Pieczarki - uprawa amatorska
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pieczarki - UPRAWA amatorska
Bardzo udane

Naprawdę ci zazdroszczę takich pięknych grzybków.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

Uwielbiam kanie ,aleobawiam się ze ziemia mi sie zakwasi od grzybni...
Bo tą grzybnia jest do "wysiania "własnie w ziemi

Pozdrawaim
Joanna
Zebrałam 90 szt. za jednym razem, ale niestety chyba nic już z nich nie będzie, bo mi brązowieją i nie rosną i są takie pomarszczone...dawid8148 pisze:Naprawdę ci zazdroszczę takich pięknych grzybków.
Widać warunki jednak powinny mieć inne.
Witam jestem nowa na tym forum i bardzo się z tego cieszę. Ja również uprawiam pieczarki,zbierałam już dwa razy.Czytając wasze forum dowiedziałam się dużo nowych informacji,a mianowicie co zrobić aby pieczarki nie ciemniały.Bardzo dziękuję .Nowe osoby które są na tym forum powinny przeczytać wszystkie posty od początku na temat hodowli pieczarek,wszystko jest pięknie opisane i wyjaśnione. pozdrawiam wszystkich cieplutko kajbar
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
Czołem,super temat.W związku z tym moje pytanko-czy gdzieś w okolicach Częstochowy da się kupić gotowe kostki do amatorskiej uprawy pieczarek??
NO NO widzę że grzybków naobiad na pewno starczy.POZDRAWIA ŻYCZĘ UDANYCH ZBIORÓW.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję ,to zasługa mojego syna który o nie dbał, miałem 4 podkłady z firmy Fungis. Zbiór był w olbrzymich ilościach i cała rodzina została obdzielona .
hafciarz nie mogę się napatrzyć na twoje pieczarki.Chciałam się zapytać dlaczego u mnie pieczarki małe a już ciemnieją.Drugie pytanie czy po zbiorach należy posypać ziemią?
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kajbar-Ziemię sypałem jak przerosła grzybnie gazeta ,czyli na początku uprawy.
Żeby pieczarka była biała to musi mieć ciemno , ja miałem poprzykrywane kostki gazetami . Gazeta jest leka i cieniuje doskonale.
Pozdrawiam Marcin
Żeby pieczarka była biała to musi mieć ciemno , ja miałem poprzykrywane kostki gazetami . Gazeta jest leka i cieniuje doskonale.
Pozdrawiam Marcin
hafciarz ale chciałam zapytać o taka sprawę,miałam już dwa zbiory i CZY PO KAŻDYM ZBIORZE NALEŻY PRZYSYPAĆ ZIEMIĄ.Dziękuję za poprzednią odpowiedz .Pozdrawiam
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod