Za namową kilku osób z Forum zakładam swój wątek.
Trochę historii: Swoją działkę "uprawiam" od 2008 roku. W "międzyczasie" pojawili się na świecie dwaj moi synowie, więc za dużo się nie napracowałam.

Tak to wyglądało na początku (i w sumie niewiele się zmieniło). Nadal panuje "samowola" i chaos ale ma klimacik.
A teraz tytułowy płotek:

Jak na wiejskie podwórko przystało, jest piwniczka

i studnia

Zdjęć roślin prawie nie mam ale od wiosny to się zmieni. A to kilka roślinek, które dostałam razem z ogródkiem:
lilak NN

piwonie

tulipany

Moja ulubienica malwa

Mam też stary domek drewniany, wewnątrz już wyremontowany. Tak wyglądał skalniaczek przy piwnicy, który teraz już jest porośnięty różnymi roślinami "skalniakowymi".
  Mam też stary domek drewniany, wewnątrz już wyremontowany. Tak wyglądał skalniaczek przy piwnicy, który teraz już jest porośnięty różnymi roślinami "skalniakowymi".

Malwy oj tak, piwonie też mają swój urok.
 Malwy oj tak, piwonie też mają swój urok.  Do tego nie mam serca, żeby cokolwiek wyrzucić, a przesadzic nie wiem gdzie. I tak to wszystko rosnie właściwie jak chce, ja tylko odchwaszczam i próbuję "ogarnąć". Gdyby tak ktoś zaplanował nasadzenia, poradził....  Będę prosić Forumków o porady i jakoś to będzie
 Do tego nie mam serca, żeby cokolwiek wyrzucić, a przesadzic nie wiem gdzie. I tak to wszystko rosnie właściwie jak chce, ja tylko odchwaszczam i próbuję "ogarnąć". Gdyby tak ktoś zaplanował nasadzenia, poradził....  Będę prosić Forumków o porady i jakoś to będzie  

Mój ulubiony ogród
 Mój ulubiony ogród 
 Jedynym plusem była ta łączka fiołków. Nadal mam ich dużo wszędzie, ale już nie w takich skupiskach. Mogę Ci podrzycić jakiś kosz sadzonek
 Jedynym plusem była ta łączka fiołków. Nadal mam ich dużo wszędzie, ale już nie w takich skupiskach. Mogę Ci podrzycić jakiś kosz sadzonek