, całkiem.Od rana czuję się, jakby mnie walec drodowy przejechał, ale pobiegać z grabiami po liściach, naprawdę miałam ochotę.
Śmieci mi znowu przybyło, wprawdzie tym razem po drugiej stronie ulicy, ale zawsze to jakaś " atrakcja".
Moje wątki
Moje wątki