Trochę się nagimnastykowałam aby dobrać tak byliny aby kwitły cały sezon , teraz to nawet podglądam u dziewczyn jakie kwitną później aby cały czas ogród tonął w kwiatach .. ale wreszcie się udało i nawet na jesieni jeszcze ogród ładnie wygląda .. bo wiosna i lato można obsadzić bez problemów , zostaje mi zima i teraz dosadzam kolorowe iglaki ...
Janeczko moje marzenia o pięknym kolorowym ogrodzie trochę przygasły z powodu odległości (50 km.) i zostają tylko iglaki oraz krzewy . W tym roku zaczynam sadzić byliny mimo odległóci , bo mnie żałość ściska ,że u mnie tak monotonnie a Wasze ogrody mienią sie pięknymi kolorami
WITAM niestety jeszcze w Zimowym Lutym Myślałam że tylko dotknąć i już WIOSNA
Troszeczkę wiosny
MOŻE MI PODPOWIECIE CO JA MAM BIDULKA TUTAJ POSADZIĆ( czerwony krąg) .CHODZĘ, SPACERUJE PO OGRODACH I POMYSŁU JAK NIE BYŁO TAK NIE MA MYŚLAŁAM JUŻ O świerku kłującym GLAUCA GLOBASA LUB świerk kłujący ISELI FASTIGIATE .Za dużo już liściastych i brak wyższych nasadzeń tak mi się wydaje, ale mogę być w błędzie
Dzięki Janeczko za bardzo ciekawą propozycję . Jak ktoś innym okiem spojrzy to od razu podsunie fajne rozwiązanie
TO LILIE AZJATYCKIE ZAKUPIONE W UBIEGŁYM ROKU W BIEDRONCE
Wiosenko szmaragdy za moment będą tak wysokie jak płot...stworzą Ci świetne choć jednolite tło....ja bym tak szybko nie rezygnowała z krzewów lisciastych,są piękne o kolorowych liściach...o pokroju kulistym ,kolumnowym...do wyboru do koloru....