z tym powiększaniem to zobaczymy, ale faktycznie ostatnio wysiałam adeanium honey moon i wykiełkowało mi 8 nasionek teraz się pławią w słoneczku
Aga tego zamioculcasa mam dosyć długo około 5 lat ale też niczym szczególnym go nie dokarmiałam może twój będzie rósł szybciej
przedstawiam kolejne okazy
caropegia woodi, mała szczepka hoi serpensis, epifilium,i begonia koralowa
cudna ta nolina i strelicja. Ja też ją wysiałam, ale na razie nic nie wykiełkowało. Podobnie jak Amarylka prosiłabym o większe zdjęcia, aby móc łatwiej podziwiać Twoje okazy.
Teraz to rozumie. Wszystko widać, jak na dłoni Gdybyś jeszcze chciała ukryć to i owo, to wtedy można wkleić miniaturki Helenko piękne świeci u Ciebie słoneczko, pewnie rośliny są szczęśliwe i kiełkujące nasionka też
dziękuję Iwonko specjalnie przeniosłam je na południowe okno żeby łapały więcej
nie wszystkie jednak się tam zmieszczą
palma areka, nowy nabytek-fikus retusa nolina, zygokaktus, dwa kaktusy i młoda nolina może być do przyszłej wymiany
jeszcze epipreunum i hoja różowa
Piekne roslinki , a jeszcze wysiane z nasionek , ja już z tego chyba wyrosłam ,albo brak czasu z wiekiem , ale wszystkich podziwiam za zapał
Pozdrawiam milutko
dziękuję wam kochane za miłe słowa mam jeszcze jakieś kłujaczki
wiem że jedna to agawa i opuncja ale te z tyłu ... nigdy nie byłam dobra w rozpoznawaniu kaktusów
Amarylko - bardzo chętnie tylko trzeba poczekać na wiosnę
Śliczna kompozycja!! Ja tez kiedyś kolekcjonowałam kaktusy... potem wyprowadziłam się z domu i postawiłam na gatunki mniej klujące... Ale dalej mam do nich olbrzymi sentyment!!!