Winobluszcz rośnie szybko, do 2 metrów rocznie, na pewno zimuje bez zarzutu, bo rdestówka różnie się zachowuje w surowe zimy.
Bardzo zazdroszczę piwniczki, dbajcie o nią i o płotek też

Sad mam, oczywiście stary. Są w nim (prawdopodobnie, bo się na tym nie znam) 2 antonówki, szara i złota reneta, malinówka i 2 "cukrówki"- takie małe, w czerwone kreseczki i najlepsze jak spadną na ziemię. Niestety 2 papierówki musieliśmy wyciąć ze względu bezpieczeństwa tzn. żeby dom był lepej widoczny z drogi. Siedlisko mam na tzw kolonii i nie mam żadnych sąsiadów, nawet nie widać zabudowań. Widok drogi
  Sad mam, oczywiście stary. Są w nim (prawdopodobnie, bo się na tym nie znam) 2 antonówki, szara i złota reneta, malinówka i 2 "cukrówki"- takie małe, w czerwone kreseczki i najlepsze jak spadną na ziemię. Niestety 2 papierówki musieliśmy wyciąć ze względu bezpieczeństwa tzn. żeby dom był lepej widoczny z drogi. Siedlisko mam na tzw kolonii i nie mam żadnych sąsiadów, nawet nie widać zabudowań. Widok drogi 

W tamtym roku wycięliśmy chociaż suche i połamane gałęzie. A tak to okropnie wyglądało, teraz jes ciut lepej
 W tamtym roku wycięliśmy chociaż suche i połamane gałęzie. A tak to okropnie wyglądało, teraz jes ciut lepej

Super klimacik panuje na twojej działce.
  Super klimacik panuje na twojej działce.
 a piwniczki nie miałam.Pamiętam za to chłód piwniczki u teściowej i te specjały które tam chowała
 a piwniczki nie miałam.Pamiętam za to chłód piwniczki u teściowej i te specjały które tam chowała 

wpiszę się ,żeby mi wątek nie uciekał . Moi dziadkowie mieszkali właśnie na takiej "kolonii" w poblizu było dwóch sąsiadów co prawda ale klimat taki sam
  wpiszę się ,żeby mi wątek nie uciekał . Moi dziadkowie mieszkali właśnie na takiej "kolonii" w poblizu było dwóch sąsiadów co prawda ale klimat taki sam  

i to z lokatorami. I całkiem pokaźny zestaw ziół - zdjęcia zrobisz w tym roku, jak już wsiąkniesz na forum to nie ma wyjścia
 i to z lokatorami. I całkiem pokaźny zestaw ziół - zdjęcia zrobisz w tym roku, jak już wsiąkniesz na forum to nie ma wyjścia   Co do zanikania płotu, to zrozumiałe, w końcu takie drewno nie jest wieczne, ale dobrze by było przynajmniej częściowo go odtworzyć, bo klimat daje wspaniały.
  Co do zanikania płotu, to zrozumiałe, w końcu takie drewno nie jest wieczne, ale dobrze by było przynajmniej częściowo go odtworzyć, bo klimat daje wspaniały.